Těstovinový zeleninový salát

Těstovinový zeleninový salát


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 4 Average: 4.8]
Vytisknout recept
Těstovinový zeleninový salát
Doba přípravy 15 min
Porce
Suroviny
Dresink- zvlášť do misky dáme ingredience a důkladně promícháme.
Doba přípravy 15 min
Porce
Suroviny
Dresink- zvlášť do misky dáme ingredience a důkladně promícháme.
Pokyny
  1. Zeleninu nakrájíme na kostičky a všechny ingredience smícháme dohromady. Necháme asi tak hodinu vychladnout v lednici.
  2. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB:

Sdílet tento recept

Pečené brambory s česnekovým dipem

Pečené brambory s česnekovým dipem


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 0 Average: 0]
Vytisknout recept
Pečené brambory s česnekovým dipem
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 60 minut
Porce
osoby
Suroviny
Česnekový dip:
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 60 minut
Porce
osoby
Suroviny
Česnekový dip:
Pokyny
  1. Brambory i se slupkou umyjeme, propícháme vidličkou, zabalíme do alobalu – uděláme balíček (měšec), zamotáme, aby se brambora v alobalu utěsnila. Naskládáme na plech. Česnek rozkrojíme, dáme rozkrojenou částí na 2 lžíce oleje do alobalu a zabalíme. Přidáme na blech k bramborám. Pečeme na 200°C půl hodiny.
  2. Poté vyjmeme česnek a brambory pečeme ještě půl hodiny.
  3. Mezitím si připravíme dip na brambory: upečený česnek necháme zchladnout, vytlačíme stroužky a rozmačkáme je vidličkou. Přidáme jogurt, nasekanou petrželovou nať a pažitku, sůl, pepř a promícháme.
  4. Upečené brambory opatrně rozbalíme, necháme vyjít páru, nožem nařízneme do kříže a polijeme dipem.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Pečené brambory s česnekovým dipem

Andrea P.

Sdílet tento recept

Pečená ryba s koprem

Pečená ryba s koprem


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 0 Average: 0]
Vytisknout recept
Pečená ryba s koprem
Doba přípravy 5 min
Doba vaření 30 min
Porce
Suroviny
Doba přípravy 5 min
Doba vaření 30 min
Porce
Suroviny
Pokyny
  1. Do pekáčku položíme okořeněné filety, pokapeme citrónovou šťávou a vložíme na každé filé jedno nakrájené kolečko z citronu, dále snítka čerstvého kopru a na vrch ryby dáme plátek másla.
  2. Pekáček trochu podlijeme vodou nebo bílým vínem a přikryjeme pokličkou.
  3. Pečeme ve vyhřáté troubě 200°C cca 20 minut, občas vlastní šťávou filety poléváme.
Sdílet tento recept

Vepřová roláda s chřestem


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 0 Average: 0]
Vytisknout recept
Vepřová roláda s chřestem
Doba přípravy 60 minut
Doba vaření 60 minut
Porce
osob
Suroviny
Maso a omáčka:
Na naplnění:
Doba přípravy 60 minut
Doba vaření 60 minut
Porce
osob
Suroviny
Maso a omáčka:
Na naplnění:
Pokyny
Nejprve si připravíme náplň:
  1. Chřest umyjeme, odlomíme konce a směrem od hlavičky oškrábeme škrabkou na chřest případně na brambory. Pokud je chřest hodně křehký, chřest si položíme, otáčíme a škrábeme na podložce. Chřest svážeme provázkem, vložíme do osolené vroucí vody tak, aby v hrnci stál a hlavičky byly nad vodou. Vaříme 2-4 minut. Pomocí provázku snadno vyjmeme a ihned vložíme do studené vody s ledem.
  2. Připravíme si míchaná vajíčka: Na sádle zpěníme najemno nakrájenou cibuli, nalijeme osolená rozmíchaná vajíčka a na mírném ohni uděláme vlahá míchaná vajíčka (ne moc tuhá).
Příprava rolády:
  1. Maso nakrájíme na tenké plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a naskládáme na potravinovou fólii. Na maso rozetřeme smažená vajíčka, chřest a pomocí fólie stočíme, svážeme provázkem nebo použijeme síťku.
  2. Na sádle opečeme ze všech stran, přendáme do pekáče, přidáme nakrájenou cibuli, větvičky rozmarýny, podlijeme vývarem a pečeme asi 30 minut.
  3. Poté maso vyjmeme, zbavíme provázků a nakrájíme. Do pánve - do výpeku dáme asi lžíci hladké mouky, uděláme jíšku, zalijeme šťávou z pekáče, provaříme a propasírujeme. Můžeme podávat např. s bramborovou kaší a zbylým chřestem.
Poznámky k receptu

Poznámka: z daného množství je lepší udělat 2 menší rolády.

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Vepřová roláda s chřestem

Andrea P.

Sdílet tento recept

Šunková pomazánka

Šunková pomazánka


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 0 Average: 0]
Vytisknout recept
Šunková pomazánka
Doba přípravy 15 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 15 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Všechny suroviny (kromě pažitky) rozmixujeme a pak můžeme přimíchat najemno nasekanou pažitku nebo si ni necháme na posypání.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Šunková pomazánka

Andrea P.

Sdílet tento recept

Zapečená kuřecí prsa, fenykl a pečené brambory

Zapečená kuřecí prsa, fenykl a pečené brambory


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 0 Average: 0]
Vytisknout recept
Zapečená kuřecí prsa, fenykl a pečené brambory
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 50-60 minut
Porce
osob
Suroviny
Zapečená kuřecí prsa
Na fenykl:
Na pečené brambory:
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 50-60 minut
Porce
osob
Suroviny
Zapečená kuřecí prsa
Na fenykl:
Na pečené brambory:
Pokyny
Zapečená kuřecí prsa:
  1. Kuřecí prsa prořízneme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme z obou stran na pánvi s máslem a olejem. Opečené maso naskládáme do pekáče a posypeme nasekaným oreganem.
  2. Smícháme smetanu a čatní, osolíme a nelijeme na maso.
  3. Posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme v troubě na 200°C asi 30 minut.
Fenykl:
  1. Z fenyklu odřízneme stonky, rozkrojíme na čtvrtiny, odkrojíme střed, nakrájíme na měsíčky a na pánvi na plátku másla zprudka opékáme dohněda. Pak osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu, petrželovou nať a prohřejeme.
Pečené brambory:
  1. Brambory i se slupkou umyjeme, nakrájíme na měsíčky, pokapeme olejem, osolíme, okořeníme a promícháme. Naskládáme na plech s pečícím papírem a pečeme na 200°C asi 30 minut
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Zapečená kuřecí prsa, fenykl a pečené brambory

Andrea P.

Sdílet tento recept