Gratinované brambory

Gratinované brambory


Dáte příspěvku 5 hvězdiček?
[Celkem: 2 Average: 3.5]
Vytisknout recept
Gratinované brambory
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 40 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 40 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Nejprve si v kastrůlku svaříme smetanu, mléko, sůl a mletý muškátový oříšek. Necháme částečně vychladit.
  2. Brambory oškrábeme, cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Plátky brambor osolíme, přidáme mletý pepř, prolisovaný česnek a promícháme.
  3. Brambory vrstvíme s cibulí do vyššího máslem vymazaného pekáčku. Završíme plátky brambor, zalijeme uvařenou smetanou a zapékáme v předehřáté troubě na 180°C asi 30-40 minut.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Gratinované brambory

Andrea P.

Sdílet tento recept

Rychlý hamburger

Rychlý hamburger


Dáte příspěvku 5 hvězdiček?
[Celkem: 5 Average: 4.4]
Vytisknout recept
Rychlý hamburger
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 10 minut
Porce
osoby
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 10 minut
Porce
osoby
Pokyny
  1. Maso osolíme, opepříme a promícháme. Z masa utvoříme tenké placky, které z obou stran opečeme na oleji. Housky rozkrojíme a na řezu na sucho opečeme. Housku naplníme dle chuti. Já nejprve použila kečup, cibuli, maso, salát, rajčata a majonézu.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Rychlý hamburger

Andrea P.

Sdílet tento recept

Rychlé kuřecí miniřízečky

Rychlé kuřecí miniřízečky


Dáte příspěvku 5 hvězdiček?
[Celkem: 0 Average: 0]
Vytisknout recept
Rychlé kuřecí miniřízečky
maso se musí nechat uležet, ale jinak je příprava rychlá – neobaluje se v trojobalu 😉
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 20 minut
Doba nečinnosti 2 hodiny
Porce
osoby
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 20 minut
Doba nečinnosti 2 hodiny
Porce
osoby
Pokyny
  1. Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky, dáme do mísy, osolíme, opepříme a zalijeme podmáslím. Necháme uležet alespoň 2 hodiny, ale můžeme v dobře uzavřené nádobě nechat i do druhého dne. Maso poté naskládáme na papírovou utěrku, další utěrkou mírně osušíme z vrchu, obalíme v připravené směsi a ihned smažíme z obou stran. Po usmažení vyndáme na papírovou utěrku, aby se vsákl přebytečný tuk. Jako přílohu jsem zvolila salát z čínského zelí a mrkve a tousty.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Rychlé kuřecí miniřízečky

Andrea P.

Sdílet tento recept