
Pečené hovězí na víně se zeleninou
Vytisknout recept
Pečené hovězí na víně se zeleninou
Pokyny
-
Na pánvi, na oleji zprudka opečeme osolené a opepřené maso ze všech stran. Maso přendáme do pekáče, do pánve dáme nasekanou cibuli a opečeme. Pak přidáme nastrouhanou mrkev, petržel, nakrájený česnek a orestujeme. Podlijeme vínem, osolíme, opepříme a povaříme.
-
Směs z pánve nalijeme k masu, přidáme větvičky z rozmarýnu, trochu podlijeme vodou, přiklopíme a pomalu pečeme 2 hodny.
-
Poté maso vyndáme na talíř a přiklopíme.
-
V pánvi nasucho opražíme lžíci hladké mouky, nalijeme výpek se zeleninou z pekáče, dle potřeby přidáme trochu vody nebo vývaru a za stálého míchání povaříme. Zeleninu rozmixujeme nebo propasírujeme. Měla by vzniknout hustá omáčka.
-
Podáváme s bramborovým knedlíkem.