
Pečené hovězí na víně se zeleninou

Doba přípravy | 20 minut |
Doba vaření | 150 minut |
Porce |
osob
|
Suroviny
- 1 kg hovězího masa (já použila podplečí)
- 50 ml oleje
- 200 ml suchého červeného vína
- 1 ks cibule
- 5 ks stroužků česneku
- 2 ks mrkve velké
- 1 ks petržel
- 2 ks větvičky rozmarýnu
- sůl, mletý pepř
- 1 lžíci hladké mouky
Suroviny
|
![]() |
Pokyny
- Na pánvi, na oleji zprudka opečeme osolené a opepřené maso ze všech stran. Maso přendáme do pekáče, do pánve dáme nasekanou cibuli a opečeme. Pak přidáme nastrouhanou mrkev, petržel, nakrájený česnek a orestujeme. Podlijeme vínem, osolíme, opepříme a povaříme.
- Směs z pánve nalijeme k masu, přidáme větvičky z rozmarýnu, trochu podlijeme vodou, přiklopíme a pomalu pečeme 2 hodny.
- Poté maso vyndáme na talíř a přiklopíme.
- V pánvi nasucho opražíme lžíci hladké mouky, nalijeme výpek se zeleninou z pekáče, dle potřeby přidáme trochu vody nebo vývaru a za stálého míchání povaříme. Zeleninu rozmixujeme nebo propasírujeme. Měla by vzniknout hustá omáčka.
- Podáváme s bramborovým knedlíkem.
Poznámky k receptu
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Pečené hovězí na víně se zeleninou
Andrea P.
Sdílet tento recept