Podzimní perník s dýní a ořechy

Podzimní perník s dýní a ořechy


Vytisknout recept
Podzimní perník s dýní a ořechy
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 40 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 40 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Nejprve smícháme mouky, prášek do pečiva, sodu, koření a cukry. Přidáme ostatní suroviny kromě dýně a ořechů a vyšleháme. Na závěr vmícháme dýni a ořechy. Těsto nalijeme do vyššího plechu, který před tím vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme olejem a vysypeme moukou. Pečeme na 170°C asi 35-40 minut
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Podzimní perník s dýní a ořechy

Andrea P.

Sdílet tento recept

Banánová buchta

Banánová buchta


Vytisknout recept
Banánová buchta
Doba přípravy 15
Doba vaření 25 min
Porce
Suroviny
Poleva:
Doba přípravy 15
Doba vaření 25 min
Porce
Suroviny
Poleva:
Pokyny
  1. Do mísy nasypeme cukru, přidáme zakysanou smetanu a vejce a ručním mixérem zamícháme.
  2. Přidáme rozmačkané banány, vanilkový extrakt a opět zamícháme.
  3. Nasypeme mouku, jedlou sodu a sůl naposledy mixérem zamícháme a nakonec přisypeme nasekané vlašské ořechy a ručně promícháme.
  4. Těsto vlijeme na menší vymazány máslem a vysypaný moukou plech a pečeme při teplotě 190°C cca 25 minut.
  5. Po vychladnutí namažeme polevu.
Poleva:
  1. Do malého kastrůlku dáme máslo a necháme, až se rozpustí na ohni. Na dně bude trošičku nahnědé.
  2. Necháme chvilku vychladnout a zamícháme do másla cukr a vanilkový extrakt.
  3. Natřeme na buchtu a posypeme nasekanými vlašskými ořechy.
  4. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB:

Sdílet tento recept

Vánoční salám

Vánoční salám


Vytisknout recept
Vánoční salám
nepečené cukroví
Doba přípravy 20 minut
Porce
osob
Doba přípravy 20 minut
Porce
osob
Pokyny
  1. Změklé máslo vyšleháme s cukrem a kakaem. Přidáme rozdrcené piškoty a ořechy (dám piškoty a pak i ořechy do velkého mikrotenového sáčku a převálcuji válečkem 😉 ), kandované ovoce, mléko, rum a promícháme. Hmotu rozdělíme na půl, nandáme na potravinovou fólii a pomocí fólii utvoříme váleček a zabalíme. Necháme v chladu ztuhnout, pak rozbalíme, obalíme v kokosu, opět zabalíme a necháme alespoň jeden den uležet. Poté nakrájíme a podáváme.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Vánoční salám

Andrea P.

Sdílet tento recept

Svatomartinské podkovy


Vytisknout recept
Svatomartinské podkovy
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 20-30 minut
Doba nečinnosti 1-2 hodiny
Porce
osob
Suroviny
Těsto:
Náplň:
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 20-30 minut
Doba nečinnosti 1-2 hodiny
Porce
osob
Suroviny
Těsto:
Náplň:
Pokyny
  1. Těsto: Do mouky nasypeme špetku soli, vanilkový i moučkový cukr a promícháme. Uděláme důlek, do kterého nadrobíme droždí, zalijeme vlažným mlékem a necháme pod utěrkou vykynout. Pak přidáme rozpuštěný, vychlazený tuk, žloutky a uhněteme těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
  2. Mezitím si připravíme náplň: Do kastrůlku nalijeme mléko i smetanu, přidáme cukry, med a přivedeme k varu. Pak přidáme mleté ořechy, rum, promícháme a necháme vychladit.
  3. Vykynuté těsto rozdělíme na půl. Každé těsto vyválíme, nakrájíme přibližně na 24 obdélníčků, naneseme náplň, stočíme do válečku a zahneme do podkovy. Potřeme rozšlehaným vajíčkem, ozdobíme oříškem a dáme péct do vyhřáté trouby na 170°C na 10-15 min.
Sdílet tento recept

Babiččina ořechová bábovka

Babiččina ořechová bábovka


Vytisknout recept
Babiččina ořechová bábovka
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 50-60 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 50-60 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Nejprve vyšleháme žloutky s cukrem do světlé pěny. Přilijeme vlažné mléko, olej a vyšleháme. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, vanilkový cukr, mleté ořechy a vyšleháme. Na závěr zlehka vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 50 minut.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Babiččina ořechová bábovka

Andrea P.

Ostantní recepty na bábovky.

Sdílet tento recept

Cuketová bábovka s ořechy

Cuketová bábovka s ořechy


Vytisknout recept
Cuketová bábovka s ořechy
...rychlá, dobrá, vláčná
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 30-40 minut
Porce
osob
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 30-40 minut
Porce
osob
Pokyny
  1. Promícháme suché suroviny, přidáme nahrubo nastrouhanou mladou cuketu i se slupkou, rozpuštěné vychlazené máslo, vejce, citronovou kůru, nasekané ořechy a vyšleháme.
  2. Vznikne hustější těsto, které nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 30-40 minut.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Cuketová bábovka s ořechy

Andrea P.

Cuketové receptybábovkové recepty , recepty s ořechy

Sdílet tento recept

Ořechovo-meruňkový koláč

Ořechovo-meruňkový koláč

Navštivte také stránku s recepty s ořechy a recepty s meruňkami.

Vytisknout recept
Ořechovo-meruňkový koláč
Rychlý, jednoduchý a vláčný koláč
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
osob
Suroviny
Těsto:
Dále:
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
osob
Suroviny
Těsto:
Dále:
Pokyny
  1. Všechny suroviny smícháme, vyšleháme a nalijeme na plech vyložený pečícím papírem (nebo plech vytřeme tukem a vysypeme moukou). Pečeme na 180°C 30 minut. Upečený koláč ihned po vyndání z trouby potřeme marmeládou a posypeme ořechy. Po vychlazení nakrájíme a podáváme.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Ořechovo-meruňkový koláč

Andrea P.

Sdílet tento recept

Oříškovo-čokoládový chlebíček

Oříškovo-čokoládový chlebíček

Oříškovo-čokoládový chlebíček


Vytisknout recept
Oříškovo-čokoládový chlebíček
Oříškovo-čokoládový chlebíček
Doba přípravy 15
Doba vaření 40
Doba nečinnosti 1 hodina
Porce
Suroviny
Čokoládová poleva:
Zdobení:
Doba přípravy 15
Doba vaření 40
Doba nečinnosti 1 hodina
Porce
Suroviny
Čokoládová poleva:
Zdobení:
Oříškovo-čokoládový chlebíček
Pokyny
  1. Čokoládu a máslo dáme do mísy a společně rozpustíme, buď v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni. Důkladně promícháme a za občasného míchání necháme vychladnout.
  2. Z moučkového cukru odebereme 5 lžic a dáme stranou. Zbytek cukru vyšleháme společně se žloutky.
  3. Mouku smícháme s práškem do pečiva, sodou a solí. Z bílků a zbytku odebraného cukru, ušleháme tuhý sníh.
  4. Do žloutkové pěny přilijeme zchladlou čokoládu a dobře promícháme. Pak přidáme mleté ořechy a mouku.
  5. Nakonec vmícháme po částech opatrně sníh z bílků.
  6. Těsto vlijte do vymazané máslem a vysypané moukou formy na chlebíčky a srnčí hřbety. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C cca 35-40 minut.
Čokoládová poleva:
  1. Čokoládu dáme do misky a zalijte horkou smetanou, vidličkou důkladně promícháme.
  2. Za občasného míchání necháme polevu vychladnout a na vychladlý chlebíček nalijeme a rozetřeme. Ozdobíme nasekanými ořechy.
Poznámky k receptu

Přeji dobrou chuť! ..Reny

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Oříškovo-čokoládový chlebíček

Sdílet tento recept