Veganský mazanec

Vytisknout recept
Veganský mazanec
Doba přípravy 20 + 60 minut příprava + kynutí
Doba vaření 45 minut pečení
Porce
lidí
Suroviny
Doba přípravy 20 + 60 minut příprava + kynutí
Doba vaření 45 minut pečení
Porce
lidí
Suroviny
Pokyny
  1. Připravíme si kvásek z droždí a teplého mandlového mléka. Všechny suroviny, kromě lněného semínka a vody, smícháme. Lněné semínko rozmixujeme s vodou. Přidáme kvásek a rozmixované lněné semínko. Necháme vzejít na teplém místě. Vytvarujeme mazanec a pečeme prvních pět minut na 200 °C, pak teplotu stáhneme a pečeme 30 minut při 160 °C.
Poznámky k receptu

Tento recept je vhodný pro lidi s intolerancí na mléčnou bílkovinu, nebo pro lidi s alergií na mléčné výrobky. K tomuto receptu se můžete vyjádřit také v diskuzi na našich FB stránkách: Veganský mazanec Krásné Velikonoce, Markéta

Sdílet tento recept

Palačinkový dort s ovocem a čokoládou

Palačinkový dort s ovocem a čokoládou



Vytisknout recept


Palačinkový dort s ovocem a čokoládou

Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 30 minut smažení

Porce
lidí


Suroviny
Těsto

Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 30 minut smažení

Porce
lidí


Suroviny
Těsto


Pokyny
  1. Všechny suroviny smícháme a metlou vyšleháme v hladké těsto. Lehce potřeme pánvičku olejem a smažíme z obou stran.

    Smetanu zahřeji a až se začnou tvořit bublinky, přidáme nalámanou čokoládu a cukr. Vymícháme a necháváme už jen zahřívat. Usmažíme palačinku, potřeme čokoládovou polevou, poklademe ovocem a mandlemi. Celý postup opakujeme, až vytvoříme celý dort. Dozdobíme čokoládou, ovocem a mandlemi.


Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také na našich FB stránkách: Palačinkový dort s ovocem a čokoládou

Přeji dobrou chuť, Markéta


Sdílet tento recept

Bábovka s čokoládou a oříšky

bábovka s čokoládou a oříšky


Vytisknout recept
Bábovka s čokoládou a oříšky
Porce
6
Suroviny
Porce
6
Suroviny
Pokyny
  1. Nejdříve vyšleháme vejce s cukrem. Postupně přidáme mouku s práškem do pečiva, olej a mléko. Nakonec vmícháme oříšky a čokoládu. Nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme na 180°C cca 60 minut, ve střední poloze.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také na našich FB stránkách: Bábovka s čokoládou a oříšky

Dobrou chuť, Markéta

Sdílet tento recept

Parené buchty

Parené buchty


Vytisknout recept
Parené buchty
Slovenské jídlo - vzpomínka na prázdniny u babičky 😉
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 15 minut
Doba nečinnosti 2 hodiny
Porce
osob
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 15 minut
Doba nečinnosti 2 hodiny
Porce
osob
Pokyny
  1. Nejprve si připravíme kvásek – do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr, promícháme a necháme vykynout.
  2. Kvásek přidáme k ostatním surovinám, vypracujeme těsto a necháme přikryté vykynout asi hodinu a půl. Pak těsto vyválíme, nakrájíme na čtverce (16-20 ks), doprostřed každého čtverce dáme lžičku povidel, zabalíme a necháme půl hodiny dokynout.
  3. Buchty paříme (na pařáčku nad parou) přikryté 15 minut. Po vyjmutí propícháme, aby vyšla pára a ihned podáváme posypané např. mletými vlašskými ořechy a moučkovým cukrem a pokapeme rozpuštěným máslem.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Parené buchty

Andrea P.

Sdílet tento recept

Podzimní perník s dýní a ořechy

Podzimní perník s dýní a ořechy


Vytisknout recept
Podzimní perník s dýní a ořechy
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 40 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 40 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Nejprve smícháme mouky, prášek do pečiva, sodu, koření a cukry. Přidáme ostatní suroviny kromě dýně a ořechů a vyšleháme. Na závěr vmícháme dýni a ořechy. Těsto nalijeme do vyššího plechu, který před tím vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme olejem a vysypeme moukou. Pečeme na 170°C asi 35-40 minut
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Podzimní perník s dýní a ořechy

Andrea P.

Sdílet tento recept

Zavařené lečo

Zavařené lečo

Zavařené lečo


Vytisknout recept
Zavařené lečo
Zavařené lečo
Doba přípravy 10 min
Doba vaření 15 min
Porce
Suroviny
Doba přípravy 10 min
Doba vaření 15 min
Porce
Suroviny
Zavařené lečo
Pokyny
  1. Cibuli a papriky nakrájíme na tenké proužky. Rajčata na kostičky.
  2. Dáme do velkého hrnce. Přidáme olej, cukr, sůl, ocet, rajčatový protlak, zamícháme a povaříme cca 15 minut.
  3. Lečo nandáme do zavařovacích sklenic a zavíčkujeme.
  4. Do velkého hrnce nalijeme vodu a až začne vařit, položíme do hrnce utěrku, dáme na ní sklenice a povaříme 5 minut, aby chytla víčka.
    Zavařené lečo
  5. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB:

Sdílet tento recept

Perník z celozrnné špaldové mouky s ovocem

Perník z celozrnné špaldové mouky s ovocem


Vytisknout recept
Perník z celozrnné špaldové mouky s ovocem
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 45 minut
Porce
osob
Suroviny
Dále:
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 45 minut
Porce
osob
Suroviny
Dále:
Pokyny
  1. Suroviny na těsto vyšleháme dohromady a vylejeme do vyššího plechu, který předem vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme tukem a vysypeme moukou.
  2. Vypeckované a na menší kousky nakrájené ovoce obalíme ve skořicovém cukru a naskládáme na těsto.
  3. Pečeme na 170°C 40-45 minut.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Perník z celozrnné špaldové mouky s ovocem

Andrea P.

Sdílet tento recept

Kefírový koláč s ovocem a drobenkou

Kefírový koláč s ovocem a drobenkou


Vytisknout recept
Kefírový koláč s ovocem a drobenkou
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 40 minut
Porce
osob
Suroviny
Drobenka:
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 40 minut
Porce
osob
Suroviny
Drobenka:
Pokyny
  1. Všechny suroviny vyšleháme dohromady. Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem (nebo plech vymažeme tukem a vysypeme moukou), naskládáme ovoce, posypeme drobenkou a pečeme na 170°C asi 30-40 minut.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Kefírový koláč s ovocem a drobenkou

Andrea P.

Sdílet tento recept