

Doba přípravy | 30 minut |
Doba vaření | 30 minut péct |
Porce |
lidí
|
Suroviny
Těsto
- 220 gramů špaldové mouky
- 60 gramů cukru krupice
- 100 gramů změklého másla
- 1 vejce
- 1 špetka soli
Náplň
- 250 gramů měkkého tvarohu
- 100 gramů cukru krupice
- 2 vejce
- 100 gramů mletých mandlí
- 2 PL hladké mouky
Hrušky
- 3 hrušky
- 2 PL cukru
- 1 lžč mleté skořice zarovnaná
- 3 PL rumu
- 500 ml vody
Suroviny
Těsto
Náplň
Hrušky
|
![]() |
Pokyny
- Vyhněteme všechny ingredience na těsto a hotové těsto upěchujeme do koláčové formy. Nezapomeňte zvednout okraje. Ingredience na náplň všechny společně vyšleháme a nalijeme na těsto. Mezitím si připravíme hrušky. Rozpůlíme je podélně, zbavíme jadřinců a nařizneme na hřbetu. Dáme povařit se všemi uvedenými surovinami, zhruba 3 minuty a poklademe na tvarohovou náplň. Pečeme zhruba 30 minut při 160 °C.
Poznámky k receptu
Přeji vám krásné podzimní dny, Markéta
K tomuto receptu se můžete vyjádřit také na našich FB stránkách: Špaldový koláč s tvarohem a hruškami
Sdílet tento recept