Levandulové sušenky

Vytisknout recept
Levandulové sušenky
Doba přípravy 10 min.
Doba vaření 12. min.
Doba nečinnosti 1 hodina
Porce
Doba přípravy 10 min.
Doba vaření 12. min.
Doba nečinnosti 1 hodina
Porce
Pokyny
  1. Ze surovin vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme alespoň 1 hodinu v chladu odpočinout (nebo přes noc).
  2. Poté těsto vyválíme přes fólii na tenký plát a formičkou vykrajujeme sušenky.
  3. Poklademe je na plechy vyložený pečicím papírem a v předehřáté troubě na 180 °C upečeme dozlatova cca 12 minut.
  4. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

Recipe in English for our international fans:https://reny-cookbook.com/recipe/lavender-cookies/

 

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Levandulové sušenky

Sdílet tento recept

Čokoládový „Termix“

Vytisknout recept
Čokoládový Termix
Doba přípravy 10 min.
Doba vaření 1 min.
Porce
Suroviny
Doba přípravy 10 min.
Doba vaření 1 min.
Porce
Suroviny
Pokyny
  1. Do kastrůlku nalijeme smetanu a mírně ji prohřejeme. Nalámeme do ní čokoládu, dáme špetku soli a metličkou důkladně promícháme, až se nám čokoláda krásně roztaví.
  2. Do mixéru dáme tvaroh, med, nalijeme čokoládový krém a důkladně v mixéru promícháme.
  3. Termix nalijeme do pohárků a necháme aspoň hodinu vychladnout v lednici .
  4. Pohárky ozdobíme podle vaší fantazie 😉
  5. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

Recipe in English for our international fans: https://reny-cookbook.com/recipe/chocolate-termix/

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Čokoládový „Termix“

Sdílet tento recept

Salát z červené řepy



Vytisknout recept


Salát z červené řepy

Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 10 minut

Porce
osoby

Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 10 minut

Porce
osoby


Pokyny
  1. Větší červenou řepu povaříme do měkka. Oloupeme a nastrouháme. Osolíme, opepříme. Přidáme majonézu a zakysanou smetanu. Podle chuti můžeme ještě přidat pokrájenou kyselou okurku. Podáváme na čerstvém pečivu.


Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také v diskuzi na našich FB stránkách: Salát z červené řepy

Dobrou chuť, Markéta


Sdílet tento recept

Vepřová roláda s chřestem


Vytisknout recept
Vepřová roláda s chřestem
Doba přípravy 60 minut
Doba vaření 60 minut
Porce
osob
Suroviny
Maso a omáčka:
Na naplnění:
Doba přípravy 60 minut
Doba vaření 60 minut
Porce
osob
Suroviny
Maso a omáčka:
Na naplnění:
Pokyny
Nejprve si připravíme náplň:
  1. Chřest umyjeme, odlomíme konce a směrem od hlavičky oškrábeme škrabkou na chřest případně na brambory. Pokud je chřest hodně křehký, chřest si položíme, otáčíme a škrábeme na podložce. Chřest svážeme provázkem, vložíme do osolené vroucí vody tak, aby v hrnci stál a hlavičky byly nad vodou. Vaříme 2-4 minut. Pomocí provázku snadno vyjmeme a ihned vložíme do studené vody s ledem.
  2. Připravíme si míchaná vajíčka: Na sádle zpěníme najemno nakrájenou cibuli, nalijeme osolená rozmíchaná vajíčka a na mírném ohni uděláme vlahá míchaná vajíčka (ne moc tuhá).
Příprava rolády:
  1. Maso nakrájíme na tenké plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a naskládáme na potravinovou fólii. Na maso rozetřeme smažená vajíčka, chřest a pomocí fólie stočíme, svážeme provázkem nebo použijeme síťku.
  2. Na sádle opečeme ze všech stran, přendáme do pekáče, přidáme nakrájenou cibuli, větvičky rozmarýny, podlijeme vývarem a pečeme asi 30 minut.
  3. Poté maso vyjmeme, zbavíme provázků a nakrájíme. Do pánve - do výpeku dáme asi lžíci hladké mouky, uděláme jíšku, zalijeme šťávou z pekáče, provaříme a propasírujeme. Můžeme podávat např. s bramborovou kaší a zbylým chřestem.
Poznámky k receptu

Poznámka: z daného množství je lepší udělat 2 menší rolády.

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Vepřová roláda s chřestem

Andrea P.

Sdílet tento recept

Zapečená kuřecí prsa, fenykl a pečené brambory

Zapečená kuřecí prsa, fenykl a pečené brambory


Vytisknout recept
Zapečená kuřecí prsa, fenykl a pečené brambory
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 50-60 minut
Porce
osob
Suroviny
Zapečená kuřecí prsa
Na fenykl:
Na pečené brambory:
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 50-60 minut
Porce
osob
Suroviny
Zapečená kuřecí prsa
Na fenykl:
Na pečené brambory:
Pokyny
Zapečená kuřecí prsa:
  1. Kuřecí prsa prořízneme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme z obou stran na pánvi s máslem a olejem. Opečené maso naskládáme do pekáče a posypeme nasekaným oreganem.
  2. Smícháme smetanu a čatní, osolíme a nelijeme na maso.
  3. Posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme v troubě na 200°C asi 30 minut.
Fenykl:
  1. Z fenyklu odřízneme stonky, rozkrojíme na čtvrtiny, odkrojíme střed, nakrájíme na měsíčky a na pánvi na plátku másla zprudka opékáme dohněda. Pak osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu, petrželovou nať a prohřejeme.
Pečené brambory:
  1. Brambory i se slupkou umyjeme, nakrájíme na měsíčky, pokapeme olejem, osolíme, okořeníme a promícháme. Naskládáme na plech s pečícím papírem a pečeme na 200°C asi 30 minut
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Zapečená kuřecí prsa, fenykl a pečené brambory

Andrea P.

Sdílet tento recept

Huspenina z vepřového masa

Huspenina z vepřového masa


Vytisknout recept
Huspenina z vepřového masa
Když maso včetně kůží nakrájíme najemno (nebo semeleme na masovém strojku), můžeme udělat sulc
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 3 hodiny
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 3 hodiny
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Maso dáme do velkého hrnce a zalijeme vodou, osolíme, přidáme koření a pozvolna vaříme asi 2-3 hodiny doměkka.
  2. Poté maso vyjmeme, do vývaru přidáme majoránku, mletý pepř, ocet a sůl. Povaříme a přecedíme přes plátno.
  3. Maso obereme, nakrájíme na kousky a dáme do formy, kterou předem vyložíme potravinovou fólií. Zalijeme částečně vychlazeným vývarem.
  4. Necháme v chladu ztuhnout do druhého dne.
  5. Když maso včetně kůží nakrájíme najemno (nebo semeleme na masovém strojku), můžeme udělat sulc.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Huspenina z vepřového masa

Andrea P.

Sdílet tento recept