Mechový dort 🎂 – mecháč

Vytisknout recept
Mechový dort
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 60 minut péct
Porce
lidí
Suroviny
Těsto
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 60 minut péct
Porce
lidí
Suroviny
Těsto
Pokyny
  1. Nejprve rozmixujeme špenát s olejem a mlékem. Poté vyšleháme vejce s cukrem a všechny ingredience, včetně špenátu vyšleháme v hladké těsto. Toto množství je na formu o průměru 19 cm. Do vymazané a vysypané formy nalijeme těsto a pečeme při teplotě 170 °C, cca 60 minut. Připravíme si krém - smícháme všechny suroviny, želatinu připravíme podle návodu. Po vychladnutí dort seřízneme, abychom ho vyrovnali. Tento kus korpusu použijeme na rozdrobeni a výrobu mechu. Dort dvakrát rozřízneme, naplníme krémem a ozdobíme. Přeji dobrou chuť, Markéta
Poznámky k receptu

Tento recept najdete na našich webových stránkách: Mechový dortMechový dort

Sdílet tento recept
Rubriky: Nezařazené

Mrkvový dort

Vytisknout recept
Mrkvový dort
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 60 minut pečení
Porce
lidí
Suroviny
Těsto
Krém
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 60 minut pečení
Porce
lidí
Suroviny
Těsto
Krém
Pokyny
  1. Vejce s cukrem vyšleháme do hladké husté pěny. Postupně přidáme všechny ostatní ingredience a vyšleháme. Těsto nalijeme do dortové formy o průměru 24 cm. Pečeme na 180 °C, cca hodinku. Krém jsem připravila smícháním smetany, tvarohu a cukru. Želatinu připravíme podle návodu a přidáme ke krému. Vychladlý korpus jsem rozřízla na tři části. Každou jsem potřela hojně krémem. Dozdobila jsem zkaramelizovanou mrkví a karamelem. Nechte si chutnat, Markéta
Poznámky k receptu

Tento recept najdete na našich webových stránkách: Mrkvový dort

Sdílet tento recept

Maková bábovka se švestkami


Vytisknout recept


Maková bábovka se švestkami

Doba přípravy 10 min
Doba vaření 45 minut péct

Porce
lidí


Suroviny

Doba přípravy 10 min
Doba vaření 45 minut péct

Porce
lidí


Suroviny


Pokyny
  1. Vejce s cukrem vyšleháme do hladké pěny. Smícháme mletý mák s moučkovým cukrem. Všechny suroviny smícháme. Vylijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy. Nakonec přidáme švestky.
    Pečeme cca 45 minut při 170 - 180 °C. Vyzkoušíme špejlí.
    Po vychladnutí vyklopíme a pocukrujeme moučkovým cukrem.


Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také na našich FB stránkách: Maková bábovka se švestkami

Přeji vám dobrou chuť, Markéta


Sdílet tento recept

Jablečný podzimní koláč

jablečný podzimníkoláč
Vytisknout recept
Jablečný podzimní koláč
Doba přípravy 1-1,5 hodiny
Doba vaření 40 min pečení
Porce
koláč
Suroviny
Těsto
Náplň
Na ozdobení
Doba přípravy 1-1,5 hodiny
Doba vaření 40 min pečení
Porce
koláč
Suroviny
Těsto
Náplň
Na ozdobení
Pokyny
  1. Ze všech ingrediencí vypracujeme vláčné těsto. Odložíme si zhruba 1/3 těsta, kterou budeme potřebovat na zdobení. Zbylé dvě třetiny vmačkáme do máslem vymazané koláčové formy. Připravíme si puding (úplně stejně jako z půl litru), vmícháme tvaroh a cukr a řádně vyšleháme. Nalijeme na těsto. Jablíčka omyjeme, rozpůlíme a zbavíme jadřinců. Krájíme na tenké plátky. Nakrájená jablíčka vložíme na pět do teplé vody s citrónem. Poté vše přendáme do mikrovlnné trouby a necháme 4 minuty zahřívat. Teď jdeme připravit růžičky. Vyválíme si proužky o rozměrech cca 15 x 3 cm. Na vrchní půlku poklademe jablíčka (my daly pět plátků), těsto přes ně přeložíme a zarolujeme. Poté vyválíme mřížky a můžeme ještě dozdobit lístečky. Pečeme na 170 - 180 °C zhruba 40 minut.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také na našich FB stránkách: Podzimní jablečný koláč

Přeji dobrou chuť a krásný podzim, Markéta

 

Sdílet tento recept

MRAMOROVÁ BANÁNOVÁ BÁBOVKA

Vytisknout recept
MRAMOROVÁ BANÁNOVÁ BÁBOVKA
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 1 hodina
Porce
bábovka
Suroviny
SUCHÉ INGREDIENCE
MOKRÉ INGREDIENCE
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 1 hodina
Porce
bábovka
Suroviny
SUCHÉ INGREDIENCE
MOKRÉ INGREDIENCE
Pokyny
  1. Troubu rozehřejeme na 170 stupňů. Bábovkovou formu vymažeme a vysypeme nebo ideálně použijeme formu silikonovou. V jedné míse smícháme suché ingredience krom kakaa a mokré pomixujeme. Do mokré směsi postupně vmícháváme směs suchou. Hotové těsto rozdělíme na dva díly a do jednoho přimícháme kakao. Světlejší těsto nalijeme na dno formy a tmavé na něj. Pomocí vidličky těsto opatrně krouživými pohyby promícháme. Pečeme přibližně hodinu nebo dokud špejle zapíchnutá až na dno bábovky nebude suchá.
Poznámky k receptu

Fotografii s receptem pro vás připravil: https://www.upfood.cz/.

Sdílet tento recept

Košíčky Izidor

Košíčky Izidor



Vytisknout recept


Košíčky Izidor

Pracnější recept, ale výsledek stojí za to 😉 …pečení a následné plnění lze rozdělit – každý den udělat jeden krok

Doba přípravy 60 minut
Doba vaření 15 minut

Porce


Suroviny
Košíčky:

Ořechová náplň:

Čokoládový krém:

Čokoládová poleva:

Doba přípravy 60 minut
Doba vaření 15 minut

Porce


Suroviny
Košíčky:

Ořechová náplň:

Čokoládový krém:

Čokoládová poleva:


Pokyny
  1. Košíčky: z přísad na zpravujeme těsto, které necháme hodinu v chladu uležet. Poté plníme do malých formiček tak, aby vzniklo místo na naplnění (jen tenkou vrstvu) Pečeme na 170 °C. Před vyklopením necháme trochu vychladit.

  2. Pečeme na 170 °C. Před vyklopením necháme trochu vychladit.
    Po vychlazení (klidně i za několik dní) dáme na dno trochu rybízové marmelády a
    ořechovou náplň: smícháme ořechy s cukry a přimícháme rum.

  3. Poté pomocí cukrářského sáčku s hubičkou nastříkáme
    Čokoládový krém: nad parou šleháme vejce s cukry do zhoustnutí. Za občasného prošlehání necháme vychladit. Poté postupně zašleháváme změklé máslo s kakaem. Naplněné košíčky necháme ztuhnout (klidně do druhého dne)

  4. a pak máčíme v čokoládové polevě: nad parou rozpustíme čokoládu s tukem


Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Košíčky Izidor

Andrea P.


Sdílet tento recept