Levandulové sušenky

Dáte příspěvku 5 hvězdiček?
[Celkem: 0 Average: 0]
Vytisknout recept
Levandulové sušenky
Doba přípravy 10 min.
Doba vaření 12. min.
Doba nečinnosti 1 hodina
Porce
Doba přípravy 10 min.
Doba vaření 12. min.
Doba nečinnosti 1 hodina
Porce
Pokyny
  1. Ze surovin vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme alespoň 1 hodinu v chladu odpočinout (nebo přes noc).
  2. Poté těsto vyválíme přes fólii na tenký plát a formičkou vykrajujeme sušenky.
  3. Poklademe je na plechy vyložený pečicím papírem a v předehřáté troubě na 180 °C upečeme dozlatova cca 12 minut.
  4. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

Recipe in English for our international fans:https://reny-cookbook.com/recipe/lavender-cookies/

 

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Levandulové sušenky

Sdílet tento recept

Plněné ořechy

Dáte příspěvku 5 hvězdiček?
[Celkem: 1 Average: 5]
Vytisknout recept
Plněné ořechy
Porce
Porce
Pokyny
  1. Těsto necháme dvě hodiny odležet.
  2. Naplníme formičky a upečeme.
  3. Po vychladnutí plníme.
  4. Ořechy naplníme a slepíme k sobě.
  5. Rozpustíme: na 100 g čokolády 30 g ztuženého tuku
  6. Kulaté konce máčíme v čokoládě.
Poznámky k receptu

Diskuze pod receptem:
odkaz k příspěvku na FB

Sdílet tento recept

Celozrnné špaldové housky

Celozrnné špaldové housky

Dáte příspěvku 5 hvězdiček?
[Celkem: 0 Average: 0]


Vytisknout recept


Celozrnné špaldové housky

Nejsou moc křupavé, ale nadýchané a vláčné

Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 15-20 minut

Porce
osoby


Suroviny
Těsto:

Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 15-20 minut

Porce
osoby


Suroviny
Těsto:


Pokyny
  1. Kvásek:
    Do 100 ml vlažné vody rozdrobíme droždí, přidáme cukr, rozmícháme a necháme vykynout kvásek.

  2. Všechny suroviny i s kváskem smícháme, uhněteme vláčné těsto, které necháme 1-2 hod. (podle teploty kynutí) vykynout. Vykynuté těsto rozdělíme na 8 kousků, dále každý kousek na 3, vyválíme válečky a upleteme copánky – houstičky. Přendáme na plech s pečícím papírem a necháme ještě 20 minut vykynout. Pak potřeme bílkem s olejem, posypeme solí a dle chuti např. kmínem. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 15 – 20 min.


Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Celozrnné špaldové housky

Andrea P.


Sdílet tento recept

Křehký štrúdl

křehký štrúdl


Dáte příspěvku 5 hvězdiček?
[Celkem: 5 Average: 4.4]
Vytisknout recept
Křehký štrúdl
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 30 minut péct
Doba nečinnosti 20 minut
Porce
osob
Suroviny
Náplň s jablky
Náplň s mákem
Na povrch
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 30 minut péct
Doba nečinnosti 20 minut
Porce
osob
Suroviny
Náplň s jablky
Náplň s mákem
Na povrch
Pokyny
  1. Ze všech ingrediencí vypracujeme krásné vláčné těsto. Necháme dvacet minut odpočinout v lednici. Těsto rozdělíme na dvě poloviny. Vyválíme na pomoučeném vále, naplníme jablky, nebo mákem (tvarohem, ovocem, atd.). Zabalíme, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme na 170°C cca 20 - 30 minut v horní části trouby. Po vychladnutí nakrájíme a posypeme moučkovým cukrem. Tento štrúdl je opravdu krásně křehký. Dobrou chuť
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také v diskuzi na našich FB stránkách: Křehký štrúdl

Markéta

Ostatní štrúdlové recepty.

Sdílet tento recept

Pirohy se zelím

Pirohy se zelím


Dáte příspěvku 5 hvězdiček?
[Celkem: 3 Average: 3.3]
Vytisknout recept
Pirohy se zelím
vynikající k boršči, jako předkrm nebo jen tak k pivu či vínu
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 15 minut
Doba nečinnosti 1 hodinu
Porce
osob
Suroviny
Těsto:
Náplň:
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 15 minut
Doba nečinnosti 1 hodinu
Porce
osob
Suroviny
Těsto:
Náplň:
Pokyny
Těsto:
  1. Z vlažného mléka, droždí a lžičky cukru uděláme kvásek, který necháme vykynout. Všechny suroviny i s kváskem smícháme a uhněteme těsto, které necháme hodinu na teplém místě nakanout.
  2. Poté těsto vyválíme, nakrájíme na kostičky, dáme lžíci vychlazené náplně a přeložíme.
  3. Potřeme vejcem, můžeme posypat kmínem a pečeme na 170°C dozlatova
Náplň:
  1. Na sádle osmažíme cibuli. Když začne hnědnout, přidáme najemno nakrájené zelí, přidáme sůl, pepř, kmín a orestujeme. Pod poklicí podusíme asi 10 minut. Zelí musí zůstat tvrdší.
Poznámky k receptu

…vynikající k boršči, jako předkrm nebo jen tak k pivu či vínu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Pirohy se zelím

Andrea P.

Sdílet tento recept

Rychlé tvarohové šátečky

Rychlé tvarohové šátečky


Dáte příspěvku 5 hvězdiček?
[Celkem: 19 Average: 3.2]
Vytisknout recept
Rychlé tvarohové šátečky
Rychlé kynuté koláčky bez kynutí
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 15 minut
Porce
osob
Suroviny
Těsto:
Náplň:
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 15 minut
Porce
osob
Suroviny
Těsto:
Náplň:
Pokyny
  1. Smícháme všechny suroviny a uhněteme těsto, které se nelepí. Ihned (bez kynutí) vyválíme těsto, rozkrájíme na čtverce, na každý dáme lžičku vyšlehané tvarohové náplně a rohy spojíme do šátečku.
  2. Šátečky naskládáme na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme na 160°C dozlatova. Po upečení přendáme na mřížku a pocukrujeme.
Poznámky k receptu

Recept najdete na naší FB stránce, kde se k němu můžete vyjádřit: Rychlé tvarohové šátečky

Sdílet tento recept