Veganský mazanec

Vytisknout recept
Veganský mazanec
Doba přípravy 20 + 60 minut příprava + kynutí
Doba vaření 45 minut pečení
Porce
mazanec
Suroviny
Doba přípravy 20 + 60 minut příprava + kynutí
Doba vaření 45 minut pečení
Porce
mazanec
Suroviny
Pokyny
  1. Připravíme si kvásek z droždí a teplého mandlového mléka. Všechny suroviny, kromě lněného semínka a vody, smícháme. Lněné semínko rozmixujeme s vodou. Přidáme kvásek a rozmixované lněné semínko. Necháme vzejít na teplém místě. Vytvarujeme mazanec a pečeme prvních pět minut na 200 °C, pak teplotu stáhneme a pečeme 30 minut při 160 °C.
Poznámky k receptu

Tento recept je vhodný pro lidi s intolerancí na mléčnou bílkovinu, nebo pro lidi s alergií na mléčné výrobky. K tomuto receptu se můžete vyjádřit také v diskuzi na našich FB stránkách: Veganský mazanec Krásné Velikonoce, Markéta

Sdílet tento recept