
Pomazánka z pečené papriky

Doba přípravy | 30 minut |
Doba vaření | 30-40 minut |
Porce |
osob
|
Suroviny
- 2 kg červené papriky
- 1/2 kg cibule
- 150 ml oleje
- 1 kg rajčat
- 1-3 ks malinké feferonky
- 2 ks červené řepy syrové
- 4 ks jablka
- 3 lžíce rajského protlaku
- 6-7 lžiček soli
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- 4 lžíce octa
- 50-100 g krupicového cukru
Suroviny
|
![]() |
Pokyny
- Papriku umyjeme, naskládáme na vyšší plech s pečícím papírem, pokapeme olejem a pečeme na 220°C asi 20-30 minut – musí začít černat. Papriku necháme částečně vychladit a poté oloupeme a odstraníme semínka i se stopkou.
- Do většího hrnce nalijeme olej, přidáme najemno nakrájenou cibuli, a když začne malinko hnědnout, přidáme nakrájenou papriku, rajčata, feferonky, červenou řepu, jablka, rajský protlak, osolíme a dusíme pod poklicí asi půl hodiny. Občas promícháme. Odkryjeme, další půl hodinu vaříme bez poklice a promícháváme častěji.
- Poté rozmixujeme, přidáme hořčici, ocet a cukr. Promícháme, odstavíme a naplníme do čistých malých skleniček. Zavíčkujeme a sterilizujeme 10 minut.
Poznámky k receptu
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Pomazánka z pečené papriky
Andrea P.
Doporučujeme také recept: Masová směs na topinky
Sdílet tento recept