Jáhelník – jáhlový nákyp

Jáhelník – jáhlový nákyp


Vytisknout recept
Jáhelník – jáhlový nákyp
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 90 minut
Porce
osob
Suroviny
Dále:
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 90 minut
Porce
osob
Suroviny
Dále:
Pokyny
  1. Jáhly spaříme vroucí vodou, kterou ihned slijeme. Na jáhly nalijeme 1 l mléka a 1 l vody, přidáme sůl a uvaříme hustou kaši. Během varu mícháme.
  2. Ještě do horké kaše vmícháme máslo a necháme vychladit.
  3. V míse vyšleháme vejce s třtinovým i vanilkovým cukrem do pěny, přidáme vychlazenou jáhlovou kaši, citronovou kůru, vypeckované nakrájené švestky a promícháme.
  4. Směs dáme do tukem vymazaného a moukou vysypaného pekáče. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C 40-50 minut.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Jáhelník - jáhlový nákyp

Andrea P.

Sdílet tento recept
Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 0 Average: 0]

Babiččina ořechová bábovka

Babiččina ořechová bábovka


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 0 Average: 0]
Vytisknout recept
Babiččina ořechová bábovka
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 50-60 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 50-60 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Nejprve vyšleháme žloutky s cukrem do světlé pěny. Přilijeme vlažné mléko, olej a vyšleháme. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, vanilkový cukr, mleté ořechy a vyšleháme. Na závěr zlehka vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 50 minut.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Babiččina ořechová bábovka

Andrea P.

Ostantní recepty na bábovky.

Sdílet tento recept

Řízky z patizonu

Řízky z patizonu


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 2 Average: 5]
Vytisknout recept
Řízky z patizonu
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 20 minut
Porce
osoby
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 20 minut
Porce
osoby
Pokyny
  1. Patizon umyjeme a nakrájíme na plátky. Pokud jsou semínka velká a tvrdá, tak je vydlabeme. Plátky osolíme a obalíme jako řízky v mouce, osoleném vajíčku a ve strouhance. Smažíme z obou stran.
Poznámky k receptu

My jsme si dali k řízkům salát coleslaw

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Řízky z patizonu

Andrea P.

Sdílet tento recept

Cuketa v cuketovém těstíčku

Cuketa v cuketovém těstíčku


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 0 Average: 0]
Vytisknout recept
Cuketa v cuketovém těstíčku
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 15-20 minut
Porce
osoby
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 15-20 minut
Porce
osoby
Pokyny
  1. 1/3 cuketu zbavíme semínek, nastrouháme i se slupkou, přidáme vejce, prolisovaný česnek, sůl, pepř, bylinky a rozmixujeme. Podle potřeby trochu zahustíme moukou, aby vzniklo hustší těstíčko.
  2. Zbytek cukety i se slupkou nakrájíme na kolečka, obalíme v těstíčku a smažíme z obou stran.
  3. Podávala jsem s jogurtovým dipem: 1 hustý bílý jogurt, 1 prolisovaný stroužek česneku, nasekaná petrželová nať
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Cuketa v cuketovém těstíčku

Andrea P.

Pokud máte rádi cuketu, tak doporučujeme další cuketové recepty.

Sdílet tento recept

Rychlé jogurtové lívanečky

Rychlé jogurtové lívanečky


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 8 Average: 2.8]
Vytisknout recept
Rychlé jogurtové lívanečky
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
osob
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
osob
Pokyny
  1. Všechny suroviny vyšleháme v hustší lívancové těsto. Lívanečník potřeme olejem, nalijeme trochu těsta a smažíme z obou stran.
Poznámky k receptu

Já jsem k lívancům podávala bílý jogurt a domácí  broskvový džem s levandulí

 

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Rychlé jogurtové lívanečky

Andrea P.

Jiné lívancové recepty.

Sdílet tento recept

Cuketová bábovka s ořechy

Cuketová bábovka s ořechy


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 4 Average: 4.3]
Vytisknout recept
Cuketová bábovka s ořechy
...rychlá, dobrá, vláčná
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 30-40 minut
Porce
osob
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 30-40 minut
Porce
osob
Pokyny
  1. Promícháme suché suroviny, přidáme nahrubo nastrouhanou mladou cuketu i se slupkou, rozpuštěné vychlazené máslo, vejce, citronovou kůru, nasekané ořechy a vyšleháme.
  2. Vznikne hustější těsto, které nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 30-40 minut.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Cuketová bábovka s ořechy

Andrea P.

Cuketové receptybábovkové recepty , recepty s ořechy

Sdílet tento recept

Hrnečková višňová bublanina


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 1 Average: 5]
Vytisknout recept
Hrnečková višňová bublanina
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 30-40 minut
Porce
osob
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 30-40 minut
Porce
osob
Pokyny
  1. Nejprve vyšleháme vejce, krupicový a vanilkový cukr do pěny (asi 5 minut).
  2. Přidáme ostatní suroviny a promícháme.
  3. Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem, posypeme višněmi, pocukrujeme a pečeme na 170°C asi 30-40 min.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Hrnečková višňová bublanina

Andrea P.

Sdílet tento recept

Bramboráčky s uzeným masem a kysaným zelím

Bramboráčky s uzeným masem a kysaným zelím


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 2 Average: 4]
Vytisknout recept
Bramboráčky s uzeným masem a kysaným zelím
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 60 minut
Porce
osoby
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 60 minut
Porce
osoby
Pokyny
Bramboráčky:
  1. Najemno nastrouhané syrové brambory, utřený česnek, vejce, majoránku, sůl, pepř, mléko a hladkou mouku smícháme a vytvoříme hustější těsto, které naléváme na tukem potřený „lívanečník“ a smažíme z obou stran.
Kysané zelí:
  1. Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme 2 lžíce cukru a necháme chvilku zkaramelizovat (né do hněda!). Poté přidáme okapané kysané zelí, podlijeme vodou, osolíme, přidáme dle chuti kmín, bobkový list, promícháme a dusíme pod poklicí asi 30 minut. Na závěr zahustíme najemno nastrouhanou syrovou bramborou, podusíme a podáváme.
Uzené maso:
  1. Uzené maso uvaříme ve slané vodě, poté nakrájíme na látky a podáváme.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Bramboráčky s uzeným masem a kysaným zelím

Andrea P.

Sdílet tento recept