Jáhelník – jáhlový nákyp

Jáhelník – jáhlový nákyp


Vytisknout recept
Jáhelník – jáhlový nákyp
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 90 minut
Porce
osob
Suroviny
Dále:
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 90 minut
Porce
osob
Suroviny
Dále:
Pokyny
  1. Jáhly spaříme vroucí vodou, kterou ihned slijeme. Na jáhly nalijeme 1 l mléka a 1 l vody, přidáme sůl a uvaříme hustou kaši. Během varu mícháme.
  2. Ještě do horké kaše vmícháme máslo a necháme vychladit.
  3. V míse vyšleháme vejce s třtinovým i vanilkovým cukrem do pěny, přidáme vychlazenou jáhlovou kaši, citronovou kůru, vypeckované nakrájené švestky a promícháme.
  4. Směs dáme do tukem vymazaného a moukou vysypaného pekáče. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C 40-50 minut.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Jáhelník - jáhlový nákyp

Andrea P.

Sdílet tento recept

Cuketová bábovka s ořechy

Cuketová bábovka s ořechy


Vytisknout recept
Cuketová bábovka s ořechy
...rychlá, dobrá, vláčná
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 30-40 minut
Porce
osob
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 30-40 minut
Porce
osob
Pokyny
  1. Promícháme suché suroviny, přidáme nahrubo nastrouhanou mladou cuketu i se slupkou, rozpuštěné vychlazené máslo, vejce, citronovou kůru, nasekané ořechy a vyšleháme.
  2. Vznikne hustější těsto, které nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 30-40 minut.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Cuketová bábovka s ořechy

Andrea P.

Cuketové receptybábovkové recepty , recepty s ořechy

Sdílet tento recept

Kokosový beránek

Kokosový beránek

Vytisknout recept
Kokosový beránek
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 60 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 60 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Nejprve vyšleháme vejce s cukrem do pěny. Přilijeme olej a vlažné mléko a vyšleháme. Přidáme ostatní suroviny a vyšleháme.
  2. Těsto nalijeme do velké formy, kterou předtím vymažeme tukem a vysypeme moukou.
  3. Pečeme na 160°C asi hodinu. Po vychlazení můžeme polít čokoládovou polevou.
Sdílet tento recept

Vláčná bábovka se zakysanou smetanou

Vláčná bábovka se zakysanou smetanou

Vláčná bábovka se zakysanou smetanou


Vytisknout recept
Vláčná bábovka se zakysanou smetanou
Výborný moučník nejen ke kávě.
Vláčná bábovka se zakysanou smetanou
Doba přípravy 15 min
Doba vaření 45 min
Porce
více kousků
Suroviny
Doba přípravy 15 min
Doba vaření 45 min
Porce
více kousků
Suroviny
Vláčná bábovka se zakysanou smetanou
Pokyny
  1. Vejce si vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme olej a zakysanou smetanu a vše promícháme do pěny. Přisypeme mouku s vanilkovým pudinkem a práškem do pečiva. Nakonec přidáme mléko a směs si pečlivě zamícháme.
  2. Bábovkovou formu si vymažeme máslem a vysypeme moukou. Od těsta si odlijeme 1/3 a do té přidáme kakao. Tmavé těsto rozetřeme přes vrstvu světlého a spirálovými tahy vidličkou obě těsta zlehka promícháme tak, aby vznikl mramorový vzor.
  3. Pečeme cca 40-45 min. v předehřáté troubě při 180°C.
Poznámky k receptu

Přeji dobrou chuť! ..Reny

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Vláčná bábovka se zakysanou smetanou

Ostatní bábovkové recepty

 

Sdílet tento recept

Koláč z podmáslí

Koláč z podmáslí

Vytisknout recept
Koláč z podmáslí
Koláč z podmáslí
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 1 hodina
Porce
Suroviny
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 1 hodina
Porce
Suroviny
Koláč z podmáslí
Pokyny
  1. Nejprve smícháme suché suroviny – mouku, sůl, prášek do pečiva, sodu, cukry a kakao. Přidáme ostatní suroviny a vyšleháme.
  2. Těsto nalijeme do vyššího plechu předem vymazaným tukem a vysypaný moukou nebo vyložený pečícím papírem.
  3. Pečeme na 160°C asi hodinu.
  4. Po upečení a vychlazení můžeme polít čokoládovou polevou.
Poznámky k receptu

Dobrou chuť přeje Andrea P.

Sdílet tento recept

Sametová roláda

Sametová roláda

Vytisknout recept
Sametová roláda
Sametová roláda
Porce
Suroviny
Těsto
Náplň
Porce
Suroviny
Těsto
Náplň
Sametová roláda
Pokyny
Těsto
  1. Bílky rozšleháme, postupně s nimi i cukr, dokud nevznikne tuhý sníh. Všleháme žloutky a přimícháme kakao rozmíchané s jedlou sodou. Pečeme 5 minut ve vyhřáté troubě na plechu vyloženém pomaštěným papírem. Potom vyndáme ven, roládu nestáčíme, po mírném vychladnutí ji vyklopíme na vál posypaný práškovým cukrem a papír odstraníme. Po vychladnutí ji natřeme nejdříve světlou, vzápětí tmavou náplní a svineme.
Náplň
  1. Mléko, žloutek a mouku uvaříme. Do vychladnuté kaše přidáme máslo vyšlehané s cukrem a vanilkovým cukrem . Náplň rozdělíme na dvě časti. Jednu polovinu necháme tak a do druhé přidáme kakao.
Poznámky k receptu

Andrea P.

K receptu se můžete vyjádřit na naší FB stránce zde: Sametová roláda

Sdílet tento recept