

Doba přípravy | 10 min. |
Doba vaření | 30 min. |
Porce |
|
Suroviny
- 400 g mletého vepřového masa (krůtí mleté maso)
- 1 lžíce másla
- 1 ks cibule
- 1 lžíce česnekové práškové koření (3 stroužky česneku)
- kuřecí vývar
- 3 ks brambory
- hrst kadeřávkové kapusty
- 250 ml šlehačky
- slanina - předem udělaná na kostičky
- sůl, pepř
Suroviny
|
![]() |
Pokyny
- Do hrnce dáme mleté maso a na mírném ohni za stálého míchání opékáme, až bude hotové. Odložíme stranou do mističky.
- Do stejného hrnce dáme máslo, na kostičky cibulku a restujeme do zlatova. Poté přisypeme hotové mleté maso.
- Okořeníme solí, pepřem a česnekovým práškem. Podlijeme vývarem.
- Přidáme na kostičky brambory a kadeřávkovou kapustu.
- Necháme vařit, až budou brambory měkké.
- Na konec přimícháme šlehačku. Kdo chce polévku hustější přidá do šlehačky 1 lžíci kukuřičného škrobu. (A pořádně rozmíchá ať nejsou hrudky)
- Polévku nalijeme na talíř a posypeme slaninou.
- Přeji dobrou chuť! Reny
Sdílet tento recept