Lilkové chuťovky

Lilkové chuťovky

Lilkové chuťovky


Vytisknout recept
Lilkové chuťovky
Lilkové chuťovky
Doba přípravy 15 min
Doba vaření 5 min
Doba nečinnosti 35 min
Porce
Suroviny
Suroviny:
Na smažení:
Doba přípravy 15 min
Doba vaření 5 min
Doba nečinnosti 35 min
Porce
Suroviny
Suroviny:
Na smažení:
Lilkové chuťovky
Pokyny
  1. Lilek omyjeme a oloupeme.
  2. Nakrájíme na plátky asi půl cm silné.
  3. Plátky z obou stran osolíme, rozložíme na tácek vyložený ubrousky a necháme 30 minut, až na povrchu vystoupí kapičky vody.
  4. Poté plátky ubrouskem osušíme a následně pomalu osmažíme dozlatova.
  5. Ubrouskem odsajeme přebytečný tuk.
  6. Plátky rozložíme na talíř, potřeme prolisovaným česnekem a zakapeme citronovou šťávou.
  7. Zdobíme rajčátky, petrželí, zakysanou smetanou nebo jogurtem.
    Lilkové chuťovky
  8. Podáváme s opečenými tousty.
  9. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

Recipe in English for our international fans: https://reny-cookbook.com/recipe/eggplant-appetizers/

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Lilkové chuťovky

Sdílet tento recept

Mozzarella s rajčaty

Mozzarella s rajčaty


Vytisknout recept
Mozzarella s rajčaty
Doba přípravy 10 minut
Porce
osoby
Doba přípravy 10 minut
Porce
osoby
Pokyny
  1. Mozzarellu a rajčata nakrájíme na kolečka, posypeme bazalkou, osolíme a pokapeme olejem a dle chuti i octem Balsamico.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Mozzarella s rajčaty

Andrea P.

Sdílet tento recept

Pečený salmon (losos) s chřestem

Pečený salmon s chřestem

Pečený salmon s chřestem


Vytisknout recept
Pečený salmon (losos) s chřestem
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
porce
Suroviny
Salmon-ryba
Na nálev:
Chřest:
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
porce
Suroviny
Salmon-ryba
Na nálev:
Chřest:
Pokyny
  1. Lososa si omyjeme, osušíme a dáme na plech. Okořeněného lososa si podložíme plátky citronu a zalijeme nálevem udělaný z másla z medu, česneku a citronové šťávy. Přikryjeme alobalem a dáme péct do vyhřáté trouby. Ke konci pečení alobal vyndáme a lososa zapečeme.

  2. Mezitím si připravíme chřest:

    Do zapékací mísy vložíme omytý chřest, osolíme, opepříme pokapeme olivovým olejem a dáme péct vedle k lososu. Ke konci posypeme parmezánem a zapečeme. Na talíři lososa posypeme nasekaným koriandrem.

Poznámky k receptu

Přeji dobrou chuť! ..Reny

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Pečený salmon s chřestem

Sdílet tento recept