Cuketové bramboráčky trochu zdravěji

Cuketové bramboráčky trochu zdravěji


Vytisknout recept
Cuketové bramboráčky trochu zdravěji
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Cukety nastrouháme i se slupkou na hrubém struhadle, brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme rozmixované vločky, prolisovaný česnek, ostatní suroviny a promícháme.
  2. Bramboráčky nesmažím – jen lívanečník potřu rozehřátým sádlem a opékám z obou stran. Na toto množství jsem spotřebovala 3 lžíce sádla.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Cuketové bramboráčky trochu zdravěji

Andrea P.

Doporučujeme podívat se i na ostatní naše cuketové recepty.

Sdílet tento recept

Vajíčková pomazánka

Vajíčková pomazánka


Vytisknout recept
Vajíčková pomazánka
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 10 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 10 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Na masovém mlýnku semeleme oloupaná vajíčka, cibuli, česnek, papriku bez nálevu a škvarky. Ochutíme hořčicí, solí a pepřem.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Vajíčková pomazánka

Andrea P.

Sdílet tento recept

Krkovička na houbách s rýží

Krkovička na houbách s rýží


Vytisknout recept
Krkovička na houbách s rýží
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 40 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 40 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Nejprve si dáme namočit houby. Krkovičku nakrájíme na plátky, naklepeme, nakrojíme okraje (aby se maso nekroutilo), osolíme, opepříme a na pánvi na oleji opečeme z obou stan. Maso přendáváme do hrnce. Když opečeme poslední maso, do výpeku dáme orestovat cibuli, poprášíme moukou i červenou paprikou a chvilku promícháváme. Pak zalijeme vodou, povaříme a přilijeme k masu. Přidáme okapané houby, prolisovaný česnek, hořčici, osolíme a podusíme asi 20-30 minut. Podáváme s rýží případně knedlíkem nebo vařeným bramborem.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Krkovička na houbách s rýží

Andrea P.

Sdílet tento recept

Cuketa v cuketovém těstíčku

Cuketa v cuketovém těstíčku


Vytisknout recept
Cuketa v cuketovém těstíčku
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 15-20 minut
Porce
osoby
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 15-20 minut
Porce
osoby
Pokyny
  1. 1/3 cuketu zbavíme semínek, nastrouháme i se slupkou, přidáme vejce, prolisovaný česnek, sůl, pepř, bylinky a rozmixujeme. Podle potřeby trochu zahustíme moukou, aby vzniklo hustší těstíčko.
  2. Zbytek cukety i se slupkou nakrájíme na kolečka, obalíme v těstíčku a smažíme z obou stran.
  3. Podávala jsem s jogurtovým dipem: 1 hustý bílý jogurt, 1 prolisovaný stroužek česneku, nasekaná petrželová nať
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Cuketa v cuketovém těstíčku

Andrea P.

Pokud máte rádi cuketu, tak doporučujeme další cuketové recepty.

Sdílet tento recept

Cuketová krémová polévka

Cuketová krémová polévka

Cuketové polévky

Vytisknout recept
Cuketová krémová polévka
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
osob
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
osob
Pokyny
  1. Cuketu zbavíme stopky, rozkrojíme, vydlabeme semínka a i se slupkou nakrájíme na kostičky.
  2. Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný (nastrouhaný) česnek, cuketu a orestujeme. Zalijeme vodou nebo vývarem, osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového oříšku a vaříme asi 20-30 minut. Na závěr zahustíme smetanou s moukou. Povaříme a rozmixujeme.
  3. Výborně chutná s osmaženým chlebem.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Cuketová krémová polévka

Andrea P.

Sdílet tento recept

Bramboráčky s uzeným masem a kysaným zelím

Bramboráčky s uzeným masem a kysaným zelím


Vytisknout recept
Bramboráčky s uzeným masem a kysaným zelím
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 60 minut
Porce
osoby
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 60 minut
Porce
osoby
Pokyny
Bramboráčky:
  1. Najemno nastrouhané syrové brambory, utřený česnek, vejce, majoránku, sůl, pepř, mléko a hladkou mouku smícháme a vytvoříme hustější těsto, které naléváme na tukem potřený „lívanečník“ a smažíme z obou stran.
Kysané zelí:
  1. Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme 2 lžíce cukru a necháme chvilku zkaramelizovat (né do hněda!). Poté přidáme okapané kysané zelí, podlijeme vodou, osolíme, přidáme dle chuti kmín, bobkový list, promícháme a dusíme pod poklicí asi 30 minut. Na závěr zahustíme najemno nastrouhanou syrovou bramborou, podusíme a podáváme.
Uzené maso:
  1. Uzené maso uvaříme ve slané vodě, poté nakrájíme na látky a podáváme.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Bramboráčky s uzeným masem a kysaným zelím

Andrea P.

Sdílet tento recept