Kokosová bábovka

Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 2 Average: 3]
Vytisknout recept
Kokosová bábovka
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 45 minut
Porce
bábovka
Suroviny
Základní suroviny
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 45 minut
Porce
bábovka
Suroviny
Základní suroviny
Pokyny
  1. Sypké směsi (bez kakaa) zamíchat, přidat olej,mléko a vejce a znovu zamíchat.
  2. Trochu těsta oddělit a vmíchat kakao,
  3. Vymazat formu tukem a vysypat moukou.
  4. Velkou směs těsta vlijeme do formy a na ní směs s kakaem
  5. V předehřáté troubě péct asi 45 minut při 170 C.
  6. Po vyklopení můžeme buchtu ještě pocukrovat
Poznámky k receptu

hrnek 250ml

Další recepty na skvělé bábovky najdete u nás na: varime-doma.cz/babovky/.

Sdílet tento recept

Košíčky Izidor

Košíčky Izidor

Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 2 Average: 3]


Vytisknout recept


Košíčky Izidor

Pracnější recept, ale výsledek stojí za to 😉 …pečení a následné plnění lze rozdělit – každý den udělat jeden krok

Doba přípravy 60 minut
Doba vaření 15 minut

Porce


Suroviny
Košíčky:

Ořechová náplň:

Čokoládový krém:

Čokoládová poleva:

Doba přípravy 60 minut
Doba vaření 15 minut

Porce


Suroviny
Košíčky:

Ořechová náplň:

Čokoládový krém:

Čokoládová poleva:


Pokyny
  1. Košíčky: z přísad na zpravujeme těsto, které necháme hodinu v chladu uležet. Poté plníme do malých formiček tak, aby vzniklo místo na naplnění (jen tenkou vrstvu) Pečeme na 170 °C. Před vyklopením necháme trochu vychladit.

  2. Pečeme na 170 °C. Před vyklopením necháme trochu vychladit.
    Po vychlazení (klidně i za několik dní) dáme na dno trochu rybízové marmelády a
    ořechovou náplň: smícháme ořechy s cukry a přimícháme rum.

  3. Poté pomocí cukrářského sáčku s hubičkou nastříkáme
    Čokoládový krém: nad parou šleháme vejce s cukry do zhoustnutí. Za občasného prošlehání necháme vychladit. Poté postupně zašleháváme změklé máslo s kakaem. Naplněné košíčky necháme ztuhnout (klidně do druhého dne)

  4. a pak máčíme v čokoládové polevě: nad parou rozpustíme čokoládu s tukem


Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Košíčky Izidor

Andrea P.


Sdílet tento recept

Koláčky plněné karamelovou hruškou

Koláčky plněné karamelovou hruškou


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 0 Average: 0]
Vytisknout recept
Koláčky plněné karamelovou hruškou
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 15 minut
Porce
kusů
Suroviny
Těsto:
Kvásek:
Náplň:
Dále:
Drobenka:
Na dokončení:
Na posypání:
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 15 minut
Porce
kusů
Suroviny
Těsto:
Kvásek:
Náplň:
Dále:
Drobenka:
Na dokončení:
Na posypání:
Pokyny
  1. Začneme přípravou kvásku: do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr, mouku, promícháme a necháme vzejít.
  2. Kvásek přidáme k ostatním surovinám a zpracujeme vláčné těsto, které se nelepí. Necháme ho na teplém místě vykynout.
  3. Mezitím si připravíme drobenku – vše smícháme a náplň: hrušky zbavíme slupky i jadřince, nakrájíme na malé kousky. Pánev necháme trochu nahřát, nasypeme cukr, který když se rozpustí a začne hnědnout, zasypeme hruškami, přidáme vanilkový cukr a za občasného míchání povaříme – necháme vyvařit šťávu. Trvá to asi 20 minut. Ke konci hlídáme a stále mícháme, aby se hrušky nepřipálily. Přendáme na talíř a necháme vychladit.
  4. Vykynuté těsto rozdělíme napůl, vyválíme a nakrájíme na 16 čtverečků (celkem bude 32 koláčků). Dáme lžičku vychlazené náplně.
  5. Zabalíme, přendáme na plech s pečícím papírem, trochu rozplácneme, potřeme vejcem, posypeme drobenkou a pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C dorůžova.
  6. Ihned po vyndání z trouby pokapeme horkým máslem s rumem a pocukrujeme.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Koláčky plněné karamelovou hruškou

Andrea P.

Sdílet tento recept

Podzimní perník s dýní a ořechy

Podzimní perník s dýní a ořechy


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 0 Average: 0]
Vytisknout recept
Podzimní perník s dýní a ořechy
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 40 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 40 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Nejprve smícháme mouky, prášek do pečiva, sodu, koření a cukry. Přidáme ostatní suroviny kromě dýně a ořechů a vyšleháme. Na závěr vmícháme dýni a ořechy. Těsto nalijeme do vyššího plechu, který před tím vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme olejem a vysypeme moukou. Pečeme na 170°C asi 35-40 minut
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Podzimní perník s dýní a ořechy

Andrea P.

Sdílet tento recept

Ovocný rychlý koláč

Ovocný rychlý koláč


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 4 Average: 4.3]
Vytisknout recept
Ovocný rychlý koláč
Doba přípravy 10 min
Doba nečinnosti 40 min
Porce
Suroviny
Doba přípravy 10 min
Doba nečinnosti 40 min
Porce
Suroviny
Pokyny
  1. Ingredience dáme do velké mísy a rukou uhněteme vláčné těsto.
  2. Těsto přemístíme do vymazané máslem a moukou vysypané mísy na páje.
  3. Na těsto dáme libovolné ovoce a posypeme drobenkou.
  4. Pečeme při 180°C cca 40 minut.
  5. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB:

Sdílet tento recept

Tvarohové řezy

Tvarohové řezy


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 0 Average: 0]
Vytisknout recept
Tvarohové řezy
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
osob
Suroviny
Na těsto:
Krém:
Čokoládová poleva:
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
osob
Suroviny
Na těsto:
Krém:
Čokoládová poleva:
Pokyny
Těsto:
  1. Vše vyšleháme dohromady. Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou nebo použijeme pečící papír, nalijeme polovinu těsta, do druhé půlky vmícháme kakao + 3 lžíce mléka a nalijeme cik cak na světlé těsto a upečeme - při 170°C asi 30 – 40 minut a necháme vychladit.
Krém:
  1. Z mléka, pudinků a cukru vaříme pudink, odstavíme z plotny a hned do horkého zašleháme máslo, měkký tvaroh a rum. Krém naneseme na vychladlé těsto, uhladíme a polijeme polevou
Čokoládová poleva:
  1. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a vmícháme smetanu
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Tvarohové řezy

Andrea P.

Sdílet tento recept