Salát z červené řepy


Vytisknout recept
Salát z červené řepy
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 10 minut
Porce
osoby
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 10 minut
Porce
osoby
Pokyny
  1. Větší červenou řepu povaříme do měkka. Oloupeme a nastrouháme. Osolíme, opepříme. Přidáme majonézu a zakysanou smetanu. Podle chuti můžeme ještě přidat pokrájenou kyselou okurku. Podáváme na čerstvém pečivu.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také v diskuzi na našich FB stránkách: Salát z červené řepy

Dobrou chuť, Markéta

Sdílet tento recept
Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 0 Average: 0]

Těstovinový zeleninový salát

Těstovinový zeleninový salát


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 4 Average: 4.8]
Vytisknout recept
Těstovinový zeleninový salát
Doba přípravy 15 min
Porce
Suroviny
Dresink- zvlášť do misky dáme ingredience a důkladně promícháme.
Doba přípravy 15 min
Porce
Suroviny
Dresink- zvlášť do misky dáme ingredience a důkladně promícháme.
Pokyny
  1. Zeleninu nakrájíme na kostičky a všechny ingredience smícháme dohromady. Necháme asi tak hodinu vychladnout v lednici.
  2. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB:

Sdílet tento recept

Jahodovo-tvarohové nanuky

Jahodovo-tvarohové nanuky


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 0 Average: 0]
Vytisknout recept
Jahodovo-tvarohové nanuky
z tohoto množství se připraví 16 nanuků
Doba přípravy 20 minut
Doba nečinnosti 10 hodin
Porce
osob
Suroviny
Jahodová část:
Doba přípravy 20 minut
Doba nečinnosti 10 hodin
Porce
osob
Suroviny
Jahodová část:
Pokyny
  1. Jahody zbavíme stopky a spolu s cukrem rozmixujeme.
  2. Ostatní suroviny vyšleháme a plníme na střídačku s jahodami do formiček na nanuky. Zapíchneme nanukové tyčky a dáme zmrazit.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Jahodovo-tvarohové nanuky

Andrea P.

Sdílet tento recept

Bublanina s ovocem a smetanou

Ovocná bublanina se smetanou


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 2 Average: 3]
Vytisknout recept
Bublanina s ovocem a smetanou
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 30 minut péct na 175°C
Porce
lidí
Suroviny
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 30 minut péct na 175°C
Porce
lidí
Suroviny
Pokyny
  1. Nejprve vyšleháme vejce s cukrem do světlé pěny. Pak postupně přidáme zbylé suroviny a vymícháme v hladké těsto. Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáče. Nakonec přidáme ovoce. Já použila meruňky a jahody. Pečeme na 175°C cca 30 minut. Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem a můžeme krájet.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit na našich FB stránkách: Bublanina s ovocem a smetanou

Přeji Vám dobrou chuť, Markéta

Sdílet tento recept

Dortový krém z Mascarpone

Dortový krém z Mascarpone


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 8 Average: 3.5]
Vytisknout recept
Dortový krém z Mascarpone
Korpus stejný jako na Schwarzwaldský dort (odkaz níže)
Doba přípravy 20 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 20 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Nejprve vyšleháme Mascarpone, zakysanou smetanu, tvaroh a cukry. Poté pomalu zašleháváme tekutou (neušlehanou) smetanu. Šleháme do zhoustnutí, ale pozor aby se krém nezdrcnul. Naplníme a ozdobíme dort, který necháme v chladu uležet.
Poznámky k receptu

Recept na korpus zde: Schwarzwaldský dort

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Dortový krém z Mascarpone

Andrea P.

Sdílet tento recept

Lilkové chuťovky

Lilkové chuťovky

Lilkové chuťovky


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 3 Average: 3.7]
Vytisknout recept
Lilkové chuťovky
Lilkové chuťovky
Doba přípravy 15 min
Doba vaření 5 min
Doba nečinnosti 35 min
Porce
Suroviny
Suroviny:
Na smažení:
Doba přípravy 15 min
Doba vaření 5 min
Doba nečinnosti 35 min
Porce
Suroviny
Suroviny:
Na smažení:
Lilkové chuťovky
Pokyny
  1. Lilek omyjeme a oloupeme.
  2. Nakrájíme na plátky asi půl cm silné.
  3. Plátky z obou stran osolíme, rozložíme na tácek vyložený ubrousky a necháme 30 minut, až na povrchu vystoupí kapičky vody.
  4. Poté plátky ubrouskem osušíme a následně pomalu osmažíme dozlatova.
  5. Ubrouskem odsajeme přebytečný tuk.
  6. Plátky rozložíme na talíř, potřeme prolisovaným česnekem a zakapeme citronovou šťávou.
  7. Zdobíme rajčátky, petrželí, zakysanou smetanou nebo jogurtem.
    Lilkové chuťovky
  8. Podáváme s opečenými tousty.
  9. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Lilkové chuťovky

Sdílet tento recept