Celozrnné špaldové housky

Celozrnné špaldové housky


Vytisknout recept
Celozrnné špaldové housky
Nejsou moc křupavé, ale nadýchané a vláčné
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 15-20 minut
Porce
osoby
Suroviny
Těsto:
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 15-20 minut
Porce
osoby
Suroviny
Těsto:
Pokyny
  1. Kvásek: Do 100 ml vlažné vody rozdrobíme droždí, přidáme cukr, rozmícháme a necháme vykynout kvásek.
  2. Všechny suroviny i s kváskem smícháme, uhněteme vláčné těsto, které necháme 1-2 hod. (podle teploty kynutí) vykynout. Vykynuté těsto rozdělíme na 8 kousků, dále každý kousek na 3, vyválíme válečky a upleteme copánky – houstičky. Přendáme na plech s pečícím papírem a necháme ještě 20 minut vykynout. Pak potřeme bílkem s olejem, posypeme solí a dle chuti např. kmínem. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 15 – 20 min.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Celozrnné špaldové housky

Andrea P.

Sdílet tento recept
Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 0 Average: 0]

Křehký štrúdl

křehký štrúdl


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 4 Average: 4.3]
Vytisknout recept
Křehký štrúdl
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 30 minut péct
Doba nečinnosti 20 minut
Porce
osob
Suroviny
Náplň s jablky
Náplň s mákem
Na povrch
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 30 minut péct
Doba nečinnosti 20 minut
Porce
osob
Suroviny
Náplň s jablky
Náplň s mákem
Na povrch
Pokyny
  1. Ze všech ingrediencí vypracujeme krásné vláčné těsto. Necháme dvacet minut odpočinout v lednici. Těsto rozdělíme na dvě poloviny. Vyválíme na pomoučeném vále, naplníme jablky, nebo mákem (tvarohem, ovocem, atd.). Zabalíme, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme na 170°C cca 20 - 30 minut v horní části trouby. Po vychladnutí nakrájíme a posypeme moučkovým cukrem. Tento štrúdl je opravdu krásně křehký. Dobrou chuť
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také v diskuzi na našich FB stránkách: Křehký štrúdl

Markéta

Ostatní štrúdlové recepty.

Sdílet tento recept

Pirohy se zelím

Pirohy se zelím


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 3 Average: 3.3]
Vytisknout recept
Pirohy se zelím
vynikající k boršči, jako předkrm nebo jen tak k pivu či vínu
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 15 minut
Doba nečinnosti 1 hodinu
Porce
osob
Suroviny
Těsto:
Náplň:
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 15 minut
Doba nečinnosti 1 hodinu
Porce
osob
Suroviny
Těsto:
Náplň:
Pokyny
Těsto:
  1. Z vlažného mléka, droždí a lžičky cukru uděláme kvásek, který necháme vykynout. Všechny suroviny i s kváskem smícháme a uhněteme těsto, které necháme hodinu na teplém místě nakanout.
  2. Poté těsto vyválíme, nakrájíme na kostičky, dáme lžíci vychlazené náplně a přeložíme.
  3. Potřeme vejcem, můžeme posypat kmínem a pečeme na 170°C dozlatova
Náplň:
  1. Na sádle osmažíme cibuli. Když začne hnědnout, přidáme najemno nakrájené zelí, přidáme sůl, pepř, kmín a orestujeme. Pod poklicí podusíme asi 10 minut. Zelí musí zůstat tvrdší.
Poznámky k receptu

…vynikající k boršči, jako předkrm nebo jen tak k pivu či vínu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Pirohy se zelím

Andrea P.

Sdílet tento recept

Rychlé tvarohové šátečky

Rychlé tvarohové šátečky


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 14 Average: 3.4]
Vytisknout recept
Rychlé tvarohové šátečky
Rychlé kynuté koláčky bez kynutí
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 15 minut
Porce
osob
Suroviny
Těsto:
Náplň:
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 15 minut
Porce
osob
Suroviny
Těsto:
Náplň:
Pokyny
  1. Smícháme všechny suroviny a uhněteme těsto, které se nelepí. Ihned (bez kynutí) vyválíme těsto, rozkrájíme na čtverce, na každý dáme lžičku vyšlehané tvarohové náplně a rohy spojíme do šátečku.
  2. Šátečky naskládáme na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme na 160°C dozlatova. Po upečení přendáme na mřížku a pocukrujeme.
Poznámky k receptu

Recept najdete na naší FB stránce, kde se k němu můžete vyjádřit: Rychlé tvarohové šátečky

Sdílet tento recept

Sýrové tyčinky

Sýrové tyčinky

Sýrové tyčinky


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 17 Average: 4.2]
Vytisknout recept
Sýrové tyčinky
Sýrové tyčinky
Doba přípravy 20 minut
Doba nečinnosti 2 hodiny
Porce
Suroviny
Doba přípravy 20 minut
Doba nečinnosti 2 hodiny
Porce
Suroviny
Sýrové tyčinky
Pokyny
  1. Všechny suroviny smícháme a dáme na dvě hodinky odpočinout do lednice. Rozválíme na placku a rádýlkem krájíme tyčinky. Ty se na plechu pomažou rozšlehaným vejcem a posypou čímkoli. Na fotce je kmín, paprika a sezamové semínko. Pečeme na 160°C, cca 15 minut.
  2. Do těsta můžeme přidat uzeny sýr, tyčinky budou mít zase zajímavější chuť.
Poznámky k receptu

Dobrou chuť, Markéta

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také v diskuzi na našich FB stránkách: Sýrové tyčinky

Sdílet tento recept

Sametová roláda

Sametová roláda

Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 8 Average: 3.5]
Vytisknout recept
Sametová roláda
Sametová roláda
Porce
Suroviny
Těsto
Náplň
Porce
Suroviny
Těsto
Náplň
Sametová roláda
Pokyny
Těsto
  1. Bílky rozšleháme, postupně s nimi i cukr, dokud nevznikne tuhý sníh. Všleháme žloutky a přimícháme kakao rozmíchané s jedlou sodou. Pečeme 5 minut ve vyhřáté troubě na plechu vyloženém pomaštěným papírem. Potom vyndáme ven, roládu nestáčíme, po mírném vychladnutí ji vyklopíme na vál posypaný práškovým cukrem a papír odstraníme. Po vychladnutí ji natřeme nejdříve světlou, vzápětí tmavou náplní a svineme.
Náplň
  1. Mléko, žloutek a mouku uvaříme. Do vychladnuté kaše přidáme máslo vyšlehané s cukrem a vanilkovým cukrem . Náplň rozdělíme na dvě časti. Jednu polovinu necháme tak a do druhé přidáme kakao.
Poznámky k receptu

Andrea P.

K receptu se můžete vyjádřit na naší FB stránce zde: Sametová roláda

Sdílet tento recept