Vepřová roláda s chřestem


Vytisknout recept
Vepřová roláda s chřestem
Doba přípravy 60 minut
Doba vaření 60 minut
Porce
osob
Suroviny
Maso a omáčka:
Na naplnění:
Doba přípravy 60 minut
Doba vaření 60 minut
Porce
osob
Suroviny
Maso a omáčka:
Na naplnění:
Pokyny
Nejprve si připravíme náplň:
  1. Chřest umyjeme, odlomíme konce a směrem od hlavičky oškrábeme škrabkou na chřest případně na brambory. Pokud je chřest hodně křehký, chřest si položíme, otáčíme a škrábeme na podložce. Chřest svážeme provázkem, vložíme do osolené vroucí vody tak, aby v hrnci stál a hlavičky byly nad vodou. Vaříme 2-4 minut. Pomocí provázku snadno vyjmeme a ihned vložíme do studené vody s ledem.
  2. Připravíme si míchaná vajíčka: Na sádle zpěníme najemno nakrájenou cibuli, nalijeme osolená rozmíchaná vajíčka a na mírném ohni uděláme vlahá míchaná vajíčka (ne moc tuhá).
Příprava rolády:
  1. Maso nakrájíme na tenké plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a naskládáme na potravinovou fólii. Na maso rozetřeme smažená vajíčka, chřest a pomocí fólie stočíme, svážeme provázkem nebo použijeme síťku.
  2. Na sádle opečeme ze všech stran, přendáme do pekáče, přidáme nakrájenou cibuli, větvičky rozmarýny, podlijeme vývarem a pečeme asi 30 minut.
  3. Poté maso vyjmeme, zbavíme provázků a nakrájíme. Do pánve - do výpeku dáme asi lžíci hladké mouky, uděláme jíšku, zalijeme šťávou z pekáče, provaříme a propasírujeme. Můžeme podávat např. s bramborovou kaší a zbylým chřestem.
Poznámky k receptu

Poznámka: z daného množství je lepší udělat 2 menší rolády.

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Vepřová roláda s chřestem

Andrea P.

Sdílet tento recept

Písecká kotleta

Písecká kotleta


Vytisknout recept
Písecká kotleta
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 15 minut
Porce
osoby
Suroviny
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 15 minut
Porce
osoby
Suroviny
Pokyny
  1. Kotlety naklepeme, osolíme, opeříme, na pánvi na sádle opečeme z obou stran a vyndáme na talíř. V pánvi ve výpeku opečeme na měsíčky nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou slaninu i papriku a opečeme. V trošce vody rozmícháme sójovou omáčku, škrob, nalijeme k směsi do pánve a chvilku povaříme. Na závěr vložíme maso, prohřejeme a podáváme.
Poznámky k receptu

Jako přílohu jsem zvolila šťouchané brambory s cibulkou

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Písecká kotleta

Andrea P.

Sdílet tento recept