
Koláč ze špaldové mouky s tvarohem a jablky

Doba přípravy | 30 minut |
Doba vaření | 30-40 minut |
Porce |
osob
|
Suroviny
Těsto:
- 350 g špaldové mouky hladké (případně pšeničné nebo jiné)
- 100 g cukru krupice nebo třtinový
- 1 ks prášku do pečiva
- 3 lžíce kakaa
- 1/2 ks změklého másla (125 g)
- 1 ks vejce
Náplň:
- 500 g měkkého tvarohu
- 1 ks vejce
- 200-300 ml mléka
- 3-5 lžic moučkového cukru
- 1/2 ks vanilkového pudinkového prášku
- 1 ks vanilkového cukru
Dále:
- 4 ks velká nahrubo nastrouhaná jablka (cca ½ kg)
Drobenka:
- 1 plátek změklého másla
- 5 lžic špaldové mouky
- 5 lžic třtinového cukru
- 1 lžičku mleté skořice
Suroviny
Těsto:
Náplň:
Dále:
Drobenka:
|
![]() |
Pokyny
- Smícháme mouku, cukr, kakao a prášek do pečiva. Přidáme změklé máslo, vejce a zpracujeme na drobenku. Vyšší plech vyložíme papírem na pečení a rovnoměrně posypeme drobenkovým těstem.
- Z ingrediencí na náplň vyšleháme polotekutou hmotu a nalijeme těsto (mléko přidáváme podle potřeby – pokud použijeme tvaroh z vaničky, mléka stačí méně).
- Posypeme jablky, skořicovou drobenkou a pečeme na 180°C. Upečené necháme vychladit.
Poznámky k receptu
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Koláč ze špaldové mouky s tvarohem a jablky
Andrea P.
Sdílet tento recept