Zeleninová polévka se sušenými houbami

Zeleninová polévka se sušenými houbami
Vytisknout recept
Zeleninová polévka se sušenými houbami
Doba přípravy 15 min.
Doba vaření 20 min.
Porce
Suroviny
Doba přípravy 15 min.
Doba vaření 20 min.
Porce
Suroviny
Pokyny
  1. Hrst sušených hub spaříme ve vařící vodě.
  2. Nejdříve si oloupeme omytou zeleninu a vše nakrájíme na malé kostky, jen mrkev na kolečka.
  3. Do hrnce dáme máslo Ghí, najemno nakrájenou cibuli a orestujeme dozlatova.
  4. Přidáme nakrájené brambory, celer, petržel, mrkev, kmín, zamícháme a po chvilce zalijeme vývarem.
  5. Nasypeme scezené houby a zeleninu uvaříme doměkka.
  6. Ke konci dáme do polévky prolisovaný česnek, nasekanou petrželovou nať a osolíme podle chuti.
  7. Na talíři polévku opepříme barevným pepřem a posypeme zbytkem petrželky.
  8. (Ke konci vaření polévky můžete do polévky nalít 1 rozkvedlané vajíčko, kdo má rád hustější polévky 🙂 )
  9. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

Recipe in English for our international fans: https://reny-cookbook.com/recipe/soup-with-dried-mushrooms/

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Zeleninová polévka se sušenými houbami

Sdílet tento recept

Pečený losos s parmezánem

Pečený losos s parmezánem
Vytisknout recept
Pečený losos s parmezánem
Doba přípravy 5 min.
Doba vaření 30 min.
Porce
Suroviny
Marináda:
Koření:
Doba přípravy 5 min.
Doba vaření 30 min.
Porce
Suroviny
Marináda:
Koření:
Pokyny
  1. Do malého kastrůlku dáme máslo a necháme na ohni roztavit, do másla přimícháme citronovu šťávu, prolisovaný česnek, parmezán, italské koření, sůl, pepř a důkladně promícháme.
  2. Do pekáčku s pokličkou (můžete použít místo pekáčku plech a lososa upéct v alobalu) vložíme omytého a osušeného lososa a vlijeme na něj marinádu. Posypeme nasekanou petrželkou a trošičku podlijeme vodou.
  3. Pečeme ve vyhřáté troubě 200°C cca 20 minut,, ke konci pokličku vyndáme (alobal odkryjeme) a lososa dopečeme dozlatova cca 5 minut.
  4. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Pečený losos s parmezánem

Sdílet tento recept

Lilkové chuťovky

Lilkové chuťovky

Lilkové chuťovky



Vytisknout recept


Lilkové chuťovky

Lilkové chuťovky

Doba přípravy 15 min
Doba vaření 5 min
Doba nečinnosti 35 min

Porce


Suroviny
Suroviny:

Na smažení:

Doba přípravy 15 min
Doba vaření 5 min
Doba nečinnosti 35 min

Porce


Suroviny
Suroviny:

Na smažení:

Lilkové chuťovky


Pokyny
  1. Lilek omyjeme a oloupeme.

  2. Nakrájíme na plátky asi půl cm silné.

  3. Plátky z obou stran osolíme, rozložíme na tácek vyložený ubrousky a necháme 30 minut, až na povrchu vystoupí kapičky vody.

  4. Poté plátky ubrouskem osušíme a následně pomalu osmažíme dozlatova.

  5. Ubrouskem odsajeme přebytečný tuk.

  6. Plátky rozložíme na talíř, potřeme prolisovaným česnekem a zakapeme citronovou šťávou.

  7. Zdobíme rajčátky, petrželí, zakysanou smetanou nebo jogurtem.
    Lilkové chuťovky

  8. Podáváme s opečenými tousty.

  9. Přeji dobrou chuť! ..Reny


Poznámky k receptu

Recipe in English for our international fans: https://reny-cookbook.com/recipe/eggplant-appetizers/

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Lilkové chuťovky


Sdílet tento recept