Dortový krém z Mascarpone

Dortový krém z Mascarpone


Vytisknout recept
Dortový krém z Mascarpone
Korpus stejný jako na Schwarzwaldský dort (odkaz níže)
Doba přípravy 20 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 20 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Nejprve vyšleháme Mascarpone, zakysanou smetanu, tvaroh a cukry. Poté pomalu zašleháváme tekutou (neušlehanou) smetanu. Šleháme do zhoustnutí, ale pozor aby se krém nezdrcnul. Naplníme a ozdobíme dort, který necháme v chladu uležet.
Poznámky k receptu

Recept na korpus zde: Schwarzwaldský dort

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Dortový krém z Mascarpone

Andrea P.

Sdílet tento recept

Oreo dort

Oreo dort


Vytisknout recept
Oreo dort
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 40 minut
Porce
osob
Suroviny
Korpus jako na Schwarzwaldský dort
Náplň:
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 40 minut
Porce
osob
Suroviny
Korpus jako na Schwarzwaldský dort
Náplň:
Pokyny
  1. Příprava korpusu: Nejprve si rozehřejeme máslo a ve vodní lázni čokoládu a obojí necháme vychladit. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny (asi 5 minut). Přimícháme čokoládu, máslo a vyšleháme. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakao, likér a vyšleháme. Těsto nalijeme do dortové formy o průměru 24cm, kterou předem vymažeme tukem a vysypeme moukou. Pečeme na 170°C asi 40 minut. Necháme řádně vychladit – klidně do druhého dne.
  2. Příprava náplně: Želatinu dáme do vlažné vody nabobtnat. Z 200 ml smetany odebereme 3 lžíce do kastrůlku, přidáme okapanou želatinu, zahříváme do rozpuštění (želatina nesmí projít varem!) a necháme vychladit. Tvaroh, jogurt, zbytek smetany, cukry a rozpuštěnou želatinu vyšleháme. Vychlazený korpus prořízneme, natřeme 1/3 krému, naskládáme oreo sušenky, opět potřeme třetinou krému a přiklopíme těstem. Potřeme zbytkem krému a ozdobíme sušenkami. Poznámka: dort natřeme tekutějším krémem, ale před zdobením je lepší nechat krém trochu ztuhnout v lednici.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Oreo dort

Andrea P.

Sdílet tento recept

Jogurtovo-citronová bábovka

Jogurtovo-citronová bábovka


Vytisknout recept
Jogurtovo-citronová bábovka
Rychlá, dobrá, vláčná
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 50-60 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 50-60 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Nejprve vyšleháme do pěny cukry, vejce a olej. Přimícháme jogurt, citronovou kůru i šťávu a vyšleháme při nižších otáčkách. Pak zlehka měchačkou vmícháme mouku s práškem do pečiva a sodou. Těsto nalijeme do předem tukem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy. Pečeme na 180°C 50-60 min.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Jogurtovo-citronová bábovka

Andrea P.

Jiný bábovkový recept.

Sdílet tento recept
Rubriky: Nezařazené