Salát z červené řepy


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 0 Average: 0]
Vytisknout recept
Salát z červené řepy
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 10 minut
Porce
osoby
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 10 minut
Porce
osoby
Pokyny
  1. Větší červenou řepu povaříme do měkka. Oloupeme a nastrouháme. Osolíme, opepříme. Přidáme majonézu a zakysanou smetanu. Podle chuti můžeme ještě přidat pokrájenou kyselou okurku. Podáváme na čerstvém pečivu.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také v diskuzi na našich FB stránkách: Salát z červené řepy

Dobrou chuť, Markéta

Sdílet tento recept

Karbanátky s brokolicí a batátovým pyré

karbanátky s brokolicí a batátovým pyré


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 0 Average: 0]
Vytisknout recept
Karbanátky s brokolicí a batátovým pyré
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 20 minut
Porce
osob
Suroviny
Karbanátky s brokolicí
batátové pyré
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 20 minut
Porce
osob
Suroviny
Karbanátky s brokolicí
batátové pyré
Pokyny
  1. Mleté maso smícháme se všemi ingrediencemi a nakonec i s povařenou brokolicí. Tvoříme malé placičky, my je grilovali. Na batátové pyré oškrábeme batáty a pokrájíme, zhruba jako klasické brambory. Dáme vařit a do vody k batátům přidáme sůl, pepř i máslo. Batáty jsou vcelku rychle hotové, řekla bych tak do dvaceti minut. Zcedíme, ale trochu vody si necháme, abychom umixovali vláčné pyré. Já si vody nechala málo, proto ho nemám tak krásně umixované, jak by mělo být. A už jen dochutíme podle chuti, solí, příp. pepřem. Podávali jsme ještě s Ajvarem, což je takový "kečup" z paprik.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také na našich FB stránkách: Karbanátky s brokolicí a batátovým pyré

Přeji Vám dobrou chuť, Markéta

Sdílet tento recept

Mangová salsa

Mangová salsa

Mangová salsa

Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 2 Average: 5]
Vytisknout recept
Mangová salsa
Mangová salsa
Doba přípravy 10 minut
Porce
Suroviny
Doba přípravy 10 minut
Porce
Suroviny
Mangová salsa
Pokyny
  1. Mango, cibuli nakrájíme na malé kostičky a dáme do mísy. Černé fazole opláchneme pod tekoucí vodou. Petrželku anebo koriandr nasekáme na jemno. Osolíme, opepříme, pokapeme citronem a důkladně promícháme.
  2. Necháme chvilku v lednici, aby se spojily chutě.
  3. Podáváme s torila chips.
Poznámky k receptu

Přeji dobrou chuť! ..Reny

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Mangová salsa

Sdílet tento recept