Čokoládový dort

Vytisknout recept
Čokoládový dort
Doba přípravy 45 minut
Porce
osob
Suroviny
Těsto
Kakaový krém
Doba přípravy 45 minut
Porce
osob
Suroviny
Těsto
Kakaový krém
Pokyny
  1. Nejdříve si smícháme všechny sypké ingredience, poté tekuté. Nakonec vše spojíme ve vláčné těsto. Těsto nalijeme do formy a pečeme na 175 °C cca 30 - 40 minut. Záleží, jak máme velkou formu. Vyzkoušíme špejlí. 🙂 Necháme vychladnout a mezitím si připravíme krém. Vychladlý korpus prokrojíme, pomažeme krémem, opět spojíme a zbylým krémem pomažeme celý dort. Zdobíme podle své fantazie. Tento dort vyráběla má dcera pro svého přítele, který má rád všechny "Kinder" věci. Zde ozdobeno ještě belgickými pralinkami.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také na našich FB stránkách: Čokoládový dort

Sdílet tento recept

Kakaové čajové pečivo

Kakaové čajové pečivo

Kakaové čajové pečivo



Vytisknout recept


Kakaové čajové pečivo

Kakaové čajové pečivo

Doba přípravy 5 min
Doba vaření 12 min
Doba nečinnosti 1 hodina

Porce


Suroviny

Doba přípravy 5 min
Doba vaření 12 min
Doba nečinnosti 1 hodina

Porce


Suroviny

Kakaové čajové pečivo


Pokyny
  1. Připravíme si velkou skleněnou mísu a přes síto přesypeme mouku, kakao,
    moučkový cukr, sůl a kypřicí prášek. Metličkou vše v míse promícháme.

  2. Přidáme změklé máslo, zamícháme a nakonec si zvlášť v jiné misce rozkvedláme vejce s
    vanilkovou esencí.

  3. Nalijeme k těstu a vše důkladně promícháme.

  4. Těsto necháme odpočinout a vychladnout v lednici cca 1 hodinu.

  5. Na plech dáme pečící papír a z těsta tvarujeme malé kuličky, které potom všechny obalíme v moučkovém cukru.

  6. Pečeme v předehřáté troubě při 190°C cca 12 minut.

  7. Přeji dobrou chuť! ..Reny


Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Kakaové čajové pečivo


Sdílet tento recept

Piškotový dort s čerstvými brusinkami a kompotovaným ovocem

Piškotový dort s čerstvými brusinky a kompotovaným ovocem

Piškotový dort s čerstvými brusinkami a kompotovaným ovocem


Vytisknout recept
Piškotový dort s čerstvými brusinkami a kompotovaným ovocem
Piškotový dort s čerstvými brusinky a kompotovaným ovocem
Doba přípravy 20 min
Doba vaření 30 min
Porce
Suroviny
Krám:
Doba přípravy 20 min
Doba vaření 30 min
Porce
Suroviny
Krám:
Piškotový dort s čerstvými brusinky a kompotovaným ovocem
Pokyny
  1. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme postupně mouku a sníh z bílků, nakonec olej, vodu a esenci. Upečeme máslem vymazané a moukou vysypané dortové formě. Z mléka a vanilkového prášku uděláme pudink, který za občasného míchání necháme vychladnout. Cukr utřeme s máslem a po částech spojíme s vychladnutým pudinkem. Pokud použijeme čerstvé brusinky, podusíme je krátce s troškou vody a cukrem. Opět necháme vychladnout. Můžeme použít brusinky zavařené. Korpus těsta rozdělíme na 2 půlky, pak potřeme krémem, posypeme mandlovými lupínky a ozdobíme ovocem. Toto opakujeme i z vrchní části.
    Piškotový dort s čerstvými brusinky a kompotovaným ovocem
  2. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Piškotový dort s čerstvými brusinkami a kompotovaným ovocem

Sdílet tento recept

Rebarborový koláč

Vytisknout recept
Rebarborový koláč
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 40 minut pečení
Porce
kousků
Suroviny
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 40 minut pečení
Porce
kousků
Suroviny
Pokyny
  1. Máslo vyšleháme do světlé pěny. Postupně přimícháme cukr a po jednom zašleháme vejce. Přidáme vanilkovou esenci a jogurty. Vyšleháme a postupně zamícháváme mouku s práškem do pečiva, skořici a sůl. Připravíme si koláčovou formu, do které vložíme pečící papír. První půlku těsta naneseme na pečící papír a posypeme pokrájenou syrovou oloupanou rebarborou (můžeme lehce poprášit cukrem). Naneseme druhou půlku a rebarborou dozdobíme vrch koláče. Pečeme na 180 °C ve střední poloze. Po vychlazení posypeme moučkovým cukrem a můžeme podávat.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit i na našich FB stránkách: Rebarborový koláč

Přeji dobrou chuť, Markéta

Sdílet tento recept
 

Banánovo- tvarohový zákusek

Banánovo- tvarohový zákusek

Banánovo- tvarohový zákusek


Vytisknout recept
Banánovo- tvarohový zákusek
Banánovo- tvarohový zákusek
Doba přípravy 15 min
Doba vaření 40 min
Doba nečinnosti 1 hodina
Porce
Suroviny
Tvarohový krém:
Doba přípravy 15 min
Doba vaření 40 min
Doba nečinnosti 1 hodina
Porce
Suroviny
Tvarohový krém:
Banánovo- tvarohový zákusek
Pokyny
Korpus:
  1. Do velké mísy dáme banány a vidličkou rozmělníme na kaši.
  2. Nalijeme olej, přidáme vajíčko, cukr, vanilku a ručně zamícháme měchačkou.
  3. Poté přidáme mouku, kypřicí prášek, jedlou sodu, sůl, skořici a důkladně promícháme.
  4. Nalijeme na vymazanou a moukou vysypanou dortovou formu a pečeme při 180°C cca 40 minut.
Tvarohový krém:
  1. Do mísy dáme tvaroh, cukr, vanilku a metlou důkladně promícháme.
  2. Do horkého mléka přimícháme želatinu a rychle mícháme cca 5 minut, až se želatina rozpustí v tuhou kašičku.
  3. Vlijeme do tvarohového krému a pořádně promícháme.
  4. Nalijeme na vychladlý korpus z banánů a necháme minimálně 3 hodiny v lednici anebo přes noc.
Zdobení:
  1. Nakrájený zákusek pokapeme čokoládovou polevou anebo karamelem.
Poznámky k receptu

Přeji dobrou chuť! ..Reny

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Banánovo- tvarohový zákusek

Sdílet tento recept

Mrkvová roláda

Mrkvová roláda

Mrkvová roláda

Vytisknout recept
Mrkvová roláda
Mrkvová roláda
Doba přípravy 20 min
Doba vaření 15 min
Porce
Suroviny
Na náplň:
Doba přípravy 20 min
Doba vaření 15 min
Porce
Suroviny
Na náplň:
Mrkvová roláda
Pokyny
  1. Ve velké míse mixérem rozmixujeme vejce, přidáme cukr, vanilkovou esenci, všechno mleté koření, kypřicí prášek, sůl, mouku a vše důkladně mixérem zamícháme.
  2. Přidáme jemně nastrouhanou mrkev a ručně zamícháme.
  3. Malý plech si vyložíme buď alobalem anebo pečicím papírem a nalijeme na něj vodorovně těsto. Dáme péct do vyhřáté trouby při 180°C cca 15 minut.
  4. Ještě teplý plát vyklopíme na čistou úterku, opatrně sundáme alobal a v utěrce srulijeme do ruličky a necháme vychladnout.
Připravíme si náplň:
  1. Všechny suroviny, máslo, Philadelphii, moučkový cukr, vanikovou esenci, rozmixujeme mixérem do hladkého krému.
  2. Vychladnutý korpus odrulujeme, potřeme náplní a zase zarulujeme.
  3. Studenou roládu posypeme moučkovým cukrem.
Poznámky k receptu

  

Přeji dobrou chuť! ..Reny

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Mrkvová roláda

Recipe in English for our international fans: CARROT CAKE ROLL

Sdílet tento recept