
Doba přípravy | 60 minut |
Doba vaření | 60 minut |
Porce |
osob
|
Suroviny
Maso a omáčka:
- kg vepřového masa (plec nebo krkovice)
- sůl, pepř
- sádlo
- 1 ks cibuli
- 4 větvičky rozmarýnu
- 1/2 l vývaru
- 1 lžíci hladké mouky
Na naplnění:
- 500 g zeleného chřestu
- 8 ks vajec
- 1 ks cibuli malou
- sádlo
- sůl
Suroviny
Maso a omáčka:
Na naplnění:
|
![]() |
Pokyny
Nejprve si připravíme náplň:
- Chřest umyjeme, odlomíme konce a směrem od hlavičky oškrábeme škrabkou na chřest případně na brambory. Pokud je chřest hodně křehký, chřest si položíme, otáčíme a škrábeme na podložce. Chřest svážeme provázkem, vložíme do osolené vroucí vody tak, aby v hrnci stál a hlavičky byly nad vodou. Vaříme 2-4 minut. Pomocí provázku snadno vyjmeme a ihned vložíme do studené vody s ledem.
- Připravíme si míchaná vajíčka: Na sádle zpěníme najemno nakrájenou cibuli, nalijeme osolená rozmíchaná vajíčka a na mírném ohni uděláme vlahá míchaná vajíčka (ne moc tuhá).
Příprava rolády:
- Maso nakrájíme na tenké plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a naskládáme na potravinovou fólii. Na maso rozetřeme smažená vajíčka, chřest a pomocí fólie stočíme, svážeme provázkem nebo použijeme síťku.
- Na sádle opečeme ze všech stran, přendáme do pekáče, přidáme nakrájenou cibuli, větvičky rozmarýny, podlijeme vývarem a pečeme asi 30 minut.
- Poté maso vyjmeme, zbavíme provázků a nakrájíme. Do pánve - do výpeku dáme asi lžíci hladké mouky, uděláme jíšku, zalijeme šťávou z pekáče, provaříme a propasírujeme. Můžeme podávat např. s bramborovou kaší a zbylým chřestem.
Poznámky k receptu
Poznámka: z daného množství je lepší udělat 2 menší rolády.
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Vepřová roláda s chřestem
Andrea P.
Sdílet tento recept