Tvarohovo-pistáciová bábovka

Tvarohovo-pistáciová bábovka


Vytisknout recept
Tvarohovo-pistáciová bábovka
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 40 minut péct
Porce
dílků
Suroviny
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 40 minut péct
Porce
dílků
Suroviny
Pokyny
  1. Změklé máslo vyšleháme s cukry do pěny. Mléko, tvaroh a pudink smícháme a přidáme k vyšlehanému máslu. Pomalu přidáme žloutky, poté mouku s práškem do pečiva. Mícháme dohladka. Nakonec jemně přimícháme ušlehaný sníh. Těsto dáme do vymazané a vysypané formy. Pečeme cca 40 minut na 170°C. Podáváme posypané moučkovým cukrem.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také na našich FB stránkách: Tvarohovo-pistáciová bábovka

Dobrou chuť, Markéta

Jiné bábovkové recepty

Sdílet tento recept
Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 1 Average: 5]

Jablečný zákusek

Jablečný zákusek


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 1 Average: 5]
Vytisknout recept
Jablečný zákusek
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
osob
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
osob
Pokyny
  1. Suroviny na těsto vyšleháme dohromady, nalijeme do vyššího plechu, který před tím vyložíme pečícím papírem. Pečeme na 170°C asi 20 minut.
  2. Než se korpus upeče, připravíme si náplň:
  3. jablka umyjeme, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Jablka dáme do hrnce a ihned promícháme s citronovou šťávou, aby nezhnědly. Podlijeme polovinou džusu (300 ml), přidáme vanilkový cukr, krupicový cukr, skořici a chvilku podusíme – asi jen 3 - 5 minut, aby se jablka nerozvařila. Ve zbytku džusu rozmícháme pudinkové prášky, nalijeme na jablka a minutu povaříme. Necháme chvilku vychladit a rozetřeme na vychlazený korpus.
  4. Po úplné zchladnutí jablečné náplně rozetřeme ušlehanou šlehačku se ztužovačem, posypeme kakaem a necháme v chladu pár hodin uležet.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Jablečný zákusek

Andrea P.

Sdílet tento recept

Celerový koláč se sýrem

Celerový koláč se sýrem


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 2 Average: 3]
Vytisknout recept
Celerový koláč se sýrem
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Očištěný syrový celer i sýr nastrouháme najemno, přidáme ostatní suroviny a promícháme. Navrstvíme na plech, který předem potřeme tukem. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 30 minut. Můžeme ihned podávat, ale je dobrý i studený.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Celerový koláč se sýrem

Andrea P.

Sdílet tento recept

Čokoládový koláč


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 1 Average: 5]
Vytisknout recept
Čokoládový koláč
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 20-30 minut péct
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 20-30 minut péct
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Nejdříve necháme rozpustit máslo s čokoládou. Pak se všechny ingredience smíchají v hustší těsto, je to typ brownies, je hustší a nevyběhne, jako klasické koláče. těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme v předehřáté troubě na 160°C 20-30 minut. Dozdobíme moučkovým cukrem.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také v diskuzi na našich FB stránkách: Čokoládový koláč

Přeji dobrou chuť, Markéta

Sdílet tento recept

Rychlé kávové řezy

Rychlé kávové řezy


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 3 Average: 4.3]
Vytisknout recept
Rychlé kávové řezy
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 20-30 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 20-30 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Nejprve vyšleháme vejce s cukrem do pěny. Přidáme olej, mléko, lžíci kakaa a kávy a vyšleháme. Na závěr pomalu vmícháme mouku s práškem do pečiva a špetkou soli.
  2. Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem (nebo plech vytřeme tukem a vysypeme moukou). Pečeme na 170°C 20 - 30 minut.
  3. Po vychlazení potřeme šlehačkovým krémem: nejprve vyšleháme smetanu se ztužovačem, přisypeme smíchané cappuccino s kávou a cukrem a vyšleháme do tužšího krému.
  4. Potřeme korpus, posypeme strouhanou čokoládou a necháme v chladu odpočinout alespoň 2 hodiny.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Rychlé kávové řezy

Andrea P.

Sdílet tento recept
 

Jáhelník – jáhlový nákyp

Jáhelník – jáhlový nákyp


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 3 Average: 2.7]
Vytisknout recept
Jáhelník – jáhlový nákyp
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 90 minut
Porce
osob
Suroviny
Dále:
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 90 minut
Porce
osob
Suroviny
Dále:
Pokyny
  1. Jáhly spaříme vroucí vodou, kterou ihned slijeme. Na jáhly nalijeme 1 l mléka a 1 l vody, přidáme sůl a uvaříme hustou kaši. Během varu mícháme.
  2. Ještě do horké kaše vmícháme máslo a necháme vychladit.
  3. V míse vyšleháme vejce s třtinovým i vanilkovým cukrem do pěny, přidáme vychlazenou jáhlovou kaši, citronovou kůru, vypeckované nakrájené švestky a promícháme.
  4. Směs dáme do tukem vymazaného a moukou vysypaného pekáče. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C 40-50 minut.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Jáhelník - jáhlový nákyp

Andrea P.

Sdílet tento recept

Babiččina ořechová bábovka

Babiččina ořechová bábovka


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 0 Average: 0]
Vytisknout recept
Babiččina ořechová bábovka
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 50-60 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 50-60 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Nejprve vyšleháme žloutky s cukrem do světlé pěny. Přilijeme vlažné mléko, olej a vyšleháme. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, vanilkový cukr, mleté ořechy a vyšleháme. Na závěr zlehka vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 50 minut.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Babiččina ořechová bábovka

Andrea P.

Ostantní recepty na bábovky.

Sdílet tento recept

Řízky z patizonu

Řízky z patizonu


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 3 Average: 3.7]
Vytisknout recept
Řízky z patizonu
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 20 minut
Porce
osoby
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 20 minut
Porce
osoby
Pokyny
  1. Patizon umyjeme a nakrájíme na plátky. Pokud jsou semínka velká a tvrdá, tak je vydlabeme. Plátky osolíme a obalíme jako řízky v mouce, osoleném vajíčku a ve strouhance. Smažíme z obou stran.
Poznámky k receptu

My jsme si dali k řízkům salát coleslaw

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Řízky z patizonu

Andrea P.

Sdílet tento recept