ŠPALDOVÁ PIZZA OD UPFOOD.CZ

Špaldová pizza

Vytisknout recept
ŠPALDOVÁ PIZZA OD UPFOOD.CZ
Doba vaření 30 minut pečení
Porce
pizza
Doba vaření 30 minut pečení
Porce
pizza
Pokyny
  1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
  2. Na těsto jednoduše smícháme všechny ingredience. Vznikne lepivější těsto, které na pečícím papíře, pomocí namočených rukou nebo lžic vytvarujeme do požadované velikosti.
  3. Na rajčatový základ pomixujeme všechny ingredience a rozetřeme jej na těsto.
  4. Pizzu poklademe šunkou, oblíbenou zeleninou a nakrájenou mozzarellou.
  5. Pečeme do zezlátnutí přibližně 30 minut.
Poznámky k receptu

Dobrou chuť přeje tým Upfood. (www.upfood.cz)

Sdílet tento recept

Hovězí hrudí na paprice

Hovězí hrudí na paprice



Vytisknout recept


Hovězí hrudí na paprice

Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 90 minut

Porce
osob


Suroviny

Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 90 minut

Porce
osob


Suroviny


Pokyny
  1. Na oleji zesklovatíme najemno nakrájenou cibuli. Když začne hnědnout, přidáme nakrájenou slaninu, lehce orestujeme, přidáme nakrájené maso a opět orestujeme. Podlijeme vodou nebo hovězím vývarem, přidáme mletou papriku, nakrájenou červenou papriku, protlak, prolisovaný česnek, sójovou omáčku, sůl, pepř a dusíme do měkka. Podle potřeby zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody.

  2. Příloha se hodí jakákoliv – těstoviny, rýže, knedlík i pečivo


Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Hovězí hrudí na paprice

Andrea P.


Sdílet tento recept

Hovězí pečeně na zelenině s rýží

Hovězí pečeně na zelenině s rýží


Vytisknout recept
Hovězí pečeně na zelenině s rýží
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 90 minut
Porce
osob
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 90 minut
Porce
osob
Pokyny
  1. Maso polovinou špeku prošpikujeme, osolíme, opeříme, v pánvi na sádle ze všech stran opečeme a přendáme do pekáče. Do pánve přidáme zbytek nakrájeného špeku a spolu s cibulí opečeme. Pak přidáme nakrájenou zeleninu, mletou červenou papriku, protlak, osolíme, opepříme, podlijeme vodou a povaříme. Nalijeme do pekáče k masu, přiklopíme a pečme na 220°C asi hodinu až dvě podle velikosti masa.
  2. Poté maso vyjmeme, omáčku dáme do hrnce, můžeme dle potřeby zahustit moukou, povaříme, rozmixujeme nebo propasírujeme (ale nemusíme).
  3. Jako přílohu jsem zvolila rýži basmati, ale hodí se i knedlík nebo těstoviny.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Hovězí pečeně na zelenině s rýží

Andrea P.

Sdílet tento recept