Koláčky plněné karamelovou hruškou

Koláčky plněné karamelovou hruškou


Vytisknout recept
Koláčky plněné karamelovou hruškou
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 15 minut
Porce
kusů
Suroviny
Těsto:
Kvásek:
Náplň:
Dále:
Drobenka:
Na dokončení:
Na posypání:
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 15 minut
Porce
kusů
Suroviny
Těsto:
Kvásek:
Náplň:
Dále:
Drobenka:
Na dokončení:
Na posypání:
Pokyny
  1. Začneme přípravou kvásku: do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr, mouku, promícháme a necháme vzejít.
  2. Kvásek přidáme k ostatním surovinám a zpracujeme vláčné těsto, které se nelepí. Necháme ho na teplém místě vykynout.
  3. Mezitím si připravíme drobenku – vše smícháme a náplň: hrušky zbavíme slupky i jadřince, nakrájíme na malé kousky. Pánev necháme trochu nahřát, nasypeme cukr, který když se rozpustí a začne hnědnout, zasypeme hruškami, přidáme vanilkový cukr a za občasného míchání povaříme – necháme vyvařit šťávu. Trvá to asi 20 minut. Ke konci hlídáme a stále mícháme, aby se hrušky nepřipálily. Přendáme na talíř a necháme vychladit.
  4. Vykynuté těsto rozdělíme napůl, vyválíme a nakrájíme na 16 čtverečků (celkem bude 32 koláčků). Dáme lžičku vychlazené náplně.
  5. Zabalíme, přendáme na plech s pečícím papírem, trochu rozplácneme, potřeme vejcem, posypeme drobenkou a pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C dorůžova.
  6. Ihned po vyndání z trouby pokapeme horkým máslem s rumem a pocukrujeme.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Koláčky plněné karamelovou hruškou

Andrea P.

Sdílet tento recept

Kakaové čajové pečivo

Kakaové čajové pečivo

Kakaové čajové pečivo


Vytisknout recept
Kakaové čajové pečivo
Kakaové čajové pečivo
Doba přípravy 5 min
Doba vaření 12 min
Doba nečinnosti 1 hodina
Porce
Suroviny
Doba přípravy 5 min
Doba vaření 12 min
Doba nečinnosti 1 hodina
Porce
Suroviny
Kakaové čajové pečivo
Pokyny
  1. Připravíme si velkou skleněnou mísu a přes síto přesypeme mouku, kakao, moučkový cukr, sůl a kypřicí prášek. Metličkou vše v míse promícháme.
  2. Přidáme změklé máslo, zamícháme a nakonec si zvlášť v jiné misce rozkvedláme vejce s vanilkovou esencí.
  3. Nalijeme k těstu a vše důkladně promícháme.
  4. Těsto necháme odpočinout a vychladnout v lednici cca 1 hodinu.
  5. Na plech dáme pečící papír a z těsta tvarujeme malé kuličky, které potom všechny obalíme v moučkovém cukru.
  6. Pečeme v předehřáté troubě při 190°C cca 12 minut.
  7. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB:

Sdílet tento recept

Zavařené lečo

Zavařené lečo

Zavařené lečo


Vytisknout recept
Zavařené lečo
Zavařené lečo
Doba přípravy 10 min
Doba vaření 15 min
Porce
Suroviny
Doba přípravy 10 min
Doba vaření 15 min
Porce
Suroviny
Zavařené lečo
Pokyny
  1. Cibuli a papriky nakrájíme na tenké proužky. Rajčata na kostičky.
  2. Dáme do velkého hrnce. Přidáme olej, cukr, sůl, ocet, rajčatový protlak, zamícháme a povaříme cca 15 minut.
  3. Lečo nandáme do zavařovacích sklenic a zavíčkujeme.
  4. Do velkého hrnce nalijeme vodu a až začne vařit, položíme do hrnce utěrku, dáme na ní sklenice a povaříme 5 minut, aby chytla víčka.
    Zavařené lečo
  5. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB:

Sdílet tento recept

Raw -limetkový zákusek

Raw -limetkový zákusek


Vytisknout recept
Raw -limetkový zákusek
Doba přípravy 10 min
Porce
Suroviny
Korpus:
Náplň:
Doba přípravy 10 min
Porce
Suroviny
Korpus:
Náplň:
Pokyny
  1. Na korpus přísady smícháme dohromady a vypracujeme ručně tuhé těsto, které naneseme na malý čtvercový pekáček vyloženým pečicím papírem. Vypracujeme rukou nebo špachličkou rovnoměrně dno.
  2. Do misky si dáme jen tuhé kokosové mléko (šťávu nepoužít!). Ručním mixérem trochu rozmixujeme, vlijeme šťávu z limetky, chviličku mixujeme a nakonec přidáme med a zase ručním mixérem zamícháme, ale jen chviličku, aby se nám hmota nezdrcla!
  3. Vlijeme na malý pekáček s korpusem a posypeme hoblinkami z limetky a dáme aspoň na 2 hodiny do mrazáku.
  4. Pomocí papíru na pečení zákusek vyndáme a tuhý nakrájíme na kostičky a podáváme.
  5. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB:

Sdílet tento recept

Mini tvarohové koblížky

Mini tvarohové koblížky


Vytisknout recept
Mini tvarohové koblížky
Doba přípravy 5 min
Doba vaření 10 min
Porce
Suroviny
Do velké mísy:
Na smažení:
Na obalování koblížků:
Doba přípravy 5 min
Doba vaření 10 min
Porce
Suroviny
Do velké mísy:
Na smažení:
Na obalování koblížků:
Pokyny
  1. Ve velké míse umícháme těsto.
  2. Malou lžičkou nabíráme těsto a koblížky házíme do vařícího oleje a osmažíme dozlatova z obou stran.
  3. Koblížky ještě teplé obalíme v moučkovém cukru smíchaným s vanilkovým cukrem.
  4. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB:

Sdílet tento recept

Banánová buchta

Banánová buchta


Vytisknout recept
Banánová buchta
Doba přípravy 15
Doba vaření 25 min
Porce
Suroviny
Poleva:
Doba přípravy 15
Doba vaření 25 min
Porce
Suroviny
Poleva:
Pokyny
  1. Do mísy nasypeme cukru, přidáme zakysanou smetanu a vejce a ručním mixérem zamícháme.
  2. Přidáme rozmačkané banány, vanilkový extrakt a opět zamícháme.
  3. Nasypeme mouku, jedlou sodu a sůl naposledy mixérem zamícháme a nakonec přisypeme nasekané vlašské ořechy a ručně promícháme.
  4. Těsto vlijeme na menší vymazány máslem a vysypaný moukou plech a pečeme při teplotě 190°C cca 25 minut.
  5. Po vychladnutí namažeme polevu.
Poleva:
  1. Do malého kastrůlku dáme máslo a necháme, až se rozpustí na ohni. Na dně bude trošičku nahnědé.
  2. Necháme chvilku vychladnout a zamícháme do másla cukr a vanilkový extrakt.
  3. Natřeme na buchtu a posypeme nasekanými vlašskými ořechy.
  4. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB:

Sdílet tento recept

Karbanátky s brokolicí a batátovým pyré

karbanátky s brokolicí a batátovým pyré


Vytisknout recept
Karbanátky s brokolicí a batátovým pyré
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 20 minut
Porce
osob
Suroviny
Karbanátky s brokolicí
batátové pyré
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 20 minut
Porce
osob
Suroviny
Karbanátky s brokolicí
batátové pyré
Pokyny
  1. Mleté maso smícháme se všemi ingrediencemi a nakonec i s povařenou brokolicí. Tvoříme malé placičky, my je grilovali. Na batátové pyré oškrábeme batáty a pokrájíme, zhruba jako klasické brambory. Dáme vařit a do vody k batátům přidáme sůl, pepř i máslo. Batáty jsou vcelku rychle hotové, řekla bych tak do dvaceti minut. Zcedíme, ale trochu vody si necháme, abychom umixovali vláčné pyré. Já si vody nechala málo, proto ho nemám tak krásně umixované, jak by mělo být. A už jen dochutíme podle chuti, solí, příp. pepřem. Podávali jsme ještě s Ajvarem, což je takový "kečup" z paprik.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také na našich FB stránkách: Karbanátky s brokolicí a batátovým pyré

Přeji Vám dobrou chuť, Markéta

Sdílet tento recept

Domácí vafle

Domácí vafle


Vytisknout recept
Domácí vafle
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Všechny suroviny smícháme a vyšleháme v hladké těsto asi jako na lívance. Těsto naléváme na ploténku vaflovače, přiklopíme a pečeme dozlatova. Upečené vafle podáváme dle chuti s ovocem, tvarohem, zakysanou smetanou, čokoládovou polevou nebo javorovým sirupem.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Domácí vafle

Andrea P.

Sdílet tento recept