Kynutý rebarborový koláč s drobenkou

Kynutý rebarborový koláč s drobenkou


Vytisknout recept
Kynutý rebarborový koláč s drobenkou
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 30-40 minut
Doba nečinnosti 1-2 hodiny
Porce
osob
Suroviny
Dále:
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 30-40 minut
Doba nečinnosti 1-2 hodiny
Porce
osob
Suroviny
Dále:
Pokyny
  1. Zaděláme klasické kynuté těsto, necháme vykynout (1-2 hodiny), vyválíme na plech s pečícím papírem, nasypeme oloupanou nakrájenou rebarboru, posypeme drobenkou a pečeme asi na 170°C asi 30-40 min.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Kynutý rebarborový koláč s drobenkou

Andrea P.

Sdílet tento recept
 
Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 5 Average: 3.4]

Banánovo- tvarohový zákusek

Banánovo- tvarohový zákusek

Banánovo- tvarohový zákusek


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 1 Average: 5]
Vytisknout recept
Banánovo- tvarohový zákusek
Banánovo- tvarohový zákusek
Doba přípravy 15 min
Doba vaření 40 min
Doba nečinnosti 1 hodina
Porce
Suroviny
Tvarohový krém:
Doba přípravy 15 min
Doba vaření 40 min
Doba nečinnosti 1 hodina
Porce
Suroviny
Tvarohový krém:
Banánovo- tvarohový zákusek
Pokyny
Korpus:
  1. Do velké mísy dáme banány a vidličkou rozmělníme na kaši.
  2. Nalijeme olej, přidáme vajíčko, cukr, vanilku a ručně zamícháme měchačkou.
  3. Poté přidáme mouku, kypřicí prášek, jedlou sodu, sůl, skořici a důkladně promícháme.
  4. Nalijeme na vymazanou a moukou vysypanou dortovou formu a pečeme při 180°C cca 40 minut.
Tvarohový krém:
  1. Do mísy dáme tvaroh, cukr, vanilku a metlou důkladně promícháme.
  2. Do horkého mléka přimícháme želatinu a rychle mícháme cca 5 minut, až se želatina rozpustí v tuhou kašičku.
  3. Vlijeme do tvarohového krému a pořádně promícháme.
  4. Nalijeme na vychladlý korpus z banánů a necháme minimálně 3 hodiny v lednici anebo přes noc.
Zdobení:
  1. Nakrájený zákusek pokapeme čokoládovou polevou anebo karamelem.
Poznámky k receptu

Přeji dobrou chuť! ..Reny

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Banánovo- tvarohový zákusek

Sdílet tento recept

Oříškovo-čokoládový chlebíček

Oříškovo-čokoládový chlebíček

Oříškovo-čokoládový chlebíček


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 2 Average: 5]
Vytisknout recept
Oříškovo-čokoládový chlebíček
Oříškovo-čokoládový chlebíček
Doba přípravy 15
Doba vaření 40
Doba nečinnosti 1 hodina
Porce
Suroviny
Čokoládová poleva:
Zdobení:
Doba přípravy 15
Doba vaření 40
Doba nečinnosti 1 hodina
Porce
Suroviny
Čokoládová poleva:
Zdobení:
Oříškovo-čokoládový chlebíček
Pokyny
  1. Čokoládu a máslo dáme do mísy a společně rozpustíme, buď v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni. Důkladně promícháme a za občasného míchání necháme vychladnout.
  2. Z moučkového cukru odebereme 5 lžic a dáme stranou. Zbytek cukru vyšleháme společně se žloutky.
  3. Mouku smícháme s práškem do pečiva, sodou a solí. Z bílků a zbytku odebraného cukru, ušleháme tuhý sníh.
  4. Do žloutkové pěny přilijeme zchladlou čokoládu a dobře promícháme. Pak přidáme mleté ořechy a mouku.
  5. Nakonec vmícháme po částech opatrně sníh z bílků.
  6. Těsto vlijte do vymazané máslem a vysypané moukou formy na chlebíčky a srnčí hřbety. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C cca 35-40 minut.
Čokoládová poleva:
  1. Čokoládu dáme do misky a zalijte horkou smetanou, vidličkou důkladně promícháme.
  2. Za občasného míchání necháme polevu vychladnout a na vychladlý chlebíček nalijeme a rozetřeme. Ozdobíme nasekanými ořechy.
Poznámky k receptu

Přeji dobrou chuť! ..Reny

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Oříškovo-čokoládový chlebíček

Sdílet tento recept

Rychlé tvarohové šátečky

Rychlé tvarohové šátečky

Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 11 Average: 3.5]
Vytisknout recept
Rychlé tvarohové šátečky
Rychlé kynuté koláčky bez kynutí
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 15 minut
Porce
osob
Suroviny
Těsto:
Náplň:
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 15 minut
Porce
osob
Suroviny
Těsto:
Náplň:
Pokyny
  1. Smícháme všechny suroviny a uhněteme těsto, které se nelepí. Ihned (bez kynutí) vyválíme těsto, rozkrájíme na čtverce, na každý dáme lžičku vyšlehané tvarohové náplně a rohy spojíme do šátečku.
  2. Šátečky naskládáme na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme na 160°C dozlatova. Po upečení přendáme na mřížku a pocukrujeme.
Poznámky k receptu

Recept najdete na naší FB stránce, kde se k němu můžete vyjádřit: Rychlé tvarohové šátečky

Sdílet tento recept
 

Máslový bochánek – mazanec

Máslový bochánek – mazanec

Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 4 Average: 4.3]
Vytisknout recept
Máslový bochánek - mazanec
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 30-40 minut
Doba nečinnosti 1-2 hodiny
Porce
osob
Suroviny
Kvásek:
Těsto:
Na dokončení:
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 30-40 minut
Doba nečinnosti 1-2 hodiny
Porce
osob
Suroviny
Kvásek:
Těsto:
Na dokončení:
Pokyny
  1. Zaděláme kvásek, který necháme na teplém místě vykynout.
  2. Přidáme ostatní suroviny a uhněteme hladké těsto, které se nelepí (podle potřeby přidáme mouku nebo naopak vlažné mléko), přikryjeme utěrkou a necháme kynout hodinu a půl.
  3. Z těsta vytvoříme 2 malé bochánky nebo 1 velký, dáme na plech s pečícím papírem a opět necháme, přikryté utěrkou, půl hodiny kynout.
  4. Poté potřeme rozšlehaným vajíčkem, ostrým nožem nařízneme kříž, posypeme mandlovými lupínky a pečeme na 160°C dozlatova asi 30 – 40 minut.
  5. Ihned po vyndání z trouby potřeme rozpuštěným máslem a pocukrujeme moučkovým cukrem.
Sdílet tento recept
 

Mrkvová roláda

Mrkvová roláda

Mrkvová roláda

Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 5 Average: 3.8]
Vytisknout recept
Mrkvová roláda
Mrkvová roláda
Doba přípravy 20 min
Doba vaření 15 min
Porce
Suroviny
Na náplň:
Doba přípravy 20 min
Doba vaření 15 min
Porce
Suroviny
Na náplň:
Mrkvová roláda
Pokyny
  1. Ve velké míse mixérem rozmixujeme vejce, přidáme cukr, vanilkovou esenci, všechno mleté koření, kypřicí prášek, sůl, mouku a vše důkladně mixérem zamícháme.
  2. Přidáme jemně nastrouhanou mrkev a ručně zamícháme.
  3. Malý plech si vyložíme buď alobalem anebo pečicím papírem a nalijeme na něj vodorovně těsto. Dáme péct do vyhřáté trouby při 180°C cca 15 minut.
  4. Ještě teplý plát vyklopíme na čistou úterku, opatrně sundáme alobal a v utěrce srulijeme do ruličky a necháme vychladnout.
Připravíme si náplň:
  1. Všechny suroviny, máslo, Philadelphii, moučkový cukr, vanikovou esenci, rozmixujeme mixérem do hladkého krému.
  2. Vychladnutý korpus odrulujeme, potřeme náplní a zase zarulujeme.
  3. Studenou roládu posypeme moučkovým cukrem.
Poznámky k receptu

  

Přeji dobrou chuť! ..Reny

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Mrkvová roláda

Recipe in English for our international fans: CARROT CAKE ROLL

Sdílet tento recept

Tvarohová pomazánka s pažitkou


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 2 Average: 3]
Vytisknout recept
Tvarohová pomazánka s pažitkou
Doba přípravy 10 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 10 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Vyšleháme tvaroh s jogurtem, osolíme a postupně přiléváme smetanu. Na závěr vmícháme najemno nasekanou pažitku.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Tvarohová pomazánka s pažitkou

Sdílet tento recept

Koláč z podmáslí

Koláč z podmáslí

Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 2 Average: 3]
Vytisknout recept
Koláč z podmáslí
Koláč z podmáslí
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 1 hodina
Porce
Suroviny
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 1 hodina
Porce
Suroviny
Koláč z podmáslí
Pokyny
  1. Nejprve smícháme suché suroviny – mouku, sůl, prášek do pečiva, sodu, cukry a kakao. Přidáme ostatní suroviny a vyšleháme.
  2. Těsto nalijeme do vyššího plechu předem vymazaným tukem a vysypaný moukou nebo vyložený pečícím papírem.
  3. Pečeme na 160°C asi hodinu.
  4. Po upečení a vychlazení můžeme polít čokoládovou polevou.
Poznámky k receptu

Dobrou chuť přeje Andrea P.

Sdílet tento recept