Cuketová buchta s kokosem a jogurtem

Cuketová buchta s kokosem a jogurtem


Vytisknout recept
Cuketová buchta s kokosem a jogurtem
…rychlá, nadýchaná a vláčná
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 40-50 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 40-50 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Nejprve smícháme suché suroviny – mouku, prášek do pečiva, sodu, sůl, cukry, kokos a skořici. Pak přidáme ostatní suroviny a vyšleháme.
  2. Těsto nalijeme na vyšší plech s pečícím papírem (nebo plech vymazat tukem a vysypat moukou) a pečeme na 170°C asi 45 minut.
  3. Vychlazenou buchtu potřeme čokoládovou polevou a posypeme kokosem.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Cuketová buchta s kokosem a jogurtem

Andrea P.

Cuketové recepty

Sdílet tento recept
Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 0 Average: 0]

Krůtí směs s rýží

krůtí směs s rýží


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 2 Average: 5]
Vytisknout recept
Krůtí směs s rýží
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
osoby
Suroviny
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
osoby
Suroviny
Pokyny
  1. Krůtí maso nakrájíme na malé kousky, zaprášíme solamylem a necháme na rozpáleném oleji zatáhnout. Na druhé pánvi necháme zpěnit šalotku, přidáme pokrájenou papriku, jarní cibulku a zatažené krůtí maso. Přidáme šťávu na čínu, sůl, promícháme a necháme dusit. Na závěr přidáme arašídy, promícháme a podáváme s rýží. Děkuji Brandnooz boxu za nový balíček a inspiraci v kuchyni.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi také na našich FB stránkách: Krůtí směs s rýží

Přeji Vám dobrou chuť, Markéta

Brandnooz boxy zde

Sdílet tento recept

Bramboráčky s uzeným masem a kysaným zelím

Bramboráčky s uzeným masem a kysaným zelím


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 1 Average: 5]
Vytisknout recept
Bramboráčky s uzeným masem a kysaným zelím
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 60 minut
Porce
osoby
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 60 minut
Porce
osoby
Pokyny
Bramboráčky:
  1. Najemno nastrouhané syrové brambory, utřený česnek, vejce, majoránku, sůl, pepř, mléko a hladkou mouku smícháme a vytvoříme hustější těsto, které naléváme na tukem potřený „lívanečník“ a smažíme z obou stran.
Kysané zelí:
  1. Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme 2 lžíce cukru a necháme chvilku zkaramelizovat (né do hněda!). Poté přidáme okapané kysané zelí, podlijeme vodou, osolíme, přidáme dle chuti kmín, bobkový list, promícháme a dusíme pod poklicí asi 30 minut. Na závěr zahustíme najemno nastrouhanou syrovou bramborou, podusíme a podáváme.
Uzené maso:
  1. Uzené maso uvaříme ve slané vodě, poté nakrájíme na látky a podáváme.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Bramboráčky s uzeným masem a kysaným zelím

Andrea P.

Sdílet tento recept

Jogurtovo-citronová bábovka

Jogurtovo-citronová bábovka


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 4 Average: 4.8]
Vytisknout recept
Jogurtovo-citronová bábovka
Rychlá, dobrá, vláčná
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 50-60 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 50-60 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Nejprve vyšleháme do pěny cukry, vejce a olej. Přimícháme jogurt, citronovou kůru i šťávu a vyšleháme při nižších otáčkách. Pak zlehka měchačkou vmícháme mouku s práškem do pečiva a sodou. Těsto nalijeme do předem tukem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy. Pečeme na 180°C 50-60 min.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Jogurtovo-citronová bábovka

Andrea P.

Jiný bábovkový recept.

Sdílet tento recept
Rubriky: Nezařazené

Salát z čínského zelí a mrkve

Salát z čínského zelí a mrkve


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 6 Average: 2.8]
Vytisknout recept
Salát z čínského zelí a mrkve
Doba přípravy 10 minut
Doba nečinnosti 10 minut
Porce
osoby
Suroviny
Doba přípravy 10 minut
Doba nečinnosti 10 minut
Porce
osoby
Suroviny
Pokyny
  1. Zelí nakrájíme, mrkev nastrouháme, přidáme ostatní suroviny a promícháme. Necháme chvilku proležet a podáváme.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Salát z čínského zelí a mrkve

Andrea P.

Sdílet tento recept

Ořechovo-meruňkový koláč

Ořechovo-meruňkový koláč

Navštivte také stránku s recepty s ořechy a recepty s meruňkami.

Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 0 Average: 0]
Vytisknout recept
Ořechovo-meruňkový koláč
Rychlý, jednoduchý a vláčný koláč
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
osob
Suroviny
Těsto:
Dále:
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
osob
Suroviny
Těsto:
Dále:
Pokyny
  1. Všechny suroviny smícháme, vyšleháme a nalijeme na plech vyložený pečícím papírem (nebo plech vytřeme tukem a vysypeme moukou). Pečeme na 180°C 30 minut. Upečený koláč ihned po vyndání z trouby potřeme marmeládou a posypeme ořechy. Po vychlazení nakrájíme a podáváme.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Ořechovo-meruňkový koláč

Andrea P.

Sdílet tento recept

Kynutý rebarborový koláč s drobenkou

Kynutý rebarborový koláč s drobenkou


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 6 Average: 3.7]
Vytisknout recept
Kynutý rebarborový koláč s drobenkou
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 30-40 minut
Doba nečinnosti 1-2 hodiny
Porce
osob
Suroviny
Dále:
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 30-40 minut
Doba nečinnosti 1-2 hodiny
Porce
osob
Suroviny
Dále:
Pokyny
  1. Zaděláme klasické kynuté těsto, necháme vykynout (1-2 hodiny), vyválíme na plech s pečícím papírem, nasypeme oloupanou nakrájenou rebarboru, posypeme drobenkou a pečeme asi na 170°C asi 30-40 min.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Kynutý rebarborový koláč s drobenkou

Andrea P.

Sdílet tento recept

Pečený králík v majonézové marinádě

Pečený králík v majonézové marinádě

Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 4 Average: 3.3]
Vytisknout recept
Pečený králík v majonézové marinádě
Majonézová marináda a pomalé pečení zajistí, že maso králíka nebude suché.
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 2 hodiny
Porce
osoby
Suroviny
Marináda:
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 2 hodiny
Porce
osoby
Suroviny
Marináda:
Pokyny
Nejprve si připravíme marinádu:
  1. v míse smícháme majonézu, koření, olej a hořčici, přidáme petrželku s tymiánem a promícháme Kousky králíka dáme do mísy, potřeme marinádou, mísu přikryjeme fólií a necháme marinovat nejlépe do druhého dne.
Druhý den - pečení:
  1. Maso i s marinádou přendáme do pekáče, podlijeme vodou, přikryjeme a pečeme pozvolna asi dvě hodiny na 160 °C. Na poslední půlhodinu pekáč odkryjeme a necháme opéct. Jako příloha se hodí šťouchané brambory nebo bramborová kaše a zeleninový salát.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Pečený králík v majonézové marinádě

Andrea P.

Sdílet tento recept

Kokosový beránek

Kokosový beránek

Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 1 Average: 5]
Vytisknout recept
Kokosový beránek
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 60 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 60 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Nejprve vyšleháme vejce s cukrem do pěny. Přilijeme olej a vlažné mléko a vyšleháme. Přidáme ostatní suroviny a vyšleháme.
  2. Těsto nalijeme do velké formy, kterou předtím vymažeme tukem a vysypeme moukou.
  3. Pečeme na 160°C asi hodinu. Po vychlazení můžeme polít čokoládovou polevou.
Sdílet tento recept

Vláčná bábovka se zakysanou smetanou

Vláčná bábovka se zakysanou smetanou

Vláčná bábovka se zakysanou smetanou


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 10 Average: 3.1]
Vytisknout recept
Vláčná bábovka se zakysanou smetanou
Výborný moučník nejen ke kávě.
Vláčná bábovka se zakysanou smetanou
Doba přípravy 15 min
Doba vaření 45 min
Porce
více kousků
Suroviny
Doba přípravy 15 min
Doba vaření 45 min
Porce
více kousků
Suroviny
Vláčná bábovka se zakysanou smetanou
Pokyny
  1. Vejce si vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme olej a zakysanou smetanu a vše promícháme do pěny. Přisypeme mouku s vanilkovým pudinkem a práškem do pečiva. Nakonec přidáme mléko a směs si pečlivě zamícháme.
  2. Bábovkovou formu si vymažeme máslem a vysypeme moukou. Od těsta si odlijeme 1/3 a do té přidáme kakao. Tmavé těsto rozetřeme přes vrstvu světlého a spirálovými tahy vidličkou obě těsta zlehka promícháme tak, aby vznikl mramorový vzor.
  3. Pečeme cca 40-45 min. v předehřáté troubě při 180°C.
Poznámky k receptu

Přeji dobrou chuť! ..Reny

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Vláčná bábovka se zakysanou smetanou

Ostatní bábovkové recepty

 

Sdílet tento recept