Levandulový sirup

Levandulový sirup
Dáte příspěvku 5 hvězdiček?
[Celkem: 0 Average: 0]
Vytisknout recept
Levandulový sirup
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 1 minuta
Porce
lahve
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 1 minuta
Porce
lahve
Pokyny
  1. Do hrnce nalijeme vodu a přivedeme k varu.
  2. Nasypeme cukr a mícháme, až se rozpustí, nasypeme kyselinu citrónovou, vložíme květy levandule, přidáme nakrájený citron, dobře promícháme a vypneme sporák.
  3. Po vychladnutí, přikryjeme pokličkou a necháme levandulový sirup louhovat do druhého dne (24 hodin). Občas za den promícháme.
  4. Na druhý den scedíme, nalijeme do skleněných lahviček a uchováváme v ledničce.
  5. Na zdraví! ..Reny
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Levandulový sirup

Sdílet tento recept

Veganský mazanec

Dáte příspěvku 5 hvězdiček?
[Celkem: 1 Average: 5]
Vytisknout recept
Veganský mazanec
Doba přípravy 20 + 60 minut příprava + kynutí
Doba vaření 45 minut pečení
Porce
mazanec
Suroviny
Doba přípravy 20 + 60 minut příprava + kynutí
Doba vaření 45 minut pečení
Porce
mazanec
Suroviny
Pokyny
  1. Připravíme si kvásek z droždí a teplého mandlového mléka. Všechny suroviny, kromě lněného semínka a vody, smícháme. Lněné semínko rozmixujeme s vodou. Přidáme kvásek a rozmixované lněné semínko. Necháme vzejít na teplém místě. Vytvarujeme mazanec a pečeme prvních pět minut na 200 °C, pak teplotu stáhneme a pečeme 30 minut při 160 °C.
Poznámky k receptu

Tento recept je vhodný pro lidi s intolerancí na mléčnou bílkovinu, nebo pro lidi s alergií na mléčné výrobky. K tomuto receptu se můžete vyjádřit také v diskuzi na našich FB stránkách: Veganský mazanec Krásné Velikonoce, Markéta

Sdílet tento recept

Květák s těstovinami

Květák s těstovinami

Květák s těstovinami

Dáte příspěvku 5 hvězdiček?
[Celkem: 1 Average: 1]


Vytisknout recept


Květák s těstovinami

Květák s těstovinami

Doba přípravy 5-10 min
Doba vaření 20-25 min

Porce


Suroviny

Doba přípravy 5-10 min
Doba vaření 20-25 min

Porce


Suroviny

Květák s těstovinami


Pokyny
  1. Do hrnce nalijeme olej, dáme na jemno nakrájnou cibuli a restujeme dozlatova.

  2. Poté přidáme kurkumu, sůl, promícháme a přisypeme na růžičky rozebraný syrový květák.

  3. Podlijeme troškou vody, přilejeme kokosové mléko, přisypeme bylinky a dusíme.

  4. Po cca 8 minutách ke květáku přisypeme hrášek a uvaříme doměkka.

  5. K hotovému květáku přidáme uvařené těstoviny, promícháme a na talíři ozdobíme bylinkami.

  6. Přeji dobrou chuť! ..Reny


Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Květák s těstovinami


Sdílet tento recept

Pomerančový dresink

Pomerančový dresink


Dáte příspěvku 5 hvězdiček?
[Celkem: 1 Average: 3]
Vytisknout recept
Pomerančový dresink
Zeleninu i ovoce dle chuti. Já jsem použila: ledový salát, rajčata, červenou papriku, granátové jablko, sýr na salát (podobný lučině) a pomerančový dresink:
Doba přípravy 15 minut
Porce
osoby
Suroviny
Doba přípravy 15 minut
Porce
osoby
Suroviny
Pokyny
  1. zamícháme, přidáme k nakrájené zelenině i ovoci a promícháme
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Salát s pomerančový dresinkem

Andrea P.

Sdílet tento recept

Jáhelník – jáhlový nákyp

Jáhelník – jáhlový nákyp


Dáte příspěvku 5 hvězdiček?
[Celkem: 3 Average: 2.7]
Vytisknout recept
Jáhelník – jáhlový nákyp
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 90 minut
Porce
osob
Suroviny
Dále:
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 90 minut
Porce
osob
Suroviny
Dále:
Pokyny
  1. Jáhly spaříme vroucí vodou, kterou ihned slijeme. Na jáhly nalijeme 1 l mléka a 1 l vody, přidáme sůl a uvaříme hustou kaši. Během varu mícháme.
  2. Ještě do horké kaše vmícháme máslo a necháme vychladit.
  3. V míse vyšleháme vejce s třtinovým i vanilkovým cukrem do pěny, přidáme vychlazenou jáhlovou kaši, citronovou kůru, vypeckované nakrájené švestky a promícháme.
  4. Směs dáme do tukem vymazaného a moukou vysypaného pekáče. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C 40-50 minut.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Jáhelník - jáhlový nákyp

Andrea P.

Sdílet tento recept

Meruňkové kompoty

Meruňkové kompoty

Ostatní meruňkové recepty

Dáte příspěvku 5 hvězdiček?
[Celkem: 3 Average: 4.3]
Vytisknout recept
Meruňkové kompoty
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
osob
Suroviny
Na nálev:
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
osob
Suroviny
Na nálev:
Pokyny
  1. Meruňky umyjeme, rozpůlíme, vypeckujeme a podle velikosti i nakrájíme. Dáme do čistých sklenic, zalijeme nálevem (svaříme 3 l vody + 1 kg cukru) zavíčkujeme vyvařenými víčky a sterilizuji na 70 – 90 °C (dle druhu ovce) asi 10 – 15 minut. Sklenice neobracím dnem vzhůru – nechám je volně vychladit. (z 5 kg meruněk uděláme asi 10-12 velkých kompotů)
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Meruňkové kompoty

Andrea P.

Sdílet tento recept