
Vaječná tlačenka

Doba přípravy | 15 minut |
Doba vaření | 15 minut |
Porce |
osob
|
Suroviny
- 10 ks vajec uvařených natvrdo
- 1 ks želatinu na vaječnou tlačenku na 1/2 l vody
- 1 malou skleničku sterilovaný zeleniny
- 1 hrst petrželové natě nasekané
- 1 ks malou šalotku případně cibulku
- 3 lžíce majonézy
- 2 lžíce octa
- sůl, pepř
Suroviny
|
![]() |
Pokyny
- Vejce nakrájíme nadrobno – ideálně přes drátěnou mřížku, přidáme jemně nakrájenou šalotku a ostatní suroviny.
- Přilijeme želatinou připravenou podle návodu.
- Promícháme a nalijeme do formy vyloženou potravinovou fólií.
- Necháme ztuhnout v chladu 1-2 hodiny.
Poznámky k receptu
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Vaječná tlačenka
Andrea P.
Sdílet tento recept