

Doba přípravy | 5 min. |
Doba vaření | 30 min. |
Porce |
|
Suroviny
- 4 ks lososa anebo v celku
Marináda:
- 4 lžíce máslo rozpuštěného
- 2 lžíce citronové šťávy
- 4 stroužky česnek prolisovaný
- 4 lžíce parmezán nastrouhaný
Koření:
- italské koření, sůl, pepř
- 1 menší svazek petrželová nať najemno nakrájet
Suroviny
Marináda:
Koření:
|
![]() |
Pokyny
- Do malého kastrůlku dáme máslo a necháme na ohni roztavit, do másla přimícháme citronovu šťávu, prolisovaný česnek, parmezán, italské koření, sůl, pepř a důkladně promícháme.
- Do pekáčku s pokličkou (můžete použít místo pekáčku plech a lososa upéct v alobalu) vložíme omytého a osušeného lososa a vlijeme na něj marinádu. Posypeme nasekanou petrželkou a trošičku podlijeme vodou.
- Pečeme ve vyhřáté troubě 200°C cca 20 minut,, ke konci pokličku vyndáme (alobal odkryjeme) a lososa dopečeme dozlatova cca 5 minut.
- Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Pečený losos s parmezánem
Sdílet tento recept