Raw -limetkový zákusek

Raw -limetkový zákusek


Vytisknout recept
Raw -limetkový zákusek
Doba přípravy 10 min
Porce
Suroviny
Korpus:
Náplň:
Doba přípravy 10 min
Porce
Suroviny
Korpus:
Náplň:
Pokyny
  1. Na korpus přísady smícháme dohromady a vypracujeme ručně tuhé těsto, které naneseme na malý čtvercový pekáček vyloženým pečicím papírem. Vypracujeme rukou nebo špachličkou rovnoměrně dno.
  2. Do misky si dáme jen tuhé kokosové mléko (šťávu nepoužít!). Ručním mixérem trochu rozmixujeme, vlijeme šťávu z limetky, chviličku mixujeme a nakonec přidáme med a zase ručním mixérem zamícháme, ale jen chviličku, aby se nám hmota nezdrcla!
  3. Vlijeme na malý pekáček s korpusem a posypeme hoblinkami z limetky a dáme aspoň na 2 hodiny do mrazáku.
  4. Pomocí papíru na pečení zákusek vyndáme a tuhý nakrájíme na kostičky a podáváme.
  5. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB:

Sdílet tento recept

Mini tvarohové koblížky

Mini tvarohové koblížky


Vytisknout recept
Mini tvarohové koblížky
Doba přípravy 5 min
Doba vaření 10 min
Porce
Suroviny
Do velké mísy:
Na smažení:
Na obalování koblížků:
Doba přípravy 5 min
Doba vaření 10 min
Porce
Suroviny
Do velké mísy:
Na smažení:
Na obalování koblížků:
Pokyny
  1. Ve velké míse umícháme těsto.
  2. Malou lžičkou nabíráme těsto a koblížky házíme do vařícího oleje a osmažíme dozlatova z obou stran.
  3. Koblížky ještě teplé obalíme v moučkovém cukru smíchaným s vanilkovým cukrem.
  4. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB:

Sdílet tento recept

Banánová buchta

Banánová buchta


Vytisknout recept
Banánová buchta
Doba přípravy 15
Doba vaření 25 min
Porce
Suroviny
Poleva:
Doba přípravy 15
Doba vaření 25 min
Porce
Suroviny
Poleva:
Pokyny
  1. Do mísy nasypeme cukru, přidáme zakysanou smetanu a vejce a ručním mixérem zamícháme.
  2. Přidáme rozmačkané banány, vanilkový extrakt a opět zamícháme.
  3. Nasypeme mouku, jedlou sodu a sůl naposledy mixérem zamícháme a nakonec přisypeme nasekané vlašské ořechy a ručně promícháme.
  4. Těsto vlijeme na menší vymazány máslem a vysypaný moukou plech a pečeme při teplotě 190°C cca 25 minut.
  5. Po vychladnutí namažeme polevu.
Poleva:
  1. Do malého kastrůlku dáme máslo a necháme, až se rozpustí na ohni. Na dně bude trošičku nahnědé.
  2. Necháme chvilku vychladnout a zamícháme do másla cukr a vanilkový extrakt.
  3. Natřeme na buchtu a posypeme nasekanými vlašskými ořechy.
  4. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB:

Sdílet tento recept

Karbanátky s brokolicí a batátovým pyré

karbanátky s brokolicí a batátovým pyré


Vytisknout recept
Karbanátky s brokolicí a batátovým pyré
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 20 minut
Porce
osob
Suroviny
Karbanátky s brokolicí
batátové pyré
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 20 minut
Porce
osob
Suroviny
Karbanátky s brokolicí
batátové pyré
Pokyny
  1. Mleté maso smícháme se všemi ingrediencemi a nakonec i s povařenou brokolicí. Tvoříme malé placičky, my je grilovali. Na batátové pyré oškrábeme batáty a pokrájíme, zhruba jako klasické brambory. Dáme vařit a do vody k batátům přidáme sůl, pepř i máslo. Batáty jsou vcelku rychle hotové, řekla bych tak do dvaceti minut. Zcedíme, ale trochu vody si necháme, abychom umixovali vláčné pyré. Já si vody nechala málo, proto ho nemám tak krásně umixované, jak by mělo být. A už jen dochutíme podle chuti, solí, příp. pepřem. Podávali jsme ještě s Ajvarem, což je takový "kečup" z paprik.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také na našich FB stránkách: Karbanátky s brokolicí a batátovým pyré

Přeji Vám dobrou chuť, Markéta

Sdílet tento recept

Domácí vafle

Domácí vafle


Vytisknout recept
Domácí vafle
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Všechny suroviny smícháme a vyšleháme v hladké těsto asi jako na lívance. Těsto naléváme na ploténku vaflovače, přiklopíme a pečeme dozlatova. Upečené vafle podáváme dle chuti s ovocem, tvarohem, zakysanou smetanou, čokoládovou polevou nebo javorovým sirupem.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Domácí vafle

Andrea P.

Sdílet tento recept

Slaný koláč ze špaldové mouky s Ajvarem

Slaný koláč ze špaldové mouky s Ajvarem


Vytisknout recept
Slaný koláč ze špaldové mouky s Ajvarem
Ajvar pochází ze srbské kuchyně. Jedná se o čalamádu (zeleninovou přílohu - pomazánku) z červených paprik, lilku, česneku, rajčat, chilli a koření.
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 20 minut
Porce
osob
Suroviny
Na těsto:
Na koláč:
Na posypání:
Na pokapání:
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 20 minut
Porce
osob
Suroviny
Na těsto:
Na koláč:
Na posypání:
Na pokapání:
Pokyny
  1. Všechny suroviny smícháme dohromady a vyšleháme hladké těsto, které nalijeme na plech s pečícím papírem. Na těsto natřeme zeleninovou smět, posypeme nastrouhaným sýrem a rozmarýnem. Pokapeme olejem a pečeme na 170°C asi 20 minut.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Slaný koláč ze špaldové mouky s Ajvarem

Andrea P.

Sdílet tento recept

Muffiny s čokoládou

Muffiny s čokoládou


Vytisknout recept
Muffiny s čokoládou
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 20-25 minut péct na 180°C
Porce
osoby
Suroviny
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 20-25 minut péct na 180°C
Porce
osoby
Suroviny
Pokyny
  1. Vyšleháme spolu vejce, mléko a máslo. Přidáme smíchané sypké suroviny, do kterých jsme přidali i čokoládové čočky (nebo nasekanou čokoládu). Čokoláda nepůjde ke dnu při pečení. Plníme košíčky směsí a dáme do vyhřáté trouby. Z této dávky bylo deset muffinů. Pečeme při 180°C, 20 - 25 minut.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také v diskuzi na našich FB stránkách: Muffiny s čokoládou

Nechte si chutnat, Markéta

Sdílet tento recept

Skořicové spirály


Vytisknout recept
Skořicové spirály
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 20 minut
Doba nečinnosti 1-2 hodiny
Porce
osob
Suroviny
Na potírání:
Na posypávání:
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 20 minut
Doba nečinnosti 1-2 hodiny
Porce
osob
Suroviny
Na potírání:
Na posypávání:
Pokyny
  1. Kvásek: do 100 ml vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru, zamícháme a necháme vykynout
  2. Kvásek přidáme k ostatním surovinám a zaděláme vláčné těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Vykynuté těsto rozdělíme na půl. Z každé půlky vyválíme obdélník, potřeme zchladlým rozpuštěným máslem, posypeme cukrem se skořicí, nakrájíme na 12 proužků, stočíme do spirály a naskládáme do máslem vymazaných forem na muffiny. Necháme chvilku kynout a pečeme na 160°C asi 20 minut. Ihned po vyndání z trouby potřeme horkým rozpuštěným máslem a posypeme cukrem se skořicí.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Skořicové spirály

Andrea P.

Sdílet tento recept