
Kuličky z mletého masa v rajské omáčce

Doba přípravy | 60 minut |
Doba vaření | 40-50 minut |
Porce |
osoby
|
Suroviny
Masové kuličky:
- 500 g mletého hovězího masa (nebo napůl s vepřovým)
- 1 ks vejce
- 1 lžičku majoránky
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- čerstvě mletý černý pepř
- sůl
- 1 ks větší stroužek česneku
- 1 lžíci hladké mouky
- 2 lžíce strouhanky
Na omáčku:
- 2 lžíce sádla
- 1 ks cibuli
- hladkou mouku
- 1 ks rajčatový protlak
- 1 ks pasírovaná rajčata
- 2 ks mrkve menší
- 3 ks bobkové listy
- 5 kuliček nového koření
- 5 kuliček pepře
- 1/4 lžičky mleté skořice
- sůl
- cukr dle chuti
Suroviny
Masové kuličky:
Na omáčku:
|
![]() |
Pokyny
Masové kuličky:
- -vše smícháme a vytvoříme kuličky. Ve větším hrnci na sádle ze všech stran osmažíme masové kuličky, které pak vyjmeme do druhého hrnce.
Omáčka:
- Do výpeku dáme najemno nakrájenou cibuli, když začne malinko hnědnout, zaprášíme moukou a uděláme jíšku. Přidáme pasírovaná rajčata, protlak, promícháme a zalijeme vodou nebo vývarem. Přidáme nakrájenou mrkev, koření, sůl, dle chuti cukr a vaříme asi 15 minut. Pak omáčku trochu rozmixujeme a přes síto nalijeme na masové kuličky. Vše povaříme asi půl hodiny, aby maso bylo uvařené.
- Podáváme s těstovinami nebo houskovým knedlíkem.
Poznámky k receptu
Sdílet tento recept