Maková bábovka se švestkami

Vytisknout recept
Maková bábovka se švestkami
Doba přípravy 10 min
Doba vaření 45 minut péct
Porce
lidí
Suroviny
Doba přípravy 10 min
Doba vaření 45 minut péct
Porce
lidí
Suroviny
Pokyny
  1. Vejce s cukrem vyšleháme do hladké pěny. Smícháme mletý mák s moučkovým cukrem. Všechny suroviny smícháme. Vylijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy. Nakonec přidáme švestky. Pečeme cca 45 minut při 170 - 180 °C. Vyzkoušíme špejlí. Po vychladnutí vyklopíme a pocukrujeme moučkovým cukrem.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také na našich FB stránkách: Maková bábovka se švestkami

Přeji vám dobrou chuť, Markéta

Sdílet tento recept

Jablečný podzimní koláč

jablečný podzimníkoláč
Vytisknout recept
Jablečný podzimní koláč
Doba přípravy 1-1,5 hodiny
Doba vaření 40 min pečení
Porce
koláč
Suroviny
Těsto
Náplň
Na ozdobení
Doba přípravy 1-1,5 hodiny
Doba vaření 40 min pečení
Porce
koláč
Suroviny
Těsto
Náplň
Na ozdobení
Pokyny
  1. Ze všech ingrediencí vypracujeme vláčné těsto. Odložíme si zhruba 1/3 těsta, kterou budeme potřebovat na zdobení. Zbylé dvě třetiny vmačkáme do máslem vymazané koláčové formy. Připravíme si puding (úplně stejně jako z půl litru), vmícháme tvaroh a cukr a řádně vyšleháme. Nalijeme na těsto. Jablíčka omyjeme, rozpůlíme a zbavíme jadřinců. Krájíme na tenké plátky. Nakrájená jablíčka vložíme na pět do teplé vody s citrónem. Poté vše přendáme do mikrovlnné trouby a necháme 4 minuty zahřívat. Teď jdeme připravit růžičky. Vyválíme si proužky o rozměrech cca 15 x 3 cm. Na vrchní půlku poklademe jablíčka (my daly pět plátků), těsto přes ně přeložíme a zarolujeme. Poté vyválíme mřížky a můžeme ještě dozdobit lístečky. Pečeme na 170 - 180 °C zhruba 40 minut.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také na našich FB stránkách: Podzimní jablečný koláč

Přeji dobrou chuť a krásný podzim, Markéta

 

Sdílet tento recept

MRAMOROVÁ BANÁNOVÁ BÁBOVKA

Vytisknout recept
MRAMOROVÁ BANÁNOVÁ BÁBOVKA
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 1 hodina
Porce
bábovka
Suroviny
SUCHÉ INGREDIENCE
MOKRÉ INGREDIENCE
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 1 hodina
Porce
bábovka
Suroviny
SUCHÉ INGREDIENCE
MOKRÉ INGREDIENCE
Pokyny
  1. Troubu rozehřejeme na 170 stupňů. Bábovkovou formu vymažeme a vysypeme nebo ideálně použijeme formu silikonovou. V jedné míse smícháme suché ingredience krom kakaa a mokré pomixujeme. Do mokré směsi postupně vmícháváme směs suchou. Hotové těsto rozdělíme na dva díly a do jednoho přimícháme kakao. Světlejší těsto nalijeme na dno formy a tmavé na něj. Pomocí vidličky těsto opatrně krouživými pohyby promícháme. Pečeme přibližně hodinu nebo dokud špejle zapíchnutá až na dno bábovky nebude suchá.
Poznámky k receptu

Fotografii s receptem pro vás připravil: https://www.upfood.cz/.

Sdílet tento recept

Košíčky Izidor

Košíčky Izidor



Vytisknout recept


Košíčky Izidor

Pracnější recept, ale výsledek stojí za to 😉 …pečení a následné plnění lze rozdělit – každý den udělat jeden krok

Doba přípravy 60 minut
Doba vaření 15 minut

Porce


Suroviny
Košíčky:

Ořechová náplň:

Čokoládový krém:

Čokoládová poleva:

Doba přípravy 60 minut
Doba vaření 15 minut

Porce


Suroviny
Košíčky:

Ořechová náplň:

Čokoládový krém:

Čokoládová poleva:


Pokyny
  1. Košíčky: z přísad na zpravujeme těsto, které necháme hodinu v chladu uležet. Poté plníme do malých formiček tak, aby vzniklo místo na naplnění (jen tenkou vrstvu) Pečeme na 170 °C. Před vyklopením necháme trochu vychladit.

  2. Pečeme na 170 °C. Před vyklopením necháme trochu vychladit.
    Po vychlazení (klidně i za několik dní) dáme na dno trochu rybízové marmelády a
    ořechovou náplň: smícháme ořechy s cukry a přimícháme rum.

  3. Poté pomocí cukrářského sáčku s hubičkou nastříkáme
    Čokoládový krém: nad parou šleháme vejce s cukry do zhoustnutí. Za občasného prošlehání necháme vychladit. Poté postupně zašleháváme změklé máslo s kakaem. Naplněné košíčky necháme ztuhnout (klidně do druhého dne)

  4. a pak máčíme v čokoládové polevě: nad parou rozpustíme čokoládu s tukem


Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Košíčky Izidor

Andrea P.


Sdílet tento recept

Citronovo-kokosové Crinkles

Citronovo-kokosové Crinkles


Vytisknout recept
Citronovo-kokosové Crinkles
Doba přípravy 5 min
Doba vaření 12 min
Porce
osob
Doba přípravy 5 min
Doba vaření 12 min
Porce
osob
Pokyny
  1. Všechny výše uvedené suroviny zamícháme, třeme vařečkou, až se spojí, trochu lepivé těsto.
  2. Poté dáme těsto na hodinu do ledničky, vyndáme a děláme menší kuličky,
  3. Kuličky vyválíme v krystalovém cukru a pak následně v moučkovém.
  4. Dáme na plech vyloženým pečícím papírem, dostatečně od sebe, protože těsto nabude a pečeme při teplotě 170°C cca 12 minut.
  5. Nečekejte, až bude povrch tvrdý, musí být spíš měkčí, až Crinkles vystydnou, uvnitř však zůstávají krásně měkké. (Přibližně 40 ks Crinkles).
  6. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

Recipe in English for our international fans: https://reny-cookbook.com/recipe/lemon-coconut-crinkles/

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také v diskuzi na FB: Citronovo-kokosové Crinkles

Sdílet tento recept

Čajové muffiny s mandlemi

Čajové muffiny s mandlemi


Vytisknout recept
Čajové muffiny s mandlemi
nechala jsem se inspirovat anglickým televizním receptem
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 20 minut
Porce
osob
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 20 minut
Porce
osob
Pokyny
  1. V kastrůlku zahřejeme mléko, přidáme vysypaný čaj ze sáčků a skořici. Zahříváme (nevaříme) asi 5 minut a necháme vychladit.
  2. V míse smícháme mouky, prášek do pečiva, 2/3 mandlí a cukr. Do vychlazené mléčné směsi přidáme olej, vejce a rozmícháme. Pak nalijeme k moučné směsi a vyšleháme.
  3. Těsto nalijeme do formiček na muffiny, které předem vymažeme tukem a vysypeme moukou nebo požijeme papírové košíčky. Plníme pouze do 2/3 a posypeme zbytkem nasekaných mandlí. Pečeme na 170°C asi 20 minut.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Čajové muffiny s mandlemi

Andrea P.

Sdílet tento recept