Pickles (kvašená zelenina)

Vytisknout recept
Pickles - kvašená zelenina
Poznámky k receptu

Veškerou zeleninu nakrouháme (nastrouháme) a přidáme sůl s kmínem. Zamícháme a necháme odstát cca 2 h. Poté přeložíme do soudku na kvašení a necháme 4-6 dní kvasit. Kvašení ukončíme přeložením do sklenic a uschováním v lednici. Pozn. Uvedené množství soli a kmínu je na cca 1 kg zeleniny. Zeleninu si samozřejmě volíme podle sebe, my nejčastěji děláme právě tento typ kvašáku. V tomto počasí je pickles výbornou volbou a přílohou. Tak ať se nám nemoci vyhýbají. Dobrou a zdravou chuť, Markéta   K tomuto receptu se můžete vyjádřit na našich fb stránkách: Pickles (kvašená zelenina)

Sdílet tento recept

Zeleninová polévka se sušenými houbami

Zeleninová polévka se sušenými houbami
Vytisknout recept
Zeleninová polévka se sušenými houbami
Doba přípravy 15 min.
Doba vaření 20 min.
Porce
Suroviny
Doba přípravy 15 min.
Doba vaření 20 min.
Porce
Suroviny
Pokyny
  1. Hrst sušených hub spaříme ve vařící vodě.
  2. Nejdříve si oloupeme omytou zeleninu a vše nakrájíme na malé kostky, jen mrkev na kolečka.
  3. Do hrnce dáme máslo Ghí, najemno nakrájenou cibuli a orestujeme dozlatova.
  4. Přidáme nakrájené brambory, celer, petržel, mrkev, kmín, zamícháme a po chvilce zalijeme vývarem.
  5. Nasypeme scezené houby a zeleninu uvaříme doměkka.
  6. Ke konci dáme do polévky prolisovaný česnek, nasekanou petrželovou nať a osolíme podle chuti.
  7. Na talíři polévku opepříme barevným pepřem a posypeme zbytkem petrželky.
  8. (Ke konci vaření polévky můžete do polévky nalít 1 rozkvedlané vajíčko, kdo má rád hustější polévky 🙂 )
  9. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

Recipe in English for our international fans: https://reny-cookbook.com/recipe/soup-with-dried-mushrooms/

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Zeleninová polévka se sušenými houbami

Sdílet tento recept

Pečené hovězí na víně se zeleninou

Pečené hovězí na víně se zeleninou



Vytisknout recept


Pečené hovězí na víně se zeleninou

Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 150 minut

Porce
osob


Suroviny

Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 150 minut

Porce
osob


Suroviny


Pokyny
  1. Na pánvi, na oleji zprudka opečeme osolené a opepřené maso ze všech stran. Maso přendáme do pekáče, do pánve dáme nasekanou cibuli a opečeme. Pak přidáme nastrouhanou mrkev, petržel, nakrájený česnek a orestujeme. Podlijeme vínem, osolíme, opepříme a povaříme.

  2. Směs z pánve nalijeme k masu, přidáme větvičky z rozmarýnu, trochu podlijeme vodou, přiklopíme a pomalu pečeme 2 hodny.

  3. Poté maso vyndáme na talíř a přiklopíme.

  4. V pánvi nasucho opražíme lžíci hladké mouky, nalijeme výpek se zeleninou z pekáče, dle potřeby přidáme trochu vody nebo vývaru a za stálého míchání povaříme. Zeleninu rozmixujeme nebo propasírujeme. Měla by vzniknout hustá omáčka.

  5. Podáváme s bramborovým knedlíkem.


Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Pečené hovězí na víně se zeleninou

Andrea P.


Sdílet tento recept