Závin ze zakysané smetany

Závin ze zakysané smetany


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 2 Average: 3.5]

Vytisknout recept
Závin ze zakysané smetany
Na 4 nohavice
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 20 minut
Porce
osob
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 20 minut
Porce
osob
Pokyny
  1. Ze všech surovin zpracujeme těsto, které necháme chvilku v chladu odpočinout.
  2. Mezitím si očistíme a nastrouháme jablka.
  3. Těsto rozdělíme na 4 díly a vyválíme. Na těsto dáme jablka, posypeme skořicí, vanilkový i krupicovým cukrem a zavineme.
  4. Potřeme vajíčkem a pečeme v předehřáté troubě na 170°C. Po upečení pocukrujeme.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Závin ze zakysané smetany

Andrea P.

Sdílet tento recept

Buchta z červené řepy

Buchta z červené řepy

Buchta z červené řepy


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 4 Average: 3.5]

Vytisknout recept
Buchta z červené řepy
Buchta z červené řepy
Doba přípravy 15 min
Doba vaření 90 minut
Porce
Suroviny
Doba přípravy 15 min
Doba vaření 90 minut
Porce
Suroviny
Buchta z červené řepy
Pokyny
  1. Řepu omyjeme a vložíme do vařící vody a uvaříme do měkka.
  2. Oloupeme ji a rozmixujeme s troškou vody na pyré.
  3. Změklé máslo mixérem smícháme s cukrem a vanikovým cukrem do pěny.
  4. Postupně přidáváme do mixéru po jednom vajíčku s troškou mouky smíchanou se skořicí a perníkovým práškem a špetkou soli.
  5. Postup opakujeme až nám nic nezbude.
  6. Ke konci vmícháme pyré z řepy.
  7. Těsto vlijeme do větší formy vymazané máslem a vysypané moukou a pečeme při 160°C. až se nám těsto nebude lepit na párátko. Přibližně 1,5 hodiny.
  8. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Buchta z červené řepy

Sdílet tento recept

Svatomartinské podkovy


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 3 Average: 5]

Vytisknout recept
Svatomartinské podkovy
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 20-30 minut
Doba nečinnosti 1-2 hodiny
Porce
osob
Suroviny
Těsto:
Náplň:
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 20-30 minut
Doba nečinnosti 1-2 hodiny
Porce
osob
Suroviny
Těsto:
Náplň:
Pokyny
  1. Těsto: Do mouky nasypeme špetku soli, vanilkový i moučkový cukr a promícháme. Uděláme důlek, do kterého nadrobíme droždí, zalijeme vlažným mlékem a necháme pod utěrkou vykynout. Pak přidáme rozpuštěný, vychlazený tuk, žloutky a uhněteme těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
  2. Mezitím si připravíme náplň: Do kastrůlku nalijeme mléko i smetanu, přidáme cukry, med a přivedeme k varu. Pak přidáme mleté ořechy, rum, promícháme a necháme vychladit.
  3. Vykynuté těsto rozdělíme na půl. Každé těsto vyválíme, nakrájíme přibližně na 24 obdélníčků, naneseme náplň, stočíme do válečku a zahneme do podkovy. Potřeme rozšlehaným vajíčkem, ozdobíme oříškem a dáme péct do vyhřáté trouby na 170°C na 10-15 min.
Sdílet tento recept

Špaldové sušenky

Špaldové sušenky


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 2 Average: 5]

Vytisknout recept
Špaldové sušenky
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 10 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 10 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Vypracujeme těsto, které vyválíme, vykrájíme menší tvary, které pečeme na 170°C.
  2. Já jsem použila dřevěnou vyřezávanou formičku: do vyváleného těsta jsem vytlačila tvar kytičky a kulatou vykrajovačkou dokrojila.
  3. Poznámka: můžeme je i spojit pikantní marmeládou
Poznámky k receptu

Andrea P.

Sdílet tento recept

Jáhelník – jáhlový nákyp

Jáhelník – jáhlový nákyp


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 3 Average: 2.7]

Vytisknout recept
Jáhelník – jáhlový nákyp
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 90 minut
Porce
osob
Suroviny
Dále:
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 90 minut
Porce
osob
Suroviny
Dále:
Pokyny
  1. Jáhly spaříme vroucí vodou, kterou ihned slijeme. Na jáhly nalijeme 1 l mléka a 1 l vody, přidáme sůl a uvaříme hustou kaši. Během varu mícháme.
  2. Ještě do horké kaše vmícháme máslo a necháme vychladit.
  3. V míse vyšleháme vejce s třtinovým i vanilkovým cukrem do pěny, přidáme vychlazenou jáhlovou kaši, citronovou kůru, vypeckované nakrájené švestky a promícháme.
  4. Směs dáme do tukem vymazaného a moukou vysypaného pekáče. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C 40-50 minut.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Jáhelník - jáhlový nákyp

Andrea P.

Sdílet tento recept

Cuketová bábovka s ořechy

Cuketová bábovka s ořechy


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 4 Average: 4.3]

Vytisknout recept
Cuketová bábovka s ořechy
...rychlá, dobrá, vláčná
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 30-40 minut
Porce
osob
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 30-40 minut
Porce
osob
Pokyny
  1. Promícháme suché suroviny, přidáme nahrubo nastrouhanou mladou cuketu i se slupkou, rozpuštěné vychlazené máslo, vejce, citronovou kůru, nasekané ořechy a vyšleháme.
  2. Vznikne hustější těsto, které nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 30-40 minut.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Cuketová bábovka s ořechy

Andrea P.

Cuketové receptybábovkové recepty , recepty s ořechy

Sdílet tento recept

Kokosový beránek

Kokosový beránek

Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 1 Average: 5]

Vytisknout recept
Kokosový beránek
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 60 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 60 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Nejprve vyšleháme vejce s cukrem do pěny. Přilijeme olej a vlažné mléko a vyšleháme. Přidáme ostatní suroviny a vyšleháme.
  2. Těsto nalijeme do velké formy, kterou předtím vymažeme tukem a vysypeme moukou.
  3. Pečeme na 160°C asi hodinu. Po vychlazení můžeme polít čokoládovou polevou.
Sdílet tento recept

Vláčná bábovka se zakysanou smetanou

Vláčná bábovka se zakysanou smetanou

Vláčná bábovka se zakysanou smetanou


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 12 Average: 3.2]

Vytisknout recept
Vláčná bábovka se zakysanou smetanou
Výborný moučník nejen ke kávě.
Vláčná bábovka se zakysanou smetanou
Doba přípravy 15 min
Doba vaření 45 min
Porce
více kousků
Suroviny
Doba přípravy 15 min
Doba vaření 45 min
Porce
více kousků
Suroviny
Vláčná bábovka se zakysanou smetanou
Pokyny
  1. Vejce si vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme olej a zakysanou smetanu a vše promícháme do pěny. Přisypeme mouku s vanilkovým pudinkem a práškem do pečiva. Nakonec přidáme mléko a směs si pečlivě zamícháme.
  2. Bábovkovou formu si vymažeme máslem a vysypeme moukou. Od těsta si odlijeme 1/3 a do té přidáme kakao. Tmavé těsto rozetřeme přes vrstvu světlého a spirálovými tahy vidličkou obě těsta zlehka promícháme tak, aby vznikl mramorový vzor.
  3. Pečeme cca 40-45 min. v předehřáté troubě při 180°C.
Poznámky k receptu

Přeji dobrou chuť! ..Reny

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Vláčná bábovka se zakysanou smetanou

Ostatní bábovkové recepty

 

Sdílet tento recept