Bublanina s ovocem a smetanou

Ovocná bublanina se smetanou


Vytisknout recept
Bublanina s ovocem a smetanou
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 30 minut péct na 175°C
Porce
lidí
Suroviny
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 30 minut péct na 175°C
Porce
lidí
Suroviny
Pokyny
  1. Nejprve vyšleháme vejce s cukrem do světlé pěny. Pak postupně přidáme zbylé suroviny a vymícháme v hladké těsto. Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáče. Nakonec přidáme ovoce. Já použila meruňky a jahody. Pečeme na 175°C cca 30 minut. Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem a můžeme krájet.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit na našich FB stránkách: Bublanina s ovocem a smetanou

Přeji Vám dobrou chuť, Markéta

Sdílet tento recept

Vepřová roláda s chřestem


Vytisknout recept
Vepřová roláda s chřestem
Doba přípravy 60 minut
Doba vaření 60 minut
Porce
osob
Suroviny
Maso a omáčka:
Na naplnění:
Doba přípravy 60 minut
Doba vaření 60 minut
Porce
osob
Suroviny
Maso a omáčka:
Na naplnění:
Pokyny
Nejprve si připravíme náplň:
  1. Chřest umyjeme, odlomíme konce a směrem od hlavičky oškrábeme škrabkou na chřest případně na brambory. Pokud je chřest hodně křehký, chřest si položíme, otáčíme a škrábeme na podložce. Chřest svážeme provázkem, vložíme do osolené vroucí vody tak, aby v hrnci stál a hlavičky byly nad vodou. Vaříme 2-4 minut. Pomocí provázku snadno vyjmeme a ihned vložíme do studené vody s ledem.
  2. Připravíme si míchaná vajíčka: Na sádle zpěníme najemno nakrájenou cibuli, nalijeme osolená rozmíchaná vajíčka a na mírném ohni uděláme vlahá míchaná vajíčka (ne moc tuhá).
Příprava rolády:
  1. Maso nakrájíme na tenké plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a naskládáme na potravinovou fólii. Na maso rozetřeme smažená vajíčka, chřest a pomocí fólie stočíme, svážeme provázkem nebo použijeme síťku.
  2. Na sádle opečeme ze všech stran, přendáme do pekáče, přidáme nakrájenou cibuli, větvičky rozmarýny, podlijeme vývarem a pečeme asi 30 minut.
  3. Poté maso vyjmeme, zbavíme provázků a nakrájíme. Do pánve - do výpeku dáme asi lžíci hladké mouky, uděláme jíšku, zalijeme šťávou z pekáče, provaříme a propasírujeme. Můžeme podávat např. s bramborovou kaší a zbylým chřestem.
Poznámky k receptu

Poznámka: z daného množství je lepší udělat 2 menší rolády.

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Vepřová roláda s chřestem

Andrea P.

Sdílet tento recept

Vajíčková pomazánka

Vajíčková pomazánka


Vytisknout recept
Vajíčková pomazánka
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 10 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 10 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Na masovém mlýnku semeleme oloupaná vajíčka, cibuli, česnek, papriku bez nálevu a škvarky. Ochutíme hořčicí, solí a pepřem.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Vajíčková pomazánka

Andrea P.

Sdílet tento recept

Piškotový dort s čerstvými brusinkami a kompotovaným ovocem

Piškotový dort s čerstvými brusinky a kompotovaným ovocem

Piškotový dort s čerstvými brusinkami a kompotovaným ovocem


Vytisknout recept
Piškotový dort s čerstvými brusinkami a kompotovaným ovocem
Piškotový dort s čerstvými brusinky a kompotovaným ovocem
Doba přípravy 20 min
Doba vaření 30 min
Porce
Suroviny
Krám:
Doba přípravy 20 min
Doba vaření 30 min
Porce
Suroviny
Krám:
Piškotový dort s čerstvými brusinky a kompotovaným ovocem
Pokyny
  1. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme postupně mouku a sníh z bílků, nakonec olej, vodu a esenci. Upečeme máslem vymazané a moukou vysypané dortové formě. Z mléka a vanilkového prášku uděláme pudink, který za občasného míchání necháme vychladnout. Cukr utřeme s máslem a po částech spojíme s vychladnutým pudinkem. Pokud použijeme čerstvé brusinky, podusíme je krátce s troškou vody a cukrem. Opět necháme vychladnout. Můžeme použít brusinky zavařené. Korpus těsta rozdělíme na 2 půlky, pak potřeme krémem, posypeme mandlovými lupínky a ozdobíme ovocem. Toto opakujeme i z vrchní části.
    Piškotový dort s čerstvými brusinky a kompotovaným ovocem
  2. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Piškotový dort s čerstvými brusinkami a kompotovaným ovocem

Sdílet tento recept

Buchta z červené řepy

Buchta z červené řepy

Buchta z červené řepy


Vytisknout recept
Buchta z červené řepy
Buchta z červené řepy
Doba přípravy 15 min
Doba vaření 90 minut
Porce
Suroviny
Doba přípravy 15 min
Doba vaření 90 minut
Porce
Suroviny
Buchta z červené řepy
Pokyny
  1. Řepu omyjeme a vložíme do vařící vody a uvaříme do měkka.
  2. Oloupeme ji a rozmixujeme s troškou vody na pyré.
  3. Změklé máslo mixérem smícháme s cukrem a vanikovým cukrem do pěny.
  4. Postupně přidáváme do mixéru po jednom vajíčku s troškou mouky smíchanou se skořicí a perníkovým práškem a špetkou soli.
  5. Postup opakujeme až nám nic nezbude.
  6. Ke konci vmícháme pyré z řepy.
  7. Těsto vlijeme do větší formy vymazané máslem a vysypané moukou a pečeme při 160°C. až se nám těsto nebude lepit na párátko. Přibližně 1,5 hodiny.
  8. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Buchta z červené řepy

Sdílet tento recept

Babiččina dobrá buchta


Vytisknout recept
Babiččina dobrá buchta
Doba vaření 45 minut
Porce
dílů
Suroviny
Doba vaření 45 minut
Porce
dílů
Suroviny
Pokyny
  1. Všechny ingredience se zamíchají a ve vymazaném pekáčku se peče při 170C asi 35- 40 minut. Pečená buchta se může potřít čokoládovou polevou.
Sdílet tento recept

Oreo dort

Oreo dort


Vytisknout recept
Oreo dort
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 40 minut
Porce
osob
Suroviny
Korpus jako na Schwarzwaldský dort
Náplň:
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 40 minut
Porce
osob
Suroviny
Korpus jako na Schwarzwaldský dort
Náplň:
Pokyny
  1. Příprava korpusu: Nejprve si rozehřejeme máslo a ve vodní lázni čokoládu a obojí necháme vychladit. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny (asi 5 minut). Přimícháme čokoládu, máslo a vyšleháme. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakao, likér a vyšleháme. Těsto nalijeme do dortové formy o průměru 24cm, kterou předem vymažeme tukem a vysypeme moukou. Pečeme na 170°C asi 40 minut. Necháme řádně vychladit – klidně do druhého dne.
  2. Příprava náplně: Želatinu dáme do vlažné vody nabobtnat. Z 200 ml smetany odebereme 3 lžíce do kastrůlku, přidáme okapanou želatinu, zahříváme do rozpuštění (želatina nesmí projít varem!) a necháme vychladit. Tvaroh, jogurt, zbytek smetany, cukry a rozpuštěnou želatinu vyšleháme. Vychlazený korpus prořízneme, natřeme 1/3 krému, naskládáme oreo sušenky, opět potřeme třetinou krému a přiklopíme těstem. Potřeme zbytkem krému a ozdobíme sušenkami. Poznámka: dort natřeme tekutějším krémem, ale před zdobením je lepší nechat krém trochu ztuhnout v lednici.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Oreo dort

Andrea P.

Sdílet tento recept

Cuketová buchta s kokosem a jogurtem

Cuketová buchta s kokosem a jogurtem


Vytisknout recept
Cuketová buchta s kokosem a jogurtem
…rychlá, nadýchaná a vláčná
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 40-50 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 40-50 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Nejprve smícháme suché suroviny – mouku, prášek do pečiva, sodu, sůl, cukry, kokos a skořici. Pak přidáme ostatní suroviny a vyšleháme.
  2. Těsto nalijeme na vyšší plech s pečícím papírem (nebo plech vymazat tukem a vysypat moukou) a pečeme na 170°C asi 45 minut.
  3. Vychlazenou buchtu potřeme čokoládovou polevou a posypeme kokosem.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Cuketová buchta s kokosem a jogurtem

Andrea P.

Cuketové recepty

Sdílet tento recept