Krkovička na houbách s rýží

Krkovička na houbách s rýží


Vytisknout recept
Krkovička na houbách s rýží
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 40 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 40 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Nejprve si dáme namočit houby. Krkovičku nakrájíme na plátky, naklepeme, nakrojíme okraje (aby se maso nekroutilo), osolíme, opepříme a na pánvi na oleji opečeme z obou stan. Maso přendáváme do hrnce. Když opečeme poslední maso, do výpeku dáme orestovat cibuli, poprášíme moukou i červenou paprikou a chvilku promícháváme. Pak zalijeme vodou, povaříme a přilijeme k masu. Přidáme okapané houby, prolisovaný česnek, hořčici, osolíme a podusíme asi 20-30 minut. Podáváme s rýží případně knedlíkem nebo vařeným bramborem.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Krkovička na houbách s rýží

Andrea P.

Sdílet tento recept

Cuketová krémová polévka

Cuketová krémová polévka

Cuketové polévky

Vytisknout recept
Cuketová krémová polévka
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
osob
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
osob
Pokyny
  1. Cuketu zbavíme stopky, rozkrojíme, vydlabeme semínka a i se slupkou nakrájíme na kostičky.
  2. Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný (nastrouhaný) česnek, cuketu a orestujeme. Zalijeme vodou nebo vývarem, osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového oříšku a vaříme asi 20-30 minut. Na závěr zahustíme smetanou s moukou. Povaříme a rozmixujeme.
  3. Výborně chutná s osmaženým chlebem.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Cuketová krémová polévka

Andrea P.

Sdílet tento recept

Rychlý hamburger

Rychlý hamburger


Vytisknout recept
Rychlý hamburger
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 10 minut
Porce
osoby
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 10 minut
Porce
osoby
Pokyny
  1. Maso osolíme, opepříme a promícháme. Z masa utvoříme tenké placky, které z obou stran opečeme na oleji. Housky rozkrojíme a na řezu na sucho opečeme. Housku naplníme dle chuti. Já nejprve použila kečup, cibuli, maso, salát, rajčata a majonézu.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Rychlý hamburger

Andrea P.

Sdílet tento recept

HRUŠKOVÝ KOLÁČ V MEDOVÉ POLEVĚ


Vytisknout recept
HRUŠKOVÝ KOLÁČ V MEDOVÉ POLEVĚ
Výborný sladký moučník.
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 50 minut
Porce
osoby
Suroviny
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 50 minut
Porce
osoby
Suroviny
Pokyny
  1. Vejce ušleháme s cukrem do pěny. Přimícháme olej, mléko a mouku promíchanou se špetkou soli a kypřicím práškem. Dobře promícháme a nalijeme na vymaštěný a moukou vysypaný menší pekáč.
  2. Poklademe oloupanými hruškami bez jádřinců nakrájenými na plátky, posypeme vanilkovým cukrem a skořicí a pečeme asi 30 minut při 150st.C.
  3. Potom koláč polijeme polevou. Připravíme ji tak, že máslo, med a cukr pomalu zahřejeme a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Pak přidáme rozšlehaná vejce. Po zalití pečeme asi tak 20 minut dozlatova.
Poznámky k receptu

Přeji dobrou chuť! :-).. Reny

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: HRUŠKOVÝ KOLÁČ V MEDOVÉ POLEVĚ

Sdílet tento recept