
Doba přípravy | 40 minut |
Doba vaření | 3 hodiny |
Porce |
osob
|
Suroviny
Kuře:
- 6 ks kuřecích stehen
- 3 lžíce husího sádla
- 1 ks jablko
- 1 ks cibule
- Bylinky: rozmarýn, tymián, saturejku…
- sůl, celý kmín
Červené zelí s řepou:
- 1 ks sklenici červeného zelí
- 1 ks velkou cibuli (nebo 2 malé)
- 1 ks syrovou řepu
- 2 ks jablka
- olej
- 2 lžíce krupicového cukru
- sůl
- 1 špetku špetku perníkového koření (nebo jen mletou skořici)
Rychlé bramborové knedlíky s rohlíkem:
Suroviny
Kuře:
Červené zelí s řepou:
Rychlé bramborové knedlíky s rohlíkem:
|
![]() |
Pokyny
- Příprava kuřete: Kuřecí stehna umyjeme, pokapeme rozpuštěným sádlem, posolíme, pokmínujeme, přidáme cibuli, jablka, bylinky, přikryjeme fólií a necháme pár hodin v chladu uležet (nebo přes noc). Pak podlijeme vodou, pečeme přikryté na 220°C asi hodinu a půl a pak odkryté asi půl hodiny. Mezitím si uděláme zelí a knedlíky.
- Červené zelí s řepou: Na oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Přidáme zelí, nahrubo nastrouhanou řepu, najemno nastrouhané jablko, osolíme, přidáme koření, promícháme a dusíme doměkka.
- Rychlé bramborové knedlíky s rohlíkem: Syrové brambory nastrouháme najemno, přidáme najemno nakrájené rohlíky, sůl a promícháme. Z těsta vytvoříme kulaté knedlíčky, vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 15 minut.
Poznámky k receptu
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Kuře ala husa
Andrea P.
Sdílet tento recept