

Doba přípravy | 15 min. |
Doba vaření | 20 min. |
Porce |
|
Suroviny
- 1 lžíce máslo Ghí
- 1 ks cibule velká
- 3 ks brambor střední
- 2 ks mrkev střední
- 1 ks petržel kořen
- půl celer bulvy
- 1 litr zeleninový vývar
- hrstka houby sušených
- 1 svazek petrželová nať
Suroviny
|
![]() |
Pokyny
- Hrst sušených hub spaříme ve vařící vodě.
- Nejdříve si oloupeme omytou zeleninu a vše nakrájíme na malé kostky, jen mrkev na kolečka.
- Do hrnce dáme máslo Ghí, najemno nakrájenou cibuli a orestujeme dozlatova.
- Přidáme nakrájené brambory, celer, petržel, mrkev, kmín, zamícháme a po chvilce zalijeme vývarem.
- Nasypeme scezené houby a zeleninu uvaříme doměkka.
- Ke konci dáme do polévky prolisovaný česnek, nasekanou petrželovou nať a osolíme podle chuti.
- Na talíři polévku opepříme barevným pepřem a posypeme zbytkem petrželky.
- (Ke konci vaření polévky můžete do polévky nalít 1 rozkvedlané vajíčko, kdo má rád hustější polévky 🙂 )
- Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu
Recipe in English for our international fans: https://reny-cookbook.com/recipe/soup-with-dried-mushrooms/
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Zeleninová polévka se sušenými houbami
Sdílet tento recept