Ovocný rychlý koláč

Ovocný rychlý koláč


Vytisknout recept
Ovocný rychlý koláč
Doba přípravy 10 min
Doba nečinnosti 40 min
Porce
Suroviny
Doba přípravy 10 min
Doba nečinnosti 40 min
Porce
Suroviny
Pokyny
  1. Ingredience dáme do velké mísy a rukou uhněteme vláčné těsto.
  2. Těsto přemístíme do vymazané máslem a moukou vysypané mísy na páje.
  3. Na těsto dáme libovolné ovoce a posypeme drobenkou.
  4. Pečeme při 180°C cca 40 minut.
  5. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB:

Sdílet tento recept

Tvarohové knedlíky s krupičkou

Tvarohové knedlíky s krupičkou


Vytisknout recept
Tvarohové knedlíky s krupičkou
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 10 minut
Porce
osob
Suroviny
Těsto:
Na naplnění:
Na polití:
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 10 minut
Porce
osob
Suroviny
Těsto:
Na naplnění:
Na polití:
Pokyny
  1. Z uvedených surovin zpracujeme těsto, vytvoříme váleček, nakrájíme na kousky a do každého zabalíme ovoce.
  2. Vložíme do vroucí vody, přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Občas promícháme.
  3. Podáváme polité rozehřátým máslem, pocukrujeme a posypat mletým mákem atd.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Tvarohové knedlíky s krupičkou

Andrea P.

Sdílet tento recept

Bublanina s ovocem a smetanou

Ovocná bublanina se smetanou


Vytisknout recept
Bublanina s ovocem a smetanou
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 30 minut péct na 175°C
Porce
lidí
Suroviny
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 30 minut péct na 175°C
Porce
lidí
Suroviny
Pokyny
  1. Nejprve vyšleháme vejce s cukrem do světlé pěny. Pak postupně přidáme zbylé suroviny a vymícháme v hladké těsto. Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáče. Nakonec přidáme ovoce. Já použila meruňky a jahody. Pečeme na 175°C cca 30 minut. Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem a můžeme krájet.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit na našich FB stránkách: Bublanina s ovocem a smetanou

Přeji Vám dobrou chuť, Markéta

Sdílet tento recept

Koláč s tvarohem a borůvkami

koláč s tvarohem a borůvkami


Vytisknout recept
Koláč s tvarohem a borůvkami
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 20 minut péct
Porce
osob
Suroviny
Těsto
Náplň
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 20 minut péct
Porce
osob
Suroviny
Těsto
Náplň
Pokyny
  1. Nejprve vyšleháme v pěnu vejce a cukr. Pak pomalu přidáváme ostatní suroviny. Dáme do dortové formy, vymazané a vysypané. Pečeme na 170°C. Během pečení párkrát propíchneme těsto, aby nám trochu spadlo. Na náplň: Vyšleháme tvaroh, jogurt a cukr. Pak přidáme borůvky a nakonec podle návodu přidáme želatinový ztužovač. Já dala jeden a klidně jsem mohla ještě přidat. Tuto směs nalijeme na vychladlý korpus a dáme do lednice na několik hodin ztuhnout. Dozdobíme borůvkami.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit na našich FB stránkách: Koláč s tvarohem a borůvkami

Přeji dobrou chuť, Markéta

Sdílet tento recept

Tvarohové řezy

Tvarohové řezy


Vytisknout recept
Tvarohové řezy
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
osob
Suroviny
Na těsto:
Krém:
Čokoládová poleva:
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
osob
Suroviny
Na těsto:
Krém:
Čokoládová poleva:
Pokyny
Těsto:
  1. Vše vyšleháme dohromady. Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou nebo použijeme pečící papír, nalijeme polovinu těsta, do druhé půlky vmícháme kakao + 3 lžíce mléka a nalijeme cik cak na světlé těsto a upečeme - při 170°C asi 30 – 40 minut a necháme vychladit.
Krém:
  1. Z mléka, pudinků a cukru vaříme pudink, odstavíme z plotny a hned do horkého zašleháme máslo, měkký tvaroh a rum. Krém naneseme na vychladlé těsto, uhladíme a polijeme polevou
Čokoládová poleva:
  1. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a vmícháme smetanu
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Tvarohové řezy

Andrea P.

Sdílet tento recept

Tvarohový beránek

Tvarohový beránek


Vytisknout recept
Tvarohový beránek
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 60 minut péct
Porce
osob
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 60 minut péct
Porce
osob
Pokyny
  1. Máslo s cukrem vyšleháme do světlého krému, přidáme tvaroh a citronovou kůru. Promícháme. Oddělíme bílky a žloutky, žloutky zašleháme do těsta. Postupně přidáme mouku s kypřícím práškem a šleháme, dokud nezískáme hladké těsto. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do těsta. Pečeme ve vymazané a vysypané formě na 180°C cca 50 - 60 minut. Polila jsem ještě čokoládou a beránka posypala mandlemi a kokosem. Tato dávka je na formu o objemu 2 litry.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také v diskuzi na našich FB stránkách: Tvarohový beránek

 

Přeji dobrou chuť a krásné Velikonoce, Markéta

Sdílet tento recept

Skořicové spirály


Vytisknout recept
Skořicové spirály
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 20 minut
Doba nečinnosti 1-2 hodiny
Porce
osob
Suroviny
Na potírání:
Na posypávání:
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 20 minut
Doba nečinnosti 1-2 hodiny
Porce
osob
Suroviny
Na potírání:
Na posypávání:
Pokyny
  1. Kvásek: do 100 ml vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru, zamícháme a necháme vykynout
  2. Kvásek přidáme k ostatním surovinám a zaděláme vláčné těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Vykynuté těsto rozdělíme na půl. Z každé půlky vyválíme obdélník, potřeme zchladlým rozpuštěným máslem, posypeme cukrem se skořicí, nakrájíme na 12 proužků, stočíme do spirály a naskládáme do máslem vymazaných forem na muffiny. Necháme chvilku kynout a pečeme na 160°C asi 20 minut. Ihned po vyndání z trouby potřeme horkým rozpuštěným máslem a posypeme cukrem se skořicí.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Skořicové spirály

Andrea P.

Sdílet tento recept

Hrnkový makový koláč s kompotem

Hrnkový makový koláč s kompotem


Vytisknout recept
Hrnkový makový koláč s kompotem
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
osob
Suroviny
Dále:
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
osob
Suroviny
Dále:
Pokyny
  1. Smícháme suché suroviny: mouku, prášek do pečiva, mák, cukry a skořici. Přidáme ostatní suroviny a vyšleháme hladké těsto, které nalijeme do vyššího plechu s pečícím papírem. Poklademe okapaným ovocem a upečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 25-30 minut.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Hrnkový makový koláč s kompotem

Andrea P.

Sdílet tento recept