
Porce |
lidi
|
Suroviny
Tang zhong
- 25 gramů hladké mouky
- 125 ml vody
Těsto
- 475 gramů hladké mouky
- 40 gramů cukru krupice
- 7 gramů sušeného droždí
- 5 gramů soli
- 150 ml mléka pokojové teploty
- 40 gramů změklého másla
- 1 vejce
- 1 žloutek na potření
- mák na posypání
Suroviny
Tang zhong
Těsto
|
![]() |
Pokyny
- Nejdříve si připravíme tang zhong. V malém kastrůlku promícháme mouku s vodou. Mícháme a zahříváme 2 - 3 minuty, až směs zhoustne. Přendáme do mističky a přikryjeme potravinářskou fólií. Necháme vystydnout na pokojovou teplotu. Poté se všechny ingredience smíchájí, včetně směsi tang zhong. Vypracujeme těsto, které necháme vykynout zhruba 60 - 90 minut. Vykynuté těsto rozdělíme na 10 kousků, ze kterých vyválíme trohúhelníky a srolujeme do tvaru rohlíku. Vyválené loupáky pokládáme v dostatečných rozestupech na plech, necháme ještě vykynout. Po vykynutí potřeme rozšlehaným žloutkem a posypeme mákem. Pečeme 10 - 12 minut při teplotě 220 °C
Poznámky k receptu
K tomuto receptu se můžete vyjádřit také na našich FB stránkách: Loupáky metodou thang zhong
Nechte si chutnat, Markéta
Sdílet tento recept