
Pečené brambory s česnekovým dipem

Doba přípravy | 20 minut |
Doba vaření | 60 minut |
Porce |
osoby
|
Suroviny
- 4 ks syrové brambory velké
Česnekový dip:
- 1 ks palici česneku větší
- 2 lžíce oleje
- 400 g tučného jogurtu nebo zakysané smetany
- 1 lžíci petrželové natě najemno nasekané
- 1 lžíci pažitky najemno nasekané
- sůl, pepř
Suroviny
Česnekový dip:
|
![]() |
Pokyny
- Brambory i se slupkou umyjeme, propícháme vidličkou, zabalíme do alobalu – uděláme balíček (měšec), zamotáme, aby se brambora v alobalu utěsnila. Naskládáme na plech. Česnek rozkrojíme, dáme rozkrojenou částí na 2 lžíce oleje do alobalu a zabalíme. Přidáme na blech k bramborám. Pečeme na 200°C půl hodiny.
- Poté vyjmeme česnek a brambory pečeme ještě půl hodiny.
- Mezitím si připravíme dip na brambory: upečený česnek necháme zchladnout, vytlačíme stroužky a rozmačkáme je vidličkou. Přidáme jogurt, nasekanou petrželovou nať a pažitku, sůl, pepř a promícháme.
- Upečené brambory opatrně rozbalíme, necháme vyjít páru, nožem nařízneme do kříže a polijeme dipem.
Poznámky k receptu
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Pečené brambory s česnekovým dipem Andrea P.
Sdílet tento recept