Jahodovo-tvarohové nanuky

Jahodovo-tvarohové nanuky


Vytisknout recept
Jahodovo-tvarohové nanuky
z tohoto množství se připraví 16 nanuků
Doba přípravy 20 minut
Doba nečinnosti 10 hodin
Porce
osob
Suroviny
Jahodová část:
Doba přípravy 20 minut
Doba nečinnosti 10 hodin
Porce
osob
Suroviny
Jahodová část:
Pokyny
  1. Jahody zbavíme stopky a spolu s cukrem rozmixujeme.
  2. Ostatní suroviny vyšleháme a plníme na střídačku s jahodami do formiček na nanuky. Zapíchneme nanukové tyčky a dáme zmrazit.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Jahodovo-tvarohové nanuky

Andrea P.

Sdílet tento recept

Ovocné knedlíky z tvarohovo-krupičkového těsta

Ovocné knedlíky z tvarohovo-krupičkového těsta


Vytisknout recept
Ovocné knedlíky z tvarohovo-krupičkového těsta
Málo surovin, rychlé a dobré
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 15-20 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 15-20 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Vše smícháme, utvoříme těsto, do kterého balíme ovoce. Knedlíky vaříme ve vroucí vodě 15-20 minut (podle velikosti). Hotové knedlíky pocukrujeme, polijeme máslem a dle chuti posypeme tvrdým tvarohem, skořicí, mákem atd.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Ovocné knedlíky z tvarohovo-krupičkového těsta

Andrea P.

Sdílet tento recept

Dvoubarevný čokoládový cheesecake

Dvoubarevný čokoládový cheesecake


Vytisknout recept
Dvoubarevný čokoládový cheesecake
Doba přípravy 60 minut
Doba vaření 30-40 minut
Porce
osob
Suroviny
Korpus:
  • 300 g sušenek (použila jsem máslové věnečky z LIDLU)
  • 80 g másla + kousek na vymazání formy
Doba přípravy 60 minut
Doba vaření 30-40 minut
Porce
osob
Suroviny
Korpus:
  • 300 g sušenek (použila jsem máslové věnečky z LIDLU)
  • 80 g másla + kousek na vymazání formy
Pokyny
Korpus:
  1. Rozdrtíme (rozmixujeme) sušenky a spojíme s hodně měkkého másla. Dortovou formu o průměru 24 cm vymažeme máslem a na dno i trochu do stran natlačíme sušenkové těsto, předpečeme na 170°C asi 15 min. a necháme vychladit.
Náplň:
  1. Ve vodní lázni rozpustíme čokolády – každou zvlášť a necháme zchladnout. Ricottu, zakysanou smetanu, tvaroh spolu s cukrem vyšleháme dohladka. Postupně zašleháme vejce. Směs rozdělíme napůl a do jedné zašleháme bílou čokoládu a do druhé hořkou
Dokončení:
  1. Na předpečné těsto nalijeme nejprve tmavou směs, s formou trochu několikrát klepneme o stůl a nalijeme světlou směs a opět poklepáme, aby vyšly bublinky vzduchu.
  2. Formu dáme na plech s vodou (já kvůli formě, která nemá dno dala formu na plech a na dno trouby dala zapékací misku s vodou) pečeme na170°C asi 30-40 minut. Když začnout okraje hnědnout, vypneme troubu a malinko pootevřeme troubu – cheesecake “dojde” a postupně vychladne. Takto ho tam necháme asi 30 minut.
  3. Pak vyndáme a necháme na mřížce úplně vychladnout. Pak přemístíme do lednice a necháme pár hodin uležet.
Poznámky k receptu

 

Dvoubarevný čokoládový cheesecake s jedlým papírem

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Dvoubarevný čokoládový cheesecake

Andrea P.

Sdílet tento recept