
Doba přípravy | 30 minut |
Doba vaření | 20 minut |
Doba nečinnosti | 1-2 hodiny |
Porce |
osob
|
Suroviny
Kynuté těsto:
- 250 g polohrubé mouky
- 250 g hladké mouky
- 100 g moučkového cukru
- 150 g rozehřátého másla
- 200 ml vlažného mléka
- 30 g droždí
- 2 ks žloutky
- 1 špetku soli
- 1 ks Vanilkový cukr
Na potírání:
- 100 g rozehřátého másla
Na posypávání:
- 150 g krystalového cukru
- 4 lžičky mleté skořice
Suroviny
Kynuté těsto:
Na potírání:
Na posypávání:
|
![]() |
Pokyny
- Kvásek: do 100 ml vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru, zamícháme a necháme vykynout
- Kvásek přidáme k ostatním surovinám a zaděláme vláčné těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Vykynuté těsto rozdělíme na půl. Z každé půlky vyválíme obdélník, potřeme zchladlým rozpuštěným máslem, posypeme cukrem se skořicí, nakrájíme na 12 proužků, stočíme do spirály a naskládáme do máslem vymazaných forem na muffiny. Necháme chvilku kynout a pečeme na 160°C asi 20 minut. Ihned po vyndání z trouby potřeme horkým rozpuštěným máslem a posypeme cukrem se skořicí.
Poznámky k receptu
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Skořicové spirály
Andrea P.
Sdílet tento recept