Tvarohovo-pistáciová bábovka

Tvarohovo-pistáciová bábovka


Vytisknout recept
Tvarohovo-pistáciová bábovka
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 40 minut péct
Porce
dílků
Suroviny
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 40 minut péct
Porce
dílků
Suroviny
Pokyny
  1. Změklé máslo vyšleháme s cukry do pěny. Mléko, tvaroh a pudink smícháme a přidáme k vyšlehanému máslu. Pomalu přidáme žloutky, poté mouku s práškem do pečiva. Mícháme dohladka. Nakonec jemně přimícháme ušlehaný sníh. Těsto dáme do vymazané a vysypané formy. Pečeme cca 40 minut na 170°C. Podáváme posypané moučkovým cukrem.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také na našich FB stránkách: Tvarohovo-pistáciová bábovka

Dobrou chuť, Markéta

Jiné bábovkové recepty

Sdílet tento recept
Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 1 Average: 5]

Jablečný zákusek

Jablečný zákusek


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 1 Average: 5]
Vytisknout recept
Jablečný zákusek
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
osob
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
osob
Pokyny
  1. Suroviny na těsto vyšleháme dohromady, nalijeme do vyššího plechu, který před tím vyložíme pečícím papírem. Pečeme na 170°C asi 20 minut.
  2. Než se korpus upeče, připravíme si náplň:
  3. jablka umyjeme, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Jablka dáme do hrnce a ihned promícháme s citronovou šťávou, aby nezhnědly. Podlijeme polovinou džusu (300 ml), přidáme vanilkový cukr, krupicový cukr, skořici a chvilku podusíme – asi jen 3 - 5 minut, aby se jablka nerozvařila. Ve zbytku džusu rozmícháme pudinkové prášky, nalijeme na jablka a minutu povaříme. Necháme chvilku vychladit a rozetřeme na vychlazený korpus.
  4. Po úplné zchladnutí jablečné náplně rozetřeme ušlehanou šlehačku se ztužovačem, posypeme kakaem a necháme v chladu pár hodin uležet.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Jablečný zákusek

Andrea P.

Sdílet tento recept

Čokoládový koláč


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 1 Average: 5]
Vytisknout recept
Čokoládový koláč
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 20-30 minut péct
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 20-30 minut péct
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Nejdříve necháme rozpustit máslo s čokoládou. Pak se všechny ingredience smíchají v hustší těsto, je to typ brownies, je hustší a nevyběhne, jako klasické koláče. těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme v předehřáté troubě na 160°C 20-30 minut. Dozdobíme moučkovým cukrem.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také v diskuzi na našich FB stránkách: Čokoládový koláč

Přeji dobrou chuť, Markéta

Sdílet tento recept

Babiččina ořechová bábovka

Babiččina ořechová bábovka


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 0 Average: 0]
Vytisknout recept
Babiččina ořechová bábovka
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 50-60 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 50-60 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Nejprve vyšleháme žloutky s cukrem do světlé pěny. Přilijeme vlažné mléko, olej a vyšleháme. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, vanilkový cukr, mleté ořechy a vyšleháme. Na závěr zlehka vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 50 minut.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Babiččina ořechová bábovka

Andrea P.

Ostantní recepty na bábovky.

Sdílet tento recept

Rychlé jogurtové lívanečky

Rychlé jogurtové lívanečky


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 8 Average: 2.8]
Vytisknout recept
Rychlé jogurtové lívanečky
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
osob
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
osob
Pokyny
  1. Všechny suroviny vyšleháme v hustší lívancové těsto. Lívanečník potřeme olejem, nalijeme trochu těsta a smažíme z obou stran.
Poznámky k receptu

Já jsem k lívancům podávala bílý jogurt a domácí  broskvový džem s levandulí

 

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Rychlé jogurtové lívanečky

Andrea P.

Jiné lívancové recepty.

Sdílet tento recept

Kynuté majonézové těsto

Kynuté majonézové těsto


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 3 Average: 5]
Vytisknout recept
Kynuté majonézové těsto
- majonéza v těstě nahradí žloutky a tuk. Z vykynutého těsta se můžou udělat malé kulaté koláčky, šátečky, koláče na celý plech atd. ...z tohoto množství jsem udělala 2 velké koláče (na 2 plechy)
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 15-20 minut
Doba nečinnosti 1-2 hodiny
Porce
osob
Suroviny
Kvásek:
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 15-20 minut
Doba nečinnosti 1-2 hodiny
Porce
osob
Suroviny
Kvásek:
Pokyny
  1. Nejprve si připravíme kvásek: do misky rozdrobíme droždí, přidáme cukr, zalijeme vlažným mlékem, promícháme, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.
  2. Kvásek přidáme k ostatním surovinám, uhněteme těsto, které necháme přikryté utěrkou vykynout (1-2 hod. podle teploty místnosti)
  3. Z vykynutého těsta můžeme udělat malé kulaté koláčky, šátečky, koláče na celý plech atd. Pečeme na 170°C podle velikosti koláčů 15-30 minut Já z tohoto množství udělala 2 velké koláče (na 2 plechy), naskládala nakrájené meruňky a švestky, posypala drobenkou (máslo + polohrubá mouka + krupicový cukr)
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Kynuté majonézové těsto

Andrea P.

Sdílet tento recept

Hrnečková višňová bublanina


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 1 Average: 5]
Vytisknout recept
Hrnečková višňová bublanina
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 30-40 minut
Porce
osob
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 30-40 minut
Porce
osob
Pokyny
  1. Nejprve vyšleháme vejce, krupicový a vanilkový cukr do pěny (asi 5 minut).
  2. Přidáme ostatní suroviny a promícháme.
  3. Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem, posypeme višněmi, pocukrujeme a pečeme na 170°C asi 30-40 min.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Hrnečková višňová bublanina

Andrea P.

Sdílet tento recept

Cuketová buchta s kokosem a jogurtem

Cuketová buchta s kokosem a jogurtem


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 1 Average: 4]
Vytisknout recept
Cuketová buchta s kokosem a jogurtem
…rychlá, nadýchaná a vláčná
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 40-50 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 40-50 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Nejprve smícháme suché suroviny – mouku, prášek do pečiva, sodu, sůl, cukry, kokos a skořici. Pak přidáme ostatní suroviny a vyšleháme.
  2. Těsto nalijeme na vyšší plech s pečícím papírem (nebo plech vymazat tukem a vysypat moukou) a pečeme na 170°C asi 45 minut.
  3. Vychlazenou buchtu potřeme čokoládovou polevou a posypeme kokosem.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Cuketová buchta s kokosem a jogurtem

Andrea P.

Cuketové recepty

Sdílet tento recept