Loupáky metodou tang zhong

Dáte příspěvku 5 hvězdiček?
[Celkem: 1 Average: 4]
Vytisknout recept
Loupáky metodou tang zhong
Porce
lidi
Suroviny
Tang zhong
Těsto
Porce
lidi
Suroviny
Tang zhong
Těsto
Pokyny
  1. Nejdříve si připravíme tang zhong. V malém kastrůlku promícháme mouku s vodou. Mícháme a zahříváme 2 - 3 minuty, až směs zhoustne. Přendáme do mističky a přikryjeme potravinářskou fólií. Necháme vystydnout na pokojovou teplotu. Poté se všechny ingredience smíchájí, včetně směsi tang zhong. Vypracujeme těsto, které necháme vykynout zhruba 60 - 90 minut. Vykynuté těsto rozdělíme na 10 kousků, ze kterých vyválíme trohúhelníky a srolujeme do tvaru rohlíku. Vyválené loupáky pokládáme v dostatečných rozestupech na plech, necháme ještě vykynout. Po vykynutí potřeme rozšlehaným žloutkem a posypeme mákem. Pečeme 10 - 12 minut při teplotě 220 °C
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také na našich FB stránkách: Loupáky metodou thang zhong

Nechte si chutnat, Markéta

Sdílet tento recept

Miništoly

Miništoly
Dáte příspěvku 5 hvězdiček?
[Celkem: 2 Average: 5]
Vytisknout recept
Miništoly
Miništoly
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 15-20 minut
Doba nečinnosti 1 hodina
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 15-20 minut
Doba nečinnosti 1 hodina
Porce
osob
Suroviny
Miništoly
Pokyny
  1. Rozinky si namočíme den předem do rumu, necháme na sítku okapat, pokrájíme na malé kousky, přidáme k ostatním surovinám a vypracujeme těsto, které necháme hodinu odpočinout v lednici. Vyválíme silnější plát, vykrájíme kolečka, která přeložíme, ale ne úplně napůl, aby vznikl okraj – typický tvar štoly. Pečeme na plechu s pečícím papírem na 170°C asi 15 minut. Ihned po vyndání z trouby potřeme teplým rozehřátým máslem a obalíme v moučkové cukru. Necháme vychladit. Skladujeme v uzavřené dóze. Jsou ihned k jídlu, ale vydrží i měsíc, tak můžeme upéct v předstihu.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Miništoly

Andrea P.

Sdílet tento recept

ŠPALDOVÁ PIZZA OD UPFOOD.CZ

Špaldová pizza

Dáte příspěvku 5 hvězdiček?
[Celkem: 1 Average: 5]
Vytisknout recept
ŠPALDOVÁ PIZZA OD UPFOOD.CZ
Doba vaření 30 minut pečení
Porce
pizza
Doba vaření 30 minut pečení
Porce
pizza
Pokyny
  1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
  2. Na těsto jednoduše smícháme všechny ingredience. Vznikne lepivější těsto, které na pečícím papíře, pomocí namočených rukou nebo lžic vytvarujeme do požadované velikosti.
  3. Na rajčatový základ pomixujeme všechny ingredience a rozetřeme jej na těsto.
  4. Pizzu poklademe šunkou, oblíbenou zeleninou a nakrájenou mozzarellou.
  5. Pečeme do zezlátnutí přibližně 30 minut.
Poznámky k receptu

Dobrou chuť přeje tým Upfood. (www.upfood.cz)

Sdílet tento recept

Chlebánky

Dáte příspěvku 5 hvězdiček?
[Celkem: 1 Average: 5]
Vytisknout recept
Chlebánky
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 35 minut pečení
Doba nečinnosti 3,5 hod
Porce
bochánků
Suroviny
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 35 minut pečení
Doba nečinnosti 3,5 hod
Porce
bochánků
Suroviny
Pokyny
  1. Mouku smícháme uděláme důlek nalijeme vodu a nadrobíme droždí.
  2. Po chvíli přidáme kmín,sůl,ocet a vařečkou promícháme ,aby se vše spojilo.
  3. Zakryjeme utěrkou a necháme 3 hod kynout.
  4. Na plech s pečicím papírem uděláme 5 bochánků a ještě necháme 20 minut kynout.
  5. Potřeme vodou a posypeme solí ,kmínem.
  6. V rozehřáté troubě na 200 C pečeme 15 minut a dalších 20 minut pečeme při 150 C.
  7. Po upečení potřeme rozpuštěným máslem.
Sdílet tento recept

MRAMOROVÁ BANÁNOVÁ BÁBOVKA

Dáte příspěvku 5 hvězdiček?
[Celkem: 1 Average: 5]
Vytisknout recept
MRAMOROVÁ BANÁNOVÁ BÁBOVKA
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 1 hodina
Porce
bábovka
Suroviny
SUCHÉ INGREDIENCE
MOKRÉ INGREDIENCE
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 1 hodina
Porce
bábovka
Suroviny
SUCHÉ INGREDIENCE
MOKRÉ INGREDIENCE
Pokyny
  1. Troubu rozehřejeme na 170 stupňů. Bábovkovou formu vymažeme a vysypeme nebo ideálně použijeme formu silikonovou. V jedné míse smícháme suché ingredience krom kakaa a mokré pomixujeme. Do mokré směsi postupně vmícháváme směs suchou. Hotové těsto rozdělíme na dva díly a do jednoho přimícháme kakao. Světlejší těsto nalijeme na dno formy a tmavé na něj. Pomocí vidličky těsto opatrně krouživými pohyby promícháme. Pečeme přibližně hodinu nebo dokud špejle zapíchnutá až na dno bábovky nebude suchá.
Poznámky k receptu

Fotografii s receptem pro vás připravil: https://www.upfood.cz/.

Sdílet tento recept

Veganské palačinky

Veganské palačinky
Dáte příspěvku 5 hvězdiček?
[Celkem: 1 Average: 5]
Vytisknout recept
Veganské palačinky
Doba přípravy 5 minut
Doba vaření 10-15 minut smažení
Porce
osoby
Suroviny
těsto
náplň
Doba přípravy 5 minut
Doba vaření 10-15 minut smažení
Porce
osoby
Suroviny
těsto
náplň
Pokyny
  1. Ingredience na těsto smícháme. Těsto má být spíše hustší (lépe drží tvar). Smažíme na malém množství oleje. Přebytečný olej necháme vsáknout do ubrousku. Jogurt s kakaem smícháme a prokládáme jednotlivé palačinky. Jednotlivé vrstvy zdobíme i ovocem a javorovým sirupem. Tento recept je vhodný pro lidi s intolerancí na laktózu, či alergií na mléčné výrobky.
Poznámky k receptu

Tento recept najdete na našich stránkách: Veganské palačinky

Přeji dobrou chuť, Markéta

Sdílet tento recept