Kuřecí maso se zeleninou

Kuřecí maso se zeleninou


Dáte příspěvku 5 hvězdiček?
[Celkem: 0 Average: 0]
Vytisknout recept
Kuřecí maso se zeleninou
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Maso nakrájíme na kostky a na hlubší pánvi na oleji zprudka orestujeme. Přidáme mletou papriku, nakrájenou zeleninu, kukuřici, sůl, pepř, sójovou omáčku, podlijeme trochou vody, promícháme a chvilku podusíme. Na závěr můžeme zahustit škrobem rozmíchaným v trošce vody. Podáváme s rýži nebo pečivem.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Kuřecí maso se zeleninou

Andrea P.

Sdílet tento recept

Těstovinový zeleninový salát

Těstovinový zeleninový salát


Dáte příspěvku 5 hvězdiček?
[Celkem: 5 Average: 4.4]
Vytisknout recept
Těstovinový zeleninový salát
Doba přípravy 15 min
Porce
Suroviny
Dresink- zvlášť do misky dáme ingredience a důkladně promícháme.
Doba přípravy 15 min
Porce
Suroviny
Dresink- zvlášť do misky dáme ingredience a důkladně promícháme.
Pokyny
  1. Zeleninu nakrájíme na kostičky a všechny ingredience smícháme dohromady. Necháme asi tak hodinu vychladnout v lednici.
  2. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Těstovinový zeleninový salát

Sdílet tento recept

Pečené brambory s česnekovým dipem

Pečené brambory s česnekovým dipem


Dáte příspěvku 5 hvězdiček?
[Celkem: 0 Average: 0]
Vytisknout recept
Pečené brambory s česnekovým dipem
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 60 minut
Porce
osoby
Suroviny
Česnekový dip:
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 60 minut
Porce
osoby
Suroviny
Česnekový dip:
Pokyny
  1. Brambory i se slupkou umyjeme, propícháme vidličkou, zabalíme do alobalu – uděláme balíček (měšec), zamotáme, aby se brambora v alobalu utěsnila. Naskládáme na plech. Česnek rozkrojíme, dáme rozkrojenou částí na 2 lžíce oleje do alobalu a zabalíme. Přidáme na blech k bramborám. Pečeme na 200°C půl hodiny.
  2. Poté vyjmeme česnek a brambory pečeme ještě půl hodiny.
  3. Mezitím si připravíme dip na brambory: upečený česnek necháme zchladnout, vytlačíme stroužky a rozmačkáme je vidličkou. Přidáme jogurt, nasekanou petrželovou nať a pažitku, sůl, pepř a promícháme.
  4. Upečené brambory opatrně rozbalíme, necháme vyjít páru, nožem nařízneme do kříže a polijeme dipem.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Pečené brambory s česnekovým dipem Andrea P.

Sdílet tento recept

Pečená ryba s koprem

Pečená ryba s koprem


Dáte příspěvku 5 hvězdiček?
[Celkem: 0 Average: 0]
Vytisknout recept
Pečená ryba s koprem
Doba přípravy 5 min
Doba vaření 30 min
Porce
Suroviny
Doba přípravy 5 min
Doba vaření 30 min
Porce
Suroviny
Pokyny
  1. Do pekáčku položíme okořeněné filety, pokapeme citrónovou šťávou a vložíme na každé filé jedno nakrájené kolečko z citronu, dále snítka čerstvého kopru a na vrch ryby dáme plátek másla.
  2. Pekáček trochu podlijeme vodou nebo bílým vínem a přikryjeme pokličkou.
  3. Pečeme ve vyhřáté troubě 200°C cca 20 minut, občas vlastní šťávou filety poléváme.
  4. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Pečená ryba s koprem

Sdílet tento recept

Vepřová roláda s chřestem


Dáte příspěvku 5 hvězdiček?
[Celkem: 0 Average: 0]
Vytisknout recept
Vepřová roláda s chřestem
Doba přípravy 60 minut
Doba vaření 60 minut
Porce
osob
Suroviny
Maso a omáčka:
Na naplnění:
Doba přípravy 60 minut
Doba vaření 60 minut
Porce
osob
Suroviny
Maso a omáčka:
Na naplnění:
Pokyny
Nejprve si připravíme náplň:
  1. Chřest umyjeme, odlomíme konce a směrem od hlavičky oškrábeme škrabkou na chřest případně na brambory. Pokud je chřest hodně křehký, chřest si položíme, otáčíme a škrábeme na podložce. Chřest svážeme provázkem, vložíme do osolené vroucí vody tak, aby v hrnci stál a hlavičky byly nad vodou. Vaříme 2-4 minut. Pomocí provázku snadno vyjmeme a ihned vložíme do studené vody s ledem.
  2. Připravíme si míchaná vajíčka: Na sádle zpěníme najemno nakrájenou cibuli, nalijeme osolená rozmíchaná vajíčka a na mírném ohni uděláme vlahá míchaná vajíčka (ne moc tuhá).
Příprava rolády:
  1. Maso nakrájíme na tenké plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a naskládáme na potravinovou fólii. Na maso rozetřeme smažená vajíčka, chřest a pomocí fólie stočíme, svážeme provázkem nebo použijeme síťku.
  2. Na sádle opečeme ze všech stran, přendáme do pekáče, přidáme nakrájenou cibuli, větvičky rozmarýny, podlijeme vývarem a pečeme asi 30 minut.
  3. Poté maso vyjmeme, zbavíme provázků a nakrájíme. Do pánve - do výpeku dáme asi lžíci hladké mouky, uděláme jíšku, zalijeme šťávou z pekáče, provaříme a propasírujeme. Můžeme podávat např. s bramborovou kaší a zbylým chřestem.
Poznámky k receptu

Poznámka: z daného množství je lepší udělat 2 menší rolády.

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Vepřová roláda s chřestem

Andrea P.

Sdílet tento recept

Šunková pomazánka

Šunková pomazánka


Dáte příspěvku 5 hvězdiček?
[Celkem: 0 Average: 0]
Vytisknout recept
Šunková pomazánka
Doba přípravy 15 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 15 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Všechny suroviny (kromě pažitky) rozmixujeme a pak můžeme přimíchat najemno nasekanou pažitku nebo si ni necháme na posypání.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Šunková pomazánka

Andrea P.

Sdílet tento recept