Zapečená kuřecí prsa, fenykl a pečené brambory

Zapečená kuřecí prsa, fenykl a pečené brambory


Vytisknout recept
Zapečená kuřecí prsa, fenykl a pečené brambory
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 50-60 minut
Porce
osob
Suroviny
Zapečená kuřecí prsa
Na fenykl:
Na pečené brambory:
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 50-60 minut
Porce
osob
Suroviny
Zapečená kuřecí prsa
Na fenykl:
Na pečené brambory:
Pokyny
Zapečená kuřecí prsa:
  1. Kuřecí prsa prořízneme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme z obou stran na pánvi s máslem a olejem. Opečené maso naskládáme do pekáče a posypeme nasekaným oreganem.
  2. Smícháme smetanu a čatní, osolíme a nelijeme na maso.
  3. Posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme v troubě na 200°C asi 30 minut.
Fenykl:
  1. Z fenyklu odřízneme stonky, rozkrojíme na čtvrtiny, odkrojíme střed, nakrájíme na měsíčky a na pánvi na plátku másla zprudka opékáme dohněda. Pak osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu, petrželovou nať a prohřejeme.
Pečené brambory:
  1. Brambory i se slupkou umyjeme, nakrájíme na měsíčky, pokapeme olejem, osolíme, okořeníme a promícháme. Naskládáme na plech s pečícím papírem a pečeme na 200°C asi 30 minut
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Zapečená kuřecí prsa, fenykl a pečené brambory

Andrea P.

Sdílet tento recept

Huspenina z vepřového masa

Huspenina z vepřového masa


Vytisknout recept
Huspenina z vepřového masa
Když maso včetně kůží nakrájíme najemno (nebo semeleme na masovém strojku), můžeme udělat sulc
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 3 hodiny
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 3 hodiny
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Maso dáme do velkého hrnce a zalijeme vodou, osolíme, přidáme koření a pozvolna vaříme asi 2-3 hodiny doměkka.
  2. Poté maso vyjmeme, do vývaru přidáme majoránku, mletý pepř, ocet a sůl. Povaříme a přecedíme přes plátno.
  3. Maso obereme, nakrájíme na kousky a dáme do formy, kterou předem vyložíme potravinovou fólií. Zalijeme částečně vychlazeným vývarem.
  4. Necháme v chladu ztuhnout do druhého dne.
  5. Když maso včetně kůží nakrájíme najemno (nebo semeleme na masovém strojku), můžeme udělat sulc.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Huspenina z vepřového masa

Andrea P.

Sdílet tento recept

Pomerančový dresink

Pomerančový dresink


Vytisknout recept
Pomerančový dresink
Zeleninu i ovoce dle chuti. Já jsem použila: ledový salát, rajčata, červenou papriku, granátové jablko, sýr na salát (podobný lučině) a pomerančový dresink:
Doba přípravy 15 minut
Porce
osoby
Suroviny
Doba přípravy 15 minut
Porce
osoby
Suroviny
Pokyny
  1. zamícháme, přidáme k nakrájené zelenině i ovoci a promícháme
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Salát s pomerančový dresinkem

Andrea P.

Sdílet tento recept

Šťouchané brambory s cibulkou

Šťouchané brambory s cibulkou


Vytisknout recept
Šťouchané brambory s cibulkou
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 15 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 15 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. brambory oškrábeme, umyjeme, nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme a brambory rozšťoucháme. Na velké pánvi na másle s olejem osmažíme najemno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené jarní cibulky a chvilku opečeme. Přidáme brambory a prohřejeme.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Šťouchané brambory s cibulkou

Andrea P.

Sdílet tento recept

Kuře ala husa, červené zelí s řepou a rychlé bramborové knedlíky


Vytisknout recept
Kuře ala husa, červené zelí s řepou a rychlé bramborové knedlíky
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 3 hodiny
Porce
osob
Suroviny
Červené zelí s řepou:
Rychlé bramborové knedlíky s rohlíkem:
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 3 hodiny
Porce
osob
Suroviny
Červené zelí s řepou:
Rychlé bramborové knedlíky s rohlíkem:
Pokyny
  1. Příprava kuřete: Kuřecí stehna umyjeme, pokapeme rozpuštěným sádlem, posolíme, pokmínujeme, přidáme cibuli, jablka, bylinky, přikryjeme fólií a necháme pár hodin v chladu uležet (nebo přes noc). Pak podlijeme vodou, pečeme přikryté na 220°C asi hodinu a půl a pak odkryté asi půl hodiny. Mezitím si uděláme zelí a knedlíky.
  2. Červené zelí s řepou: Na oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Přidáme zelí, nahrubo nastrouhanou řepu, najemno nastrouhané jablko, osolíme, přidáme koření, promícháme a dusíme doměkka.
  3. Rychlé bramborové knedlíky s rohlíkem: Syrové brambory nastrouháme najemno, přidáme najemno nakrájené rohlíky, sůl a promícháme. Z těsta vytvoříme kulaté knedlíčky, vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 15 minut.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Kuře ala husa

Andrea P.

Sdílet tento recept

Svatomartinská husa

Svatomartinská husa


Vytisknout recept
Svatomartinská husa
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 4 hodiny
Porce
osob
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 4 hodiny
Porce
osob
Pokyny
  1. Husu celou (i uvnitř) nasolíme, pokmínujeme a necháme přes noc v chladu uležet.
  2. Ráno naplníme celými jablky, rozkrojenou cibulí, šípky, rozmarýnem a otvor svážeme provázkem. Husu dáme do pekáče prsíčky dolu, podlijeme vodou, přiklopíme víkem a pečeme na 150°C 3-4 hodiny. Pak husu otočíme, dle potřeby podlijeme, můžeme přidat rozkrojená 2 jablka a pečeme odkryté dozlatova. Podáváme se zelím a houskovým knedlíkem.
  3. Příprava zelí: na oleji zpěníme cibuli, pocukrujeme a necháme zkaramelizovat. Přidáme zelí, najemno nastrouhaná oloupaná jablka, špetku skořice, osolíme a dusíme doměkka.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Svatomartinská husa

Andrea P.

Sdílet tento recept

Bramborák s houbovou směsí


Vytisknout recept
Bramborák s houbovou směsí
Doba přípravy 30 min
Doba vaření 30 min
Porce
osob
Doba přípravy 30 min
Doba vaření 30 min
Porce
osob
Pokyny
  1. Syrové brambory nastrouháme, slijeme přebytečnou vodu a ze všech ingrediencí vymícháme těsto. Bude-li se nám zdát husté, poředíme mlékem, opačně můžeme přidat mouku na zahuštění. Smažíme na oleji u obou stran. Na houbovou směs: Očištěné, pokrájené houby dáme na pánev na zpěněnou cibulku a chvilku podusíme. Podáváme jako přílohu k bramborákům.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také na našich FB stránkách: Bramboráky s houbovou směsí

Přeji Vám dobrou chuť, Markéta

Sdílet tento recept