Bramboráčky s uzeným masem a kysaným zelím

Bramboráčky s uzeným masem a kysaným zelím


Vytisknout recept
Bramboráčky s uzeným masem a kysaným zelím
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 60 minut
Porce
osoby
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 60 minut
Porce
osoby
Pokyny
Bramboráčky:
  1. Najemno nastrouhané syrové brambory, utřený česnek, vejce, majoránku, sůl, pepř, mléko a hladkou mouku smícháme a vytvoříme hustější těsto, které naléváme na tukem potřený „lívanečník“ a smažíme z obou stran.
Kysané zelí:
  1. Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme 2 lžíce cukru a necháme chvilku zkaramelizovat (né do hněda!). Poté přidáme okapané kysané zelí, podlijeme vodou, osolíme, přidáme dle chuti kmín, bobkový list, promícháme a dusíme pod poklicí asi 30 minut. Na závěr zahustíme najemno nastrouhanou syrovou bramborou, podusíme a podáváme.
Uzené maso:
  1. Uzené maso uvaříme ve slané vodě, poté nakrájíme na látky a podáváme.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Bramboráčky s uzeným masem a kysaným zelím

Andrea P.

Sdílet tento recept
Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 1 Average: 5]

Jogurtovo-citronová bábovka

Jogurtovo-citronová bábovka


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 4 Average: 4.8]
Vytisknout recept
Jogurtovo-citronová bábovka
Rychlá, dobrá, vláčná
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 50-60 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 50-60 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Nejprve vyšleháme do pěny cukry, vejce a olej. Přimícháme jogurt, citronovou kůru i šťávu a vyšleháme při nižších otáčkách. Pak zlehka měchačkou vmícháme mouku s práškem do pečiva a sodou. Těsto nalijeme do předem tukem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy. Pečeme na 180°C 50-60 min.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Jogurtovo-citronová bábovka

Andrea P.

Jiný bábovkový recept.

Sdílet tento recept
Rubriky: Nezařazené

Ovocné knedlíky z tvarohovo-krupičkového těsta

Ovocné knedlíky z tvarohovo-krupičkového těsta


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 3 Average: 3.7]
Vytisknout recept
Ovocné knedlíky z tvarohovo-krupičkového těsta
Málo surovin, rychlé a dobré
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 15-20 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 15-20 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Vše smícháme, utvoříme těsto, do kterého balíme ovoce. Knedlíky vaříme ve vroucí vodě 15-20 minut (podle velikosti). Hotové knedlíky pocukrujeme, polijeme máslem a dle chuti posypeme tvrdým tvarohem, skořicí, mákem atd.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Ovocné knedlíky z tvarohovo-krupičkového těsta

Andrea P.

Sdílet tento recept

Kuličky z mletého masa v rajské omáčce

Kuličky z mletého masa v rajské omáčce


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 2 Average: 3.5]
Vytisknout recept
Kuličky z mletého masa v rajské omáčce
Doba přípravy 60 minut
Doba vaření 40-50 minut
Porce
osoby
Suroviny
Masové kuličky:
Na omáčku:
Doba přípravy 60 minut
Doba vaření 40-50 minut
Porce
osoby
Suroviny
Masové kuličky:
Na omáčku:
Pokyny
Masové kuličky:
  1. -vše smícháme a vytvoříme kuličky. Ve větším hrnci na sádle ze všech stran osmažíme masové kuličky, které pak vyjmeme do druhého hrnce.
Omáčka:
  1. Do výpeku dáme najemno nakrájenou cibuli, když začne malinko hnědnout, zaprášíme moukou a uděláme jíšku. Přidáme pasírovaná rajčata, protlak, promícháme a zalijeme vodou nebo vývarem. Přidáme nakrájenou mrkev, koření, sůl, dle chuti cukr a vaříme asi 15 minut. Pak omáčku trochu rozmixujeme a přes síto nalijeme na masové kuličky. Vše povaříme asi půl hodiny, aby maso bylo uvařené.
  2. Podáváme s těstovinami nebo houskovým knedlíkem.
Poznámky k receptu

Sdílet tento recept

Rebarborový koláč

Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 6 Average: 4.5]
Vytisknout recept
Rebarborový koláč
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 40 minut pečení
Porce
kousků
Suroviny
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 40 minut pečení
Porce
kousků
Suroviny
Pokyny
  1. Máslo vyšleháme do světlé pěny. Postupně přimícháme cukr a po jednom zašleháme vejce. Přidáme vanilkovou esenci a jogurty. Vyšleháme a postupně zamícháváme mouku s práškem do pečiva, skořici a sůl. Připravíme si koláčovou formu, do které vložíme pečící papír. První půlku těsta naneseme na pečící papír a posypeme pokrájenou syrovou oloupanou rebarborou (můžeme lehce poprášit cukrem). Naneseme druhou půlku a rebarborou dozdobíme vrch koláče. Pečeme na 180 °C ve střední poloze. Po vychlazení posypeme moučkovým cukrem a můžeme podávat.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit i na našich FB stránkách: Rebarborový koláč

Přeji dobrou chuť, Markéta

Sdílet tento recept
 

Ořechovo-meruňkový koláč

Ořechovo-meruňkový koláč

Navštivte také stránku s recepty s ořechy a recepty s meruňkami.

Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 0 Average: 0]
Vytisknout recept
Ořechovo-meruňkový koláč
Rychlý, jednoduchý a vláčný koláč
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
osob
Suroviny
Těsto:
Dále:
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
osob
Suroviny
Těsto:
Dále:
Pokyny
  1. Všechny suroviny smícháme, vyšleháme a nalijeme na plech vyložený pečícím papírem (nebo plech vytřeme tukem a vysypeme moukou). Pečeme na 180°C 30 minut. Upečený koláč ihned po vyndání z trouby potřeme marmeládou a posypeme ořechy. Po vychlazení nakrájíme a podáváme.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Ořechovo-meruňkový koláč

Andrea P.

Sdílet tento recept

Dvoubarevný čokoládový cheesecake

Dvoubarevný čokoládový cheesecake


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 2 Average: 5]
Vytisknout recept
Dvoubarevný čokoládový cheesecake
Doba přípravy 60 minut
Doba vaření 30-40 minut
Porce
osob
Suroviny
Korpus:
  • 300 g sušenek (použila jsem máslové věnečky z LIDLU)
  • 80 g másla + kousek na vymazání formy
Doba přípravy 60 minut
Doba vaření 30-40 minut
Porce
osob
Suroviny
Korpus:
  • 300 g sušenek (použila jsem máslové věnečky z LIDLU)
  • 80 g másla + kousek na vymazání formy
Pokyny
Korpus:
  1. Rozdrtíme (rozmixujeme) sušenky a spojíme s hodně měkkého másla. Dortovou formu o průměru 24 cm vymažeme máslem a na dno i trochu do stran natlačíme sušenkové těsto, předpečeme na 170°C asi 15 min. a necháme vychladit.
Náplň:
  1. Ve vodní lázni rozpustíme čokolády – každou zvlášť a necháme zchladnout. Ricottu, zakysanou smetanu, tvaroh spolu s cukrem vyšleháme dohladka. Postupně zašleháme vejce. Směs rozdělíme napůl a do jedné zašleháme bílou čokoládu a do druhé hořkou
Dokončení:
  1. Na předpečné těsto nalijeme nejprve tmavou směs, s formou trochu několikrát klepneme o stůl a nalijeme světlou směs a opět poklepáme, aby vyšly bublinky vzduchu.
  2. Formu dáme na plech s vodou (já kvůli formě, která nemá dno dala formu na plech a na dno trouby dala zapékací misku s vodou) pečeme na170°C asi 30-40 minut. Když začnout okraje hnědnout, vypneme troubu a malinko pootevřeme troubu – cheesecake “dojde” a postupně vychladne. Takto ho tam necháme asi 30 minut.
  3. Pak vyndáme a necháme na mřížce úplně vychladnout. Pak přemístíme do lednice a necháme pár hodin uležet.
Poznámky k receptu

 

Dvoubarevný čokoládový cheesecake s jedlým papírem

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Dvoubarevný čokoládový cheesecake

Andrea P.

Sdílet tento recept

Banánovo- tvarohový zákusek

Banánovo- tvarohový zákusek

Banánovo- tvarohový zákusek


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 1 Average: 5]
Vytisknout recept
Banánovo- tvarohový zákusek
Banánovo- tvarohový zákusek
Doba přípravy 15 min
Doba vaření 40 min
Doba nečinnosti 1 hodina
Porce
Suroviny
Tvarohový krém:
Doba přípravy 15 min
Doba vaření 40 min
Doba nečinnosti 1 hodina
Porce
Suroviny
Tvarohový krém:
Banánovo- tvarohový zákusek
Pokyny
Korpus:
  1. Do velké mísy dáme banány a vidličkou rozmělníme na kaši.
  2. Nalijeme olej, přidáme vajíčko, cukr, vanilku a ručně zamícháme měchačkou.
  3. Poté přidáme mouku, kypřicí prášek, jedlou sodu, sůl, skořici a důkladně promícháme.
  4. Nalijeme na vymazanou a moukou vysypanou dortovou formu a pečeme při 180°C cca 40 minut.
Tvarohový krém:
  1. Do mísy dáme tvaroh, cukr, vanilku a metlou důkladně promícháme.
  2. Do horkého mléka přimícháme želatinu a rychle mícháme cca 5 minut, až se želatina rozpustí v tuhou kašičku.
  3. Vlijeme do tvarohového krému a pořádně promícháme.
  4. Nalijeme na vychladlý korpus z banánů a necháme minimálně 3 hodiny v lednici anebo přes noc.
Zdobení:
  1. Nakrájený zákusek pokapeme čokoládovou polevou anebo karamelem.
Poznámky k receptu

Přeji dobrou chuť! ..Reny

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Banánovo- tvarohový zákusek

Sdílet tento recept

Oříškovo-čokoládový chlebíček

Oříškovo-čokoládový chlebíček

Oříškovo-čokoládový chlebíček


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 2 Average: 5]
Vytisknout recept
Oříškovo-čokoládový chlebíček
Oříškovo-čokoládový chlebíček
Doba přípravy 15
Doba vaření 40
Doba nečinnosti 1 hodina
Porce
Suroviny
Čokoládová poleva:
Zdobení:
Doba přípravy 15
Doba vaření 40
Doba nečinnosti 1 hodina
Porce
Suroviny
Čokoládová poleva:
Zdobení:
Oříškovo-čokoládový chlebíček
Pokyny
  1. Čokoládu a máslo dáme do mísy a společně rozpustíme, buď v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni. Důkladně promícháme a za občasného míchání necháme vychladnout.
  2. Z moučkového cukru odebereme 5 lžic a dáme stranou. Zbytek cukru vyšleháme společně se žloutky.
  3. Mouku smícháme s práškem do pečiva, sodou a solí. Z bílků a zbytku odebraného cukru, ušleháme tuhý sníh.
  4. Do žloutkové pěny přilijeme zchladlou čokoládu a dobře promícháme. Pak přidáme mleté ořechy a mouku.
  5. Nakonec vmícháme po částech opatrně sníh z bílků.
  6. Těsto vlijte do vymazané máslem a vysypané moukou formy na chlebíčky a srnčí hřbety. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C cca 35-40 minut.
Čokoládová poleva:
  1. Čokoládu dáme do misky a zalijte horkou smetanou, vidličkou důkladně promícháme.
  2. Za občasného míchání necháme polevu vychladnout a na vychladlý chlebíček nalijeme a rozetřeme. Ozdobíme nasekanými ořechy.
Poznámky k receptu

Přeji dobrou chuť! ..Reny

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Oříškovo-čokoládový chlebíček

Sdílet tento recept

Rychlé tvarohové šátečky

Rychlé tvarohové šátečky


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 11 Average: 3.5]
Vytisknout recept
Rychlé tvarohové šátečky
Rychlé kynuté koláčky bez kynutí
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 15 minut
Porce
osob
Suroviny
Těsto:
Náplň:
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 15 minut
Porce
osob
Suroviny
Těsto:
Náplň:
Pokyny
  1. Smícháme všechny suroviny a uhněteme těsto, které se nelepí. Ihned (bez kynutí) vyválíme těsto, rozkrájíme na čtverce, na každý dáme lžičku vyšlehané tvarohové náplně a rohy spojíme do šátečku.
  2. Šátečky naskládáme na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme na 160°C dozlatova. Po upečení přendáme na mřížku a pocukrujeme.
Poznámky k receptu

Recept najdete na naší FB stránce, kde se k němu můžete vyjádřit: Rychlé tvarohové šátečky

Sdílet tento recept