
Huspenina z vepřového masa

Doba přípravy | 30 minut |
Doba vaření | 3 hodiny |
Porce |
osob
|
Suroviny
- 1 ks balíček na huspeninu (vepřové nožičky, kůže, maso s kostí) cca 1 kg
- 1 ks velké zadní koleno cca 1 kg
- sůl
- 10 ks kuliček černého pepře
- 6 ks bobkových listů
- 2 ks kuličky nového koření
Na dokončení:
Suroviny
Na dokončení:
|
![]() |
Pokyny
- Maso dáme do velkého hrnce a zalijeme vodou, osolíme, přidáme koření a pozvolna vaříme asi 2-3 hodiny doměkka.
- Poté maso vyjmeme, do vývaru přidáme majoránku, mletý pepř, ocet a sůl. Povaříme a přecedíme přes plátno.
- Maso obereme, nakrájíme na kousky a dáme do formy, kterou předem vyložíme potravinovou fólií. Zalijeme částečně vychlazeným vývarem.
- Necháme v chladu ztuhnout do druhého dne.
- Když maso včetně kůží nakrájíme najemno (nebo semeleme na masovém strojku), můžeme udělat sulc.
Poznámky k receptu
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Huspenina z vepřového masa
Andrea P.
Sdílet tento recept