Špaldový koláč s tvarohem a hruškami

Vytisknout recept
Špaldový koláč s tvarohem a hruškami
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 30 minut péct
Porce
lidí
Suroviny
Těsto
Náplň
Hrušky
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 30 minut péct
Porce
lidí
Suroviny
Těsto
Náplň
Hrušky
Pokyny
  1. Vyhněteme všechny ingredience na těsto a hotové těsto upěchujeme do koláčové formy. Nezapomeňte zvednout okraje. Ingredience na náplň všechny společně vyšleháme a nalijeme na těsto. Mezitím si připravíme hrušky. Rozpůlíme je podélně, zbavíme jadřinců a nařizneme na hřbetu. Dáme povařit se všemi uvedenými surovinami, zhruba 3 minuty a poklademe na tvarohovou náplň. Pečeme zhruba 30 minut při 160 °C.
Poznámky k receptu

 

Přeji vám krásné podzimní dny, Markéta

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také na našich FB stránkách: Špaldový koláč s tvarohem a hruškami

 

Sdílet tento recept

Loupáky metodou tang zhong


Vytisknout recept


Loupáky metodou tang zhong

Porce
lidi


Suroviny
Tang zhong

Těsto

Porce
lidi


Suroviny
Tang zhong

Těsto


Pokyny
  1. Nejdříve si připravíme tang zhong.
    V malém kastrůlku promícháme mouku s vodou. Mícháme a zahříváme 2 - 3 minuty, až směs zhoustne. Přendáme do mističky a přikryjeme potravinářskou fólií. Necháme vystydnout na pokojovou teplotu.

    Poté se všechny ingredience smíchájí, včetně směsi tang zhong. Vypracujeme těsto, které necháme vykynout zhruba 60 - 90 minut. Vykynuté těsto rozdělíme na 10 kousků, ze kterých vyválíme trohúhelníky a srolujeme do tvaru rohlíku.

    Vyválené loupáky pokládáme v dostatečných rozestupech na plech, necháme ještě vykynout. Po vykynutí potřeme rozšlehaným žloutkem a posypeme mákem.

    Pečeme 10 - 12 minut při teplotě 220 °C


Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také na našich FB stránkách: Loupáky metodou thang zhong

Nechte si chutnat, Markéta


Sdílet tento recept

Levandulový sirup

Levandulový sirup
Vytisknout recept
Levandulový sirup
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 1 minuta
Porce
lahve
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 1 minuta
Porce
lahve
Pokyny
  1. Do hrnce nalijeme vodu a přivedeme k varu.
  2. Nasypeme cukr a mícháme, až se rozpustí, nasypeme kyselinu citrónovou, vložíme květy levandule, přidáme nakrájený citron, dobře promícháme a vypneme sporák.
  3. Po vychladnutí, přikryjeme pokličkou a necháme levandulový sirup louhovat do druhého dne (24 hodin). Občas za den promícháme.
  4. Na druhý den scedíme, nalijeme do skleněných lahviček a uchováváme v ledničce.
  5. Na zdraví! ..Reny
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Levandulový sirup

Sdílet tento recept

Veganský mazanec

Vytisknout recept
Veganský mazanec
Doba přípravy 20 + 60 minut příprava + kynutí
Doba vaření 45 minut pečení
Porce
mazanec
Suroviny
Doba přípravy 20 + 60 minut příprava + kynutí
Doba vaření 45 minut pečení
Porce
mazanec
Suroviny
Pokyny
  1. Připravíme si kvásek z droždí a teplého mandlového mléka. Všechny suroviny, kromě lněného semínka a vody, smícháme. Lněné semínko rozmixujeme s vodou. Přidáme kvásek a rozmixované lněné semínko. Necháme vzejít na teplém místě. Vytvarujeme mazanec a pečeme prvních pět minut na 200 °C, pak teplotu stáhneme a pečeme 30 minut při 160 °C.
Poznámky k receptu

Tento recept je vhodný pro lidi s intolerancí na mléčnou bílkovinu, nebo pro lidi s alergií na mléčné výrobky. K tomuto receptu se můžete vyjádřit také v diskuzi na našich FB stránkách: Veganský mazanec Krásné Velikonoce, Markéta

Sdílet tento recept

Květák s těstovinami

Květák s těstovinami

Květák s těstovinami



Vytisknout recept


Květák s těstovinami

Květák s těstovinami

Doba přípravy 5-10 min
Doba vaření 20-25 min

Porce


Suroviny

Doba přípravy 5-10 min
Doba vaření 20-25 min

Porce


Suroviny

Květák s těstovinami


Pokyny
  1. Do hrnce nalijeme olej, dáme na jemno nakrájnou cibuli a restujeme dozlatova.

  2. Poté přidáme kurkumu, sůl, promícháme a přisypeme na růžičky rozebraný syrový květák.

  3. Podlijeme troškou vody, přilejeme kokosové mléko, přisypeme bylinky a dusíme.

  4. Po cca 8 minutách ke květáku přisypeme hrášek a uvaříme doměkka.

  5. K hotovému květáku přidáme uvařené těstoviny, promícháme a na talíři ozdobíme bylinkami.

  6. Přeji dobrou chuť! ..Reny


Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Květák s těstovinami


Sdílet tento recept

Pomerančový dresink

Pomerančový dresink


Vytisknout recept
Pomerančový dresink
Zeleninu i ovoce dle chuti. Já jsem použila: ledový salát, rajčata, červenou papriku, granátové jablko, sýr na salát (podobný lučině) a pomerančový dresink:
Doba přípravy 15 minut
Porce
osoby
Suroviny
Doba přípravy 15 minut
Porce
osoby
Suroviny
Pokyny
  1. zamícháme, přidáme k nakrájené zelenině i ovoci a promícháme
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Salát s pomerančový dresinkem

Andrea P.

Sdílet tento recept