Pirohy se zelím

Pirohy se zelím


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 2 Average: 2.5]

Vytisknout recept
Pirohy se zelím
vynikající k boršči, jako předkrm nebo jen tak k pivu či vínu
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 15 minut
Doba nečinnosti 1 hodinu
Porce
osob
Suroviny
Těsto:
Náplň:
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 15 minut
Doba nečinnosti 1 hodinu
Porce
osob
Suroviny
Těsto:
Náplň:
Pokyny
Těsto:
  1. Z vlažného mléka, droždí a lžičky cukru uděláme kvásek, který necháme vykynout. Všechny suroviny i s kváskem smícháme a uhněteme těsto, které necháme hodinu na teplém místě nakanout.
  2. Poté těsto vyválíme, nakrájíme na kostičky, dáme lžíci vychlazené náplně a přeložíme.
  3. Potřeme vejcem, můžeme posypat kmínem a pečeme na 170°C dozlatova
Náplň:
  1. Na sádle osmažíme cibuli. Když začne hnědnout, přidáme najemno nakrájené zelí, přidáme sůl, pepř, kmín a orestujeme. Pod poklicí podusíme asi 10 minut. Zelí musí zůstat tvrdší.
Poznámky k receptu

…vynikající k boršči, jako předkrm nebo jen tak k pivu či vínu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Pirohy se zelím

Andrea P.

Sdílet tento recept

Makové hvězdičky

Makové hvězdičky


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 5 Average: 3.4]

Vytisknout recept
Makové hvězdičky
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 10 minut pečení
Doba nečinnosti 1 hodina
Porce
Suroviny
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 10 minut pečení
Doba nečinnosti 1 hodina
Porce
Suroviny
Pokyny
  1. Ze všech ingrediencí vypracujeme vláčné těsto, které dáme do lednice na jednu hodinu odpočinout. Poté vyválíme na plát a vykrajujeme hvězdičky. Pečeme na 160°C cca 10 minut.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také  diskuzi na našich FB stránkách: Makové hvězdičky

Přeji krásný adventní čas

Markéta

Sdílet tento recept

Závin ze zakysané smetany

Závin ze zakysané smetany


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 2 Average: 3.5]

Vytisknout recept
Závin ze zakysané smetany
Na 4 nohavice
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 20 minut
Porce
osob
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 20 minut
Porce
osob
Pokyny
  1. Ze všech surovin zpracujeme těsto, které necháme chvilku v chladu odpočinout.
  2. Mezitím si očistíme a nastrouháme jablka.
  3. Těsto rozdělíme na 4 díly a vyválíme. Na těsto dáme jablka, posypeme skořicí, vanilkový i krupicovým cukrem a zavineme.
  4. Potřeme vajíčkem a pečeme v předehřáté troubě na 170°C. Po upečení pocukrujeme.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Závin ze zakysané smetany

Andrea P.

Sdílet tento recept

Buchta z červené řepy

Buchta z červené řepy

Buchta z červené řepy


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 4 Average: 3.5]

Vytisknout recept
Buchta z červené řepy
Buchta z červené řepy
Doba přípravy 15 min
Doba vaření 90 minut
Porce
Suroviny
Doba přípravy 15 min
Doba vaření 90 minut
Porce
Suroviny
Buchta z červené řepy
Pokyny
  1. Řepu omyjeme a vložíme do vařící vody a uvaříme do měkka.
  2. Oloupeme ji a rozmixujeme s troškou vody na pyré.
  3. Změklé máslo mixérem smícháme s cukrem a vanikovým cukrem do pěny.
  4. Postupně přidáváme do mixéru po jednom vajíčku s troškou mouky smíchanou se skořicí a perníkovým práškem a špetkou soli.
  5. Postup opakujeme až nám nic nezbude.
  6. Ke konci vmícháme pyré z řepy.
  7. Těsto vlijeme do větší formy vymazané máslem a vysypané moukou a pečeme při 160°C. až se nám těsto nebude lepit na párátko. Přibližně 1,5 hodiny.
  8. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Buchta z červené řepy

Sdílet tento recept

Svatomartinské podkovy


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 3 Average: 5]

Vytisknout recept
Svatomartinské podkovy
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 20-30 minut
Doba nečinnosti 1-2 hodiny
Porce
osob
Suroviny
Těsto:
Náplň:
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 20-30 minut
Doba nečinnosti 1-2 hodiny
Porce
osob
Suroviny
Těsto:
Náplň:
Pokyny
  1. Těsto: Do mouky nasypeme špetku soli, vanilkový i moučkový cukr a promícháme. Uděláme důlek, do kterého nadrobíme droždí, zalijeme vlažným mlékem a necháme pod utěrkou vykynout. Pak přidáme rozpuštěný, vychlazený tuk, žloutky a uhněteme těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
  2. Mezitím si připravíme náplň: Do kastrůlku nalijeme mléko i smetanu, přidáme cukry, med a přivedeme k varu. Pak přidáme mleté ořechy, rum, promícháme a necháme vychladit.
  3. Vykynuté těsto rozdělíme na půl. Každé těsto vyválíme, nakrájíme přibližně na 24 obdélníčků, naneseme náplň, stočíme do válečku a zahneme do podkovy. Potřeme rozšlehaným vajíčkem, ozdobíme oříškem a dáme péct do vyhřáté trouby na 170°C na 10-15 min.
Sdílet tento recept

Jablečný zákusek

Jablečný zákusek


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 1 Average: 5]

Vytisknout recept
Jablečný zákusek
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
osob
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
osob
Pokyny
  1. Suroviny na těsto vyšleháme dohromady, nalijeme do vyššího plechu, který před tím vyložíme pečícím papírem. Pečeme na 170°C asi 20 minut.
  2. Než se korpus upeče, připravíme si náplň:
  3. jablka umyjeme, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Jablka dáme do hrnce a ihned promícháme s citronovou šťávou, aby nezhnědly. Podlijeme polovinou džusu (300 ml), přidáme vanilkový cukr, krupicový cukr, skořici a chvilku podusíme – asi jen 3 - 5 minut, aby se jablka nerozvařila. Ve zbytku džusu rozmícháme pudinkové prášky, nalijeme na jablka a minutu povaříme. Necháme chvilku vychladit a rozetřeme na vychlazený korpus.
  4. Po úplné zchladnutí jablečné náplně rozetřeme ušlehanou šlehačku se ztužovačem, posypeme kakaem a necháme v chladu pár hodin uležet.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Jablečný zákusek

Andrea P.

Sdílet tento recept

Čokoládový koláč


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 2 Average: 5]

Vytisknout recept
Čokoládový koláč
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 20-30 minut péct
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 20-30 minut péct
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Nejdříve necháme rozpustit máslo s čokoládou. Pak se všechny ingredience smíchají v hustší těsto, je to typ brownies, je hustší a nevyběhne, jako klasické koláče. těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme v předehřáté troubě na 160°C 20-30 minut. Dozdobíme moučkovým cukrem.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také v diskuzi na našich FB stránkách: Čokoládový koláč

Přeji dobrou chuť, Markéta

Sdílet tento recept

Rychlé kávové řezy

Rychlé kávové řezy


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 4 Average: 4.3]

Vytisknout recept
Rychlé kávové řezy
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 20-30 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 20-30 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Nejprve vyšleháme vejce s cukrem do pěny. Přidáme olej, mléko, lžíci kakaa a kávy a vyšleháme. Na závěr pomalu vmícháme mouku s práškem do pečiva a špetkou soli.
  2. Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem (nebo plech vytřeme tukem a vysypeme moukou). Pečeme na 170°C 20 - 30 minut.
  3. Po vychlazení potřeme šlehačkovým krémem: nejprve vyšleháme smetanu se ztužovačem, přisypeme smíchané cappuccino s kávou a cukrem a vyšleháme do tužšího krému.
  4. Potřeme korpus, posypeme strouhanou čokoládou a necháme v chladu odpočinout alespoň 2 hodiny.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Rychlé kávové řezy

Andrea P.

Sdílet tento recept