
Išlské dortíčky

Doba přípravy | 30 minut |
Doba vaření | 10 minut |
Porce |
osob
|
Suroviny
Těsto:
- 210 g hladké mouky
- 1/2 ks prášku do pečiva
- 20 g kakaa na vaření
- 70 g moučkového cukru
- 70 g mletých vlašských ořechů
- 1 špetku skořice
- 140 g másla
Krém:
- 100 g másla změklého
- 100 g moučkového cukru
- 1 lžíci silné vychlazené kávy
- 2 lžíce kakaa
Čokoládová poleva:
- 100 g čokolády na vaření
- 30 g ztuženého pokrmového tuku
Na ozdobu:
- loupané půlené mandle nebo plátky mandlí
Suroviny
Těsto:
Krém:
Čokoládová poleva:
Na ozdobu:
|
![]() |
Pokyny
Těsto:
- Zpracujeme hladké těsto a necháme je v chladu alespoň dvě hodiny odležet. Poté vyválíme tenký plát, ze kterého vykrajujeme kolečka. Pečeme při 180 °C asi 10 minut. Vychlazené mažeme náplní a slepujeme, máčíme v čokoládové polevě a zdobíme mandlemi.
Krém:
- Vše vyšleháme v hladký krém
čokoládová poleva:
- Nad vodní lázní zahřejeme a dobře promícháme čokoládu s tukem.
Poznámky k receptu
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Išlské dortíčky
Andrea P.
Sdílet tento recept