Vepřová roláda s chřestem

Vepřová roláda s chřestem


Vytisknout recept
Vepřová roláda s chřestem
Doba přípravy 60 minut
Doba vaření 60 minut
Porce
osob
Suroviny
Maso a omáčka:
Na naplnění:
Doba přípravy 60 minut
Doba vaření 60 minut
Porce
osob
Suroviny
Maso a omáčka:
Na naplnění:
Pokyny
Nejprve si připravíme náplň:
  1. Chřest umyjeme, odlomíme konce a směrem od hlavičky oškrábeme škrabkou na chřest případně na brambory. Pokud je chřest hodně křehký, chřest si položíme, otáčíme a škrábeme na podložce. Chřest svážeme provázkem, vložíme do osolené vroucí vody tak, aby v hrnci stál a hlavičky byly nad vodou. Vaříme 2-4 minut. Pomocí provázku snadno vyjmeme a ihned vložíme do studené vody s ledem.
  2. Připravíme si míchaná vajíčka: Na sádle zpěníme najemno nakrájenou cibuli, nalijeme osolená rozmíchaná vajíčka a na mírném ohni uděláme vlahá míchaná vajíčka (ne moc tuhá).
Příprava rolády:
  1. Maso nakrájíme na tenké plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a naskládáme na potravinovou fólii. Na maso rozetřeme smažená vajíčka, chřest a pomocí fólie stočíme, svážeme provázkem nebo použijeme síťku.
  2. Na sádle opečeme ze všech stran, přendáme do pekáče, přidáme nakrájenou cibuli, větvičky rozmarýny, podlijeme vývarem a pečeme asi 30 minut.
  3. Poté maso vyjmeme, zbavíme provázků a nakrájíme. Do pánve - do výpeku dáme asi lžíci hladké mouky, uděláme jíšku, zalijeme šťávou z pekáče, provaříme a propasírujeme. Můžeme podávat např. s bramborovou kaší a zbylým chřestem.
Poznámky k receptu

Poznámka: z daného množství je lepší udělat 2 menší rolády.

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Vepřová roláda s chřestem

Andrea P.

Sdílet tento recept

Šunková pomazánka

Šunková pomazánka


Vytisknout recept
Šunková pomazánka
Doba přípravy 15 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 15 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Všechny suroviny (kromě pažitky) rozmixujeme a pak můžeme přimíchat najemno nasekanou pažitku nebo si ni necháme na posypání.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Šunková pomazánka

Andrea P.

Sdílet tento recept

Zapečená kuřecí prsa, fenykl a pečené brambory

Zapečená kuřecí prsa, fenykl a pečené brambory


Vytisknout recept
Zapečená kuřecí prsa, fenykl a pečené brambory
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 50-60 minut
Porce
osob
Suroviny
Zapečená kuřecí prsa
Na fenykl:
Na pečené brambory:
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 50-60 minut
Porce
osob
Suroviny
Zapečená kuřecí prsa
Na fenykl:
Na pečené brambory:
Pokyny
Zapečená kuřecí prsa:
  1. Kuřecí prsa prořízneme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme z obou stran na pánvi s máslem a olejem. Opečené maso naskládáme do pekáče a posypeme nasekaným oreganem.
  2. Smícháme smetanu a čatní, osolíme a nelijeme na maso.
  3. Posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme v troubě na 200°C asi 30 minut.
Fenykl:
  1. Z fenyklu odřízneme stonky, rozkrojíme na čtvrtiny, odkrojíme střed, nakrájíme na měsíčky a na pánvi na plátku másla zprudka opékáme dohněda. Pak osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu, petrželovou nať a prohřejeme.
Pečené brambory:
  1. Brambory i se slupkou umyjeme, nakrájíme na měsíčky, pokapeme olejem, osolíme, okořeníme a promícháme. Naskládáme na plech s pečícím papírem a pečeme na 200°C asi 30 minut
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Zapečená kuřecí prsa, fenykl a pečené brambory

Andrea P.

Sdílet tento recept

Toskánská smetanová omáčka s kuřetem

 Toskánská smetanová omáčka s kuřetem


Toskánská smetanová omáčka s kuřetem


Vytisknout recept
Toskánská smetanová omáčka s kuřetem
Toskánská smetanová omáčka s kuřetem
Doba přípravy 10 min
Doba vaření 30 min
Porce
Suroviny
Těstoviny:
Doba přípravy 10 min
Doba vaření 30 min
Porce
Suroviny
Těstoviny:
Toskánská smetanová omáčka s kuřetem
Pokyny
  1. Do větší pánve nalijeme olivový olej. Umytá a okořeněná solí a pepřem, kuřecí prsa na oleji osmažíme pozvolna z obou stran dozlatova.
  2. Maso vyndáme na talíř a do výpeku nalijeme smetanu, kuřecí vývar, nasypeme italské koření, přidáme prolisovaný česnek, parmezán sýr a promícháme. Po chvilce přidáme nakrájená sušená rajčátka a čerstvý špenát. Kuřecí maso položíme do omáčky a vše asi 1 minutu prohřejeme.
  3. Na talíř dáme uvařené široké nudle a na ně položíme kuřecí maso a polijeme smetanovou omáčkou.
  4. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Toskánská smetanová omáčka s kuřetem

Sdílet tento recept

Avokádový salát s tuňákem

Avokádový salát s tunou

Avokádový salát s tuňákem


Vytisknout recept
Avokádový salát s tuňákem
Doba přípravy 10 min
Porce
Suroviny
Doba přípravy 10 min
Porce
Suroviny
Pokyny
  1. Okurku a avokáda nakrájíme na větší kousky. Červenou cibuli nakrájíme na slabší proužky. Tuňáka přecedíme. Koriandr nakrájíme na jemno. Vše v míse jemně promícháme s citronovou šťávou, olivovým olejem, osolíme a opepříme.
  2. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Avokádový salát s tuňákem

Sdílet tento recept
 

Těstovinový salát s tuňákem

Těstovinový salát s tuňákem


Vytisknout recept
Těstovinový salát s tuňákem
Pokyny
  1. Vařené vychlazené těstoviny dáme do větší mísy, přidáme nakrájenou zeleninou, osolíme, opeříme, pokapeme olejem z tuňáka a promícháme. Na talíř si nandáme porci salátu, přidáme kousky tuňáka, vajíček, pokapeme dresinkem a podáváme.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Těstovinový salát s tuňákem

Andrea P.

Sdílet tento recept

Salát s melounem a sýrem feta

Salát s melounem a sýrem feta

Salát s melounem a sýrem feta


Vytisknout recept
Salát s melounem a sýrem feta
Salát s melounem a sýrem feta
Doba přípravy 10 min.
Porce
Suroviny
Nálev na salát:
Doba přípravy 10 min.
Porce
Suroviny
Nálev na salát:
Salát s melounem a sýrem feta
Pokyny
  1. Všechny suroviny přendáme do mísy, polijeme nálevem a zlehka zamícháme.
  2. Salát na talíři posypat oříšky (mandle, slunečnicová semínka, piniový semínka atd.)
Poznámky k receptu

Přeji dobrou chuť! ..Reny

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Salát s melounem
 

Sdílet tento recept

Vaječná tlačenka

Vaječná tlačenka


Vytisknout recept
Vaječná tlačenka
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 15 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 15 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Vejce nakrájíme nadrobno – ideálně přes drátěnou mřížku, přidáme jemně nakrájenou šalotku a ostatní suroviny.
  2. Přilijeme želatinou připravenou podle návodu.
  3. Promícháme a nalijeme do formy vyloženou potravinovou fólií.
  4. Necháme ztuhnout v chladu 1-2 hodiny.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Vaječná tlačenka

Andrea P.

Sdílet tento recept