Zuppa Toscana

Vytisknout recept
Zuppa Toscana
Doba přípravy 10 min.
Doba vaření 30 min.
Porce
Suroviny
Doba přípravy 10 min.
Doba vaření 30 min.
Porce
Suroviny
Pokyny
  1. Do hrnce dáme mleté maso a na mírném ohni za stálého míchání opékáme, až bude hotové. Odložíme stranou do mističky.
  2. Do stejného hrnce dáme máslo, na kostičky cibulku a restujeme do zlatova. Poté přisypeme hotové mleté maso.
  3. Okořeníme solí, pepřem a česnekovým práškem. Podlijeme vývarem.
  4. Přidáme na kostičky brambory a kadeřávkovou kapustu.
  5. Necháme vařit, až budou brambory měkké.
  6. Na konec přimícháme šlehačku. Kdo chce polévku hustější přidá do šlehačky 1 lžíci kukuřičného škrobu. (A pořádně rozmíchá ať nejsou hrudky)
  7. Polévku nalijeme na talíř a posypeme slaninou.
  8. Přeji dobrou chuť! Reny
Sdílet tento recept

TUŇÁKOVÉ PLACIČKY

tuňákové placičky

Vytisknout recept
tuňákové placičky
Doba přípravy 10 min.
Doba vaření 30 min.
Porce
Suroviny
Doba přípravy 10 min.
Doba vaření 30 min.
Porce
Suroviny
Pokyny
  1. Do mísy - nastrouhanou najemno mrkev, cibulku na kostičky, sceděného tuňáka, nasekaného kopru, pokapat citrónovou šťávou, syrové vajíčko, zahustit strouhankou, sůl a pepř.
  2. Vytvarujeme 6 placiček, dáme na plech vyloženým pečicím papírem.
  3. Placičky potřít na povrchu olivovým olejem.
  4. Péct v troubě cca 30 minut dozlatova.
  5. Dobrou chuť! Reny
Sdílet tento recept

Celerová pomazánka

Vytisknout recept
Celerová pomazánka
Doba přípravy 10 minut
Doba nečinnosti 1 hodina
Porce
Suroviny
koření
Doba přípravy 10 minut
Doba nečinnosti 1 hodina
Porce
Suroviny
koření
Pokyny
  1. Do mísy dáme tvaroh, majonézu, zakysanou smetanu, okořeníme, přidáme šťávu z citronu, pažitku a důkladně promícháme.
  2. Celer, mrkev a jablko nastrouháme na jemném struhadle a přidáme do směsi.
  3. Jemně promícháme a dáme na cca 1 hodinu vychladit do lednice.
Poznámky k receptu

Přeji dobrou chuť! ..Reny

Recipe in English for our international fans:https://reny-cookbook.com/recipe/celery-spread/

Diskuze k receptu na našich FB stránkách: https://www.facebook.com/dobrouchut/

Sdílet tento recept

ŠPALDOVÁ PIZZA OD UPFOOD.CZ

Špaldová pizza

Vytisknout recept
ŠPALDOVÁ PIZZA OD UPFOOD.CZ
Doba vaření 30 minut pečení
Porce
pizza
Doba vaření 30 minut pečení
Porce
pizza
Pokyny
  1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
  2. Na těsto jednoduše smícháme všechny ingredience. Vznikne lepivější těsto, které na pečícím papíře, pomocí namočených rukou nebo lžic vytvarujeme do požadované velikosti.
  3. Na rajčatový základ pomixujeme všechny ingredience a rozetřeme jej na těsto.
  4. Pizzu poklademe šunkou, oblíbenou zeleninou a nakrájenou mozzarellou.
  5. Pečeme do zezlátnutí přibližně 30 minut.
Poznámky k receptu

Dobrou chuť přeje tým Upfood. (www.upfood.cz)

Sdílet tento recept

Gnocchi s rajčaty a mozzarellou

Gnocchi s rajčaty a mozzarellou



Vytisknout recept


Gnocchi s rajčaty a mozzarellou

Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 20 minut

Porce
osoby

Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 20 minut

Porce
osoby


Pokyny
  1. Ve hlubší pánvi rozehřejeme olej, přidáme najemno nakrájenou cibuli a opečeme. Přidáme utřený česnek, rajčata, omáčku, sůl, koření a povaříme. Přidáme vařené gnocchi, promícháme, prohřejeme a před podáním vmícháme nakrájenou mozzarellu podáváme.


Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Gnocchi s rajčaty a mozzarellou

Andrea P.


Sdílet tento recept

Hovězí hrudí na paprice

Hovězí hrudí na paprice


Vytisknout recept
Hovězí hrudí na paprice
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 90 minut
Porce
osob
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 90 minut
Porce
osob
Pokyny
  1. Na oleji zesklovatíme najemno nakrájenou cibuli. Když začne hnědnout, přidáme nakrájenou slaninu, lehce orestujeme, přidáme nakrájené maso a opět orestujeme. Podlijeme vodou nebo hovězím vývarem, přidáme mletou papriku, nakrájenou červenou papriku, protlak, prolisovaný česnek, sójovou omáčku, sůl, pepř a dusíme do měkka. Podle potřeby zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody.
  2. Příloha se hodí jakákoliv – těstoviny, rýže, knedlík i pečivo
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Hovězí hrudí na paprice

Andrea P.

Sdílet tento recept