
Doba přípravy | 30 minut |
Doba vaření | 5 minut |
Porce |
lidi
|
Suroviny
- 4 brambory
- 270 gramů polohrubé mouky
- 200 gramů špeku
- 200 gramů anglické slaniny
- 1 sáček kysaného zelí
- Sůl do vody
Suroviny
|
![]() |
Pokyny
- Nejdříve cca 30 minut povaříme kysané zelí. Brambory a mouku umixujene v hladké těsto, které musí být ještě tekuté, ale nesmí samo protéct přes síto na halušky. Špek dáme na rozpálenou pánev, když se rozpustí, přidáme krátce anglickou slaninu. Vodu dostatečně osolíme, sůl přijde opravdu jen do vody. Povaříme maximálně 5 minut. Vše smícháme. Přeji vám dobrou chuť, Markéta
Poznámky k receptu
K tomuto receptu se můžete vyjádřit i na našich fb stránkách: HaluškyHalušky
Sdílet tento recept