

Doba přípravy | 15 min. |
Doba vaření | 1 hodina |
Porce |
|
Suroviny
- 500 g černých fazolí
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 hrst hub sušených
- 1 ks cibule velká
- 3 ks brambor
- 1 ks mrkev velká
- 1 litr vývaru zeleninového
- 250 ml smetany na vaření
- krutony
Suroviny
|
![]() |
Pokyny
- Fazole opláchneme a přes noc necháme v míse ve studené vodě.
- Na druhý den fazole přes síto přecedíme a uvaříme v osolené vodě do měkka.
- Sušené houby spaříme ve vařící vodě.
- Do hrnce nasypeme na jemno nakrájenou cibuli a osmahneme do zlatova.
- Brambory a mrkev oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- Po chvilce přidáme k cibuli, pokmínujeme, přihodíme houby, bobkové listy, zalijeme zeleninovým vývarem a uvaříme do měkka.
- Přidáme uvařené fazole naběrečkou (trochu jsem vzala i té vody z fazolí).
- Část fazolí si necháme zvlášť na ozdobu.
- Polévku necháme ještě vařit asi minutu, vyndáme z ní bobkové listy a tyčovým mixérem polévku rozmixujeme do hladkého krému, vlijeme smetanu a zamícháme.
- Dochutíme ji cukrem, octem, solí a pepřem.
- Na talíři polévku ozdobíme krutony, fazolkami a nasekaným koprem.
- Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu
Recipe in English for our international fans: https://reny-cookbook.com/recipe/black-beans-soup/
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Polévka z černých fazolí
Sdílet tento recept