Vajíčková pomazánka

Vajíčková pomazánka


Vytisknout recept
Vajíčková pomazánka
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 10 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 10 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Na masovém mlýnku semeleme oloupaná vajíčka, cibuli, česnek, papriku bez nálevu a škvarky. Ochutíme hořčicí, solí a pepřem.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Vajíčková pomazánka

Andrea P.

Sdílet tento recept

Piškotový dort s čerstvými brusinkami a kompotovaným ovocem

Piškotový dort s čerstvými brusinky a kompotovaným ovocem

Piškotový dort s čerstvými brusinkami a kompotovaným ovocem


Vytisknout recept
Piškotový dort s čerstvými brusinkami a kompotovaným ovocem
Piškotový dort s čerstvými brusinky a kompotovaným ovocem
Doba přípravy 20 min
Doba vaření 30 min
Porce
Suroviny
Krám:
Doba přípravy 20 min
Doba vaření 30 min
Porce
Suroviny
Krám:
Piškotový dort s čerstvými brusinky a kompotovaným ovocem
Pokyny
  1. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme postupně mouku a sníh z bílků, nakonec olej, vodu a esenci. Upečeme máslem vymazané a moukou vysypané dortové formě. Z mléka a vanilkového prášku uděláme pudink, který za občasného míchání necháme vychladnout. Cukr utřeme s máslem a po částech spojíme s vychladnutým pudinkem. Pokud použijeme čerstvé brusinky, podusíme je krátce s troškou vody a cukrem. Opět necháme vychladnout. Můžeme použít brusinky zavařené. Korpus těsta rozdělíme na 2 půlky, pak potřeme krémem, posypeme mandlovými lupínky a ozdobíme ovocem. Toto opakujeme i z vrchní části.
    Piškotový dort s čerstvými brusinky a kompotovaným ovocem
  2. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Piškotový dort s čerstvými brusinkami a kompotovaným ovocem

Sdílet tento recept

Buchta z červené řepy

Buchta z červené řepy

Buchta z červené řepy


Vytisknout recept
Buchta z červené řepy
Buchta z červené řepy
Doba přípravy 15 min
Doba vaření 90 minut
Porce
Suroviny
Doba přípravy 15 min
Doba vaření 90 minut
Porce
Suroviny
Buchta z červené řepy
Pokyny
  1. Řepu omyjeme a vložíme do vařící vody a uvaříme do měkka.
  2. Oloupeme ji a rozmixujeme s troškou vody na pyré.
  3. Změklé máslo mixérem smícháme s cukrem a vanikovým cukrem do pěny.
  4. Postupně přidáváme do mixéru po jednom vajíčku s troškou mouky smíchanou se skořicí a perníkovým práškem a špetkou soli.
  5. Postup opakujeme až nám nic nezbude.
  6. Ke konci vmícháme pyré z řepy.
  7. Těsto vlijeme do větší formy vymazané máslem a vysypané moukou a pečeme při 160°C. až se nám těsto nebude lepit na párátko. Přibližně 1,5 hodiny.
  8. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Buchta z červené řepy

Sdílet tento recept

Babiččina dobrá buchta


Vytisknout recept
Babiččina dobrá buchta
Doba vaření 45 minut
Porce
dílů
Suroviny
Doba vaření 45 minut
Porce
dílů
Suroviny
Pokyny
  1. Všechny ingredience se zamíchají a ve vymazaném pekáčku se peče při 170C asi 35- 40 minut. Pečená buchta se může potřít čokoládovou polevou.
Sdílet tento recept

Oreo dort

Oreo dort


Vytisknout recept
Oreo dort
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 40 minut
Porce
osob
Suroviny
Korpus jako na Schwarzwaldský dort
Náplň:
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 40 minut
Porce
osob
Suroviny
Korpus jako na Schwarzwaldský dort
Náplň:
Pokyny
  1. Příprava korpusu: Nejprve si rozehřejeme máslo a ve vodní lázni čokoládu a obojí necháme vychladit. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny (asi 5 minut). Přimícháme čokoládu, máslo a vyšleháme. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakao, likér a vyšleháme. Těsto nalijeme do dortové formy o průměru 24cm, kterou předem vymažeme tukem a vysypeme moukou. Pečeme na 170°C asi 40 minut. Necháme řádně vychladit – klidně do druhého dne.
  2. Příprava náplně: Želatinu dáme do vlažné vody nabobtnat. Z 200 ml smetany odebereme 3 lžíce do kastrůlku, přidáme okapanou želatinu, zahříváme do rozpuštění (želatina nesmí projít varem!) a necháme vychladit. Tvaroh, jogurt, zbytek smetany, cukry a rozpuštěnou želatinu vyšleháme. Vychlazený korpus prořízneme, natřeme 1/3 krému, naskládáme oreo sušenky, opět potřeme třetinou krému a přiklopíme těstem. Potřeme zbytkem krému a ozdobíme sušenkami. Poznámka: dort natřeme tekutějším krémem, ale před zdobením je lepší nechat krém trochu ztuhnout v lednici.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Oreo dort

Andrea P.

Sdílet tento recept

Cuketová buchta s kokosem a jogurtem

Cuketová buchta s kokosem a jogurtem


Vytisknout recept
Cuketová buchta s kokosem a jogurtem
…rychlá, nadýchaná a vláčná
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 40-50 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 40-50 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Nejprve smícháme suché suroviny – mouku, prášek do pečiva, sodu, sůl, cukry, kokos a skořici. Pak přidáme ostatní suroviny a vyšleháme.
  2. Těsto nalijeme na vyšší plech s pečícím papírem (nebo plech vymazat tukem a vysypat moukou) a pečeme na 170°C asi 45 minut.
  3. Vychlazenou buchtu potřeme čokoládovou polevou a posypeme kokosem.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Cuketová buchta s kokosem a jogurtem

Andrea P.

Cuketové recepty

Sdílet tento recept

Vaječná tlačenka

Vaječná tlačenka


Vytisknout recept
Vaječná tlačenka
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 15 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 15 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Vejce nakrájíme nadrobno – ideálně přes drátěnou mřížku, přidáme jemně nakrájenou šalotku a ostatní suroviny.
  2. Přilijeme želatinou připravenou podle návodu.
  3. Promícháme a nalijeme do formy vyloženou potravinovou fólií.
  4. Necháme ztuhnout v chladu 1-2 hodiny.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Vaječná tlačenka

Andrea P.

Sdílet tento recept

Avokádo vaječná pomazánka

Avokádo vaječná pomazánka

Avokádo vaječná pomazánka

Vytisknout recept
Avokádo vaječná pomazánka
Avokádo vaječná pomazánka
Doba přípravy 10 min
Doba vaření 5 min
Porce
osoby
Suroviny
Doba přípravy 10 min
Doba vaření 5 min
Porce
osoby
Suroviny
Avokádo vaječná pomazánka
Pokyny
  1. Avokáda, vajíčka, zelenou cibulku nakrájíme na malé kousky, pokapeme citronovou šťávou, přidáme jogurt, hořčici, okořeníme solí, pepřem a opatrně promícháme.
  2. Mažeme na čerstvý chleba na pomazánku vložíme lístky špenátu a přikryjeme druhou půlkou chleba.
Poznámky k receptu

Přeji dobrou chuť! ..Reny

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Avokádo vaječná pomazánka

Sdílet tento recept