Domácí kváskový chléb

Vytisknout recept
Domácí kváskový chléb
Kvásek jsem použila sušený.
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 45 minut pečení
Doba nečinnosti 60 + 60 minut
Porce
osoby
Suroviny
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 45 minut pečení
Doba nečinnosti 60 + 60 minut
Porce
osoby
Suroviny
Pokyny
  1. Všechny sypké suroviny smícháme a postupně přiléváme vlažnou vodu. Těsto důkladně vyhněteme a necháme pod utěrkou a na teplém místě hodiny kynout. Po vykynutí těsto znovu prohněteme a přeneseme do formy (ošatky). Formu vyložíme pečícím papírem, ošatku pomoučíme. Potřeme vodou, podélně nařízneme a můžeme posypat tím, co máme rádi. Já použila lněné semínko. Necháme ještě hodinu kynout. Pečeme v předehřáté troubě na 220 °C po dobu 15 minut. Poté stáhneme teplotu na 190 °C a dalších 30 minut pečeme. Necháme vychladnout. Na fotce s mrkvovo-celerovou pomazánkou, kterou také najdete na našem webu.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi i na našich FB stránkách: Domácí kváskový chléb

Sdílet tento recept
Dáte příspěvku 5 hvězdiček?
[Celkem: 1 Average: 5]

Chlebánky

Dáte příspěvku 5 hvězdiček?
[Celkem: 1 Average: 5]
Vytisknout recept
Chlebánky
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 35 minut pečení
Doba nečinnosti 3,5 hod
Porce
bochánků
Suroviny
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 35 minut pečení
Doba nečinnosti 3,5 hod
Porce
bochánků
Suroviny
Pokyny
  1. Mouku smícháme uděláme důlek nalijeme vodu a nadrobíme droždí.
  2. Po chvíli přidáme kmín,sůl,ocet a vařečkou promícháme ,aby se vše spojilo.
  3. Zakryjeme utěrkou a necháme 3 hod kynout.
  4. Na plech s pečicím papírem uděláme 5 bochánků a ještě necháme 20 minut kynout.
  5. Potřeme vodou a posypeme solí ,kmínem.
  6. V rozehřáté troubě na 200 C pečeme 15 minut a dalších 20 minut pečeme při 150 C.
  7. Po upečení potřeme rozpuštěným máslem.
Sdílet tento recept