Polévka z černých fazolí

Polévka z černých fazolí
Vytisknout recept
Polévka z černých fazolí
Doba přípravy 15 min.
Doba vaření 1 hodina
Porce
Suroviny
Doba přípravy 15 min.
Doba vaření 1 hodina
Porce
Suroviny
Pokyny
  1. Fazole opláchneme a přes noc necháme v míse ve studené vodě.
  2. Na druhý den fazole přes síto přecedíme a uvaříme v osolené vodě do měkka.
  3. Sušené houby spaříme ve vařící vodě.
  4. Do hrnce nasypeme na jemno nakrájenou cibuli a osmahneme do zlatova.
  5. Brambory a mrkev oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  6. Po chvilce přidáme k cibuli, pokmínujeme, přihodíme houby, bobkové listy, zalijeme zeleninovým vývarem a uvaříme do měkka.
  7. Přidáme uvařené fazole naběrečkou (trochu jsem vzala i té vody z fazolí).
  8. Část fazolí si necháme zvlášť na ozdobu.
  9. Polévku necháme ještě vařit asi minutu, vyndáme z ní bobkové listy a tyčovým mixérem polévku rozmixujeme do hladkého krému, vlijeme smetanu a zamícháme.
  10. Dochutíme ji cukrem, octem, solí a pepřem.
  11. Na talíři polévku ozdobíme krutony, fazolkami a nasekaným koprem.
  12. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

Recipe in English for our international fans: https://reny-cookbook.com/recipe/black-beans-soup/

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Polévka z černých fazolí

Sdílet tento recept

MRAMOROVÁ BANÁNOVÁ BÁBOVKA

Vytisknout recept
MRAMOROVÁ BANÁNOVÁ BÁBOVKA
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 1 hodina
Porce
bábovka
Suroviny
SUCHÉ INGREDIENCE
MOKRÉ INGREDIENCE
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 1 hodina
Porce
bábovka
Suroviny
SUCHÉ INGREDIENCE
MOKRÉ INGREDIENCE
Pokyny
  1. Troubu rozehřejeme na 170 stupňů. Bábovkovou formu vymažeme a vysypeme nebo ideálně použijeme formu silikonovou. V jedné míse smícháme suché ingredience krom kakaa a mokré pomixujeme. Do mokré směsi postupně vmícháváme směs suchou. Hotové těsto rozdělíme na dva díly a do jednoho přimícháme kakao. Světlejší těsto nalijeme na dno formy a tmavé na něj. Pomocí vidličky těsto opatrně krouživými pohyby promícháme. Pečeme přibližně hodinu nebo dokud špejle zapíchnutá až na dno bábovky nebude suchá.
Poznámky k receptu

Fotografii s receptem pro vás připravil: https://www.upfood.cz/.

Sdílet tento recept

Mrkvová polévka

Mrkvová polévka



Vytisknout recept


Mrkvová polévka

Doba přípravy 5 min.
Doba vaření 15 min.

Porce
osob


Suroviny

Doba přípravy 5 min.
Doba vaření 15 min.

Porce
osob


Suroviny


Pokyny
  1. Do většího hrnce dáme cibuli najemno nakrájenou a osmahneme ji na olivovém
    oleji.

  2. Přidáme na kostky nakrájené oloupané batáty, mrkev na kolečka, zázvor na
    plátky, promícháme, zalijeme vývarem a uvaříme do měkka.

  3. Ponorným mixérem potom polévku rozmixujeme, okořeníme, zjemníme smetanou na vaření a ochutíme medem.

  4. Na talíři polévku ozdobíme dle vaší fantazie.

  5. Přeji dobrou chuť! ..Reny


Poznámky k receptu
 
Recipe in English for our international fans: https://reny-cookbook.com/recipe/carrot-soup/
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Mrkvová polévka

 


Sdílet tento recept

Květák s těstovinami

Květák s těstovinami

Květák s těstovinami


Vytisknout recept
Květák s těstovinami
Květák s těstovinami
Doba přípravy 5-10 min
Doba vaření 20-25 min
Porce
Doba přípravy 5-10 min
Doba vaření 20-25 min
Porce
Květák s těstovinami
Pokyny
  1. Do hrnce nalijeme olej, dáme na jemno nakrájnou cibuli a restujeme dozlatova.
  2. Poté přidáme kurkumu, sůl, promícháme a přisypeme na růžičky rozebraný syrový květák.
  3. Podlijeme troškou vody, přilejeme kokosové mléko, přisypeme bylinky a dusíme.
  4. Po cca 8 minutách ke květáku přisypeme hrášek a uvaříme doměkka.
  5. K hotovému květáku přidáme uvařené těstoviny, promícháme a na talíři ozdobíme bylinkami.
  6. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Květák s těstovinami

Sdílet tento recept

Kuřecí guláš z cuket a brambor

Kuřecí guláš z cuket a brambor


Vytisknout recept
Kuřecí guláš z cuket a brambor
Pokyny
  1. Do hrnce nasypeme na jemno nakrájenou cibuli a osmahneme dozlatova na olivovém oleji.
  2. Po chvilce přidáme na kostičky kuřecí maso, osolíme, opepříme, okořeníme kurkumou, bylinky a chvilku restujeme.
  3. Podlijeme vývarem za 5 minut přidáme na kostičky mladé brambory i se slupkou a dusíme pod pokličkou do poloměkka.
  4. Cukety nakrájíme na kostičky a přidáme ke guláši, vaříme dokud vše bude měkké.
  5. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

Recipe in English for our international fans: https://reny-cookbook.com/recipe/chicken-saute-with-zucchini-and-potatoes/

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Kuřecí guláš z cuket a brambor

Sdílet tento recept

Slaný koláč ze špaldové mouky s Ajvarem

Slaný koláč ze špaldové mouky s Ajvarem


Vytisknout recept
Slaný koláč ze špaldové mouky s Ajvarem
Ajvar pochází ze srbské kuchyně. Jedná se o čalamádu (zeleninovou přílohu - pomazánku) z červených paprik, lilku, česneku, rajčat, chilli a koření.
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 20 minut
Porce
osob
Suroviny
Na těsto:
Na koláč:
Na posypání:
Na pokapání:
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 20 minut
Porce
osob
Suroviny
Na těsto:
Na koláč:
Na posypání:
Na pokapání:
Pokyny
  1. Všechny suroviny smícháme dohromady a vyšleháme hladké těsto, které nalijeme na plech s pečícím papírem. Na těsto natřeme zeleninovou smět, posypeme nastrouhaným sýrem a rozmarýnem. Pokapeme olejem a pečeme na 170°C asi 20 minut.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Slaný koláč ze špaldové mouky s Ajvarem

Andrea P.

Sdílet tento recept