Hovězí hrudí na paprice

Hovězí hrudí na paprice


Vytisknout recept
Hovězí hrudí na paprice
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 90 minut
Porce
osob
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 90 minut
Porce
osob
Pokyny
  1. Na oleji zesklovatíme najemno nakrájenou cibuli. Když začne hnědnout, přidáme nakrájenou slaninu, lehce orestujeme, přidáme nakrájené maso a opět orestujeme. Podlijeme vodou nebo hovězím vývarem, přidáme mletou papriku, nakrájenou červenou papriku, protlak, prolisovaný česnek, sójovou omáčku, sůl, pepř a dusíme do měkka. Podle potřeby zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody.
  2. Příloha se hodí jakákoliv – těstoviny, rýže, knedlík i pečivo
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Hovězí hrudí na paprice

Andrea P.

Sdílet tento recept

Krémová hříbková polévka

Krémová hříbková polévka


Vytisknout recept
Krémová hříbková polévka
Pokyny
  1. V hrnci rozehřejeme máslo s trochou oleje, přidáme najemno nakrájenou šalotku a necháme zesklovatět. Přidáme na plátky nakrájené hříbky, osolíme, opepříme, dáme ½ lžičky mletého kmínu, promícháme, přiklopíme a dusíme asi 15 minut ve vlastní šťávě. Pak podlijeme vodou a povaříme. Zahustíme, povaříme a na závěr zjemníme smetanou a podáváme.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Krémová hříbková polévka

Andrea P.

Sdílet tento recept

Vepřové plátky v houbové omáčce

Vepřové plátky v houbové omáčce


Vytisknout recept
Vepřové plátky v houbové omáčce
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 40 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 40 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Rozpálíme olej a zprudka maso opečeme z obou stran. Maso postupně opékáme a vyndáváme na talíř. Do výpeku dáme nakrájené houby, osolíme, přidáme mletý kmín a chvilku podusíme ve vlastní šťávě. Pak do hrnce vrátíme maso, podlijeme vodou a dusíme asi 30 minut. Na závěr zahustíme smetanou, ve které rozmícháme hladkou mouku. Povaříme a podáváme. Jako přílohu jsem zvolila kynutý houskový knedlík, ale hodí se i těstoviny.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Vepřové plátky v houbové omáčce

Andrea P.

Sdílet tento recept

Kuřecí maso se zeleninou

Kuřecí maso se zeleninou


Vytisknout recept
Kuřecí maso se zeleninou
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Maso nakrájíme na kostky a na hlubší pánvi na oleji zprudka orestujeme. Přidáme mletou papriku, nakrájenou zeleninu, kukuřici, sůl, pepř, sójovou omáčku, podlijeme trochou vody, promícháme a chvilku podusíme. Na závěr můžeme zahustit škrobem rozmíchaným v trošce vody. Podáváme s rýži nebo pečivem.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Kuřecí maso se zeleninou

Andrea P.

Sdílet tento recept

Mini tvarohové koblížky

Mini tvarohové koblížky


Vytisknout recept
Mini tvarohové koblížky
Doba přípravy 5 min
Doba vaření 10 min
Porce
Suroviny
Do velké mísy:
Na smažení:
Na obalování koblížků:
Doba přípravy 5 min
Doba vaření 10 min
Porce
Suroviny
Do velké mísy:
Na smažení:
Na obalování koblížků:
Pokyny
  1. Ve velké míse umícháme těsto.
  2. Malou lžičkou nabíráme těsto a koblížky házíme do vařícího oleje a osmažíme dozlatova z obou stran.
  3. Koblížky ještě teplé obalíme v moučkovém cukru smíchaným s vanilkovým cukrem.
  4. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB:

Sdílet tento recept

Zapečené papriky s kuskusem 2

Zapečené papriky s kuskusem 2


Vytisknout recept
Zapečené papriky s kuskusem 2
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 20 minut
Porce
osoby
Suroviny
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 20 minut
Porce
osoby
Suroviny
Pokyny
  1. Nejprve si připravíme kuskus: nasypeme do kastrůlku, přidáme bylinkovou sůl, pepř, lžičku medvědího česneku, zalijeme vroucí vodou, promícháme, přiklopíme poklicí a necháme asi 10 min uležet – dokud se voda nevstřebá.
  2. Na pánvi osmažíme na oleji najemno nakrájenou cibuli, pak přidáme na kostičky nakrájenou šunku, opečeme, přidáme kuskus, prohřejeme a odstavíme z plotny. Vmícháme vejce, ale už nevaříme. Směsí naplníme rozkrojené a semínek zbavené papriky. Posypeme nastrouhaným sýrem, naskládáme do olejem vymazaného pekáčku a zapékáme při 200°C asi 20 min.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Zapečené papriky s kuskusem 2

Andrea P.

Sdílet tento recept

Kuře ala husa, červené zelí s řepou a rychlé bramborové knedlíky


Vytisknout recept
Kuře ala husa, červené zelí s řepou a rychlé bramborové knedlíky
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 3 hodiny
Porce
osob
Suroviny
Červené zelí s řepou:
Rychlé bramborové knedlíky s rohlíkem:
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 3 hodiny
Porce
osob
Suroviny
Červené zelí s řepou:
Rychlé bramborové knedlíky s rohlíkem:
Pokyny
  1. Příprava kuřete: Kuřecí stehna umyjeme, pokapeme rozpuštěným sádlem, posolíme, pokmínujeme, přidáme cibuli, jablka, bylinky, přikryjeme fólií a necháme pár hodin v chladu uležet (nebo přes noc). Pak podlijeme vodou, pečeme přikryté na 220°C asi hodinu a půl a pak odkryté asi půl hodiny. Mezitím si uděláme zelí a knedlíky.
  2. Červené zelí s řepou: Na oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Přidáme zelí, nahrubo nastrouhanou řepu, najemno nastrouhané jablko, osolíme, přidáme koření, promícháme a dusíme doměkka.
  3. Rychlé bramborové knedlíky s rohlíkem: Syrové brambory nastrouháme najemno, přidáme najemno nakrájené rohlíky, sůl a promícháme. Z těsta vytvoříme kulaté knedlíčky, vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 15 minut.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Kuře ala husa

Andrea P.

Sdílet tento recept

Svatomartinská husa

Svatomartinská husa


Vytisknout recept
Svatomartinská husa
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 4 hodiny
Porce
osob
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 4 hodiny
Porce
osob
Pokyny
  1. Husu celou (i uvnitř) nasolíme, pokmínujeme a necháme přes noc v chladu uležet.
  2. Ráno naplníme celými jablky, rozkrojenou cibulí, šípky, rozmarýnem a otvor svážeme provázkem. Husu dáme do pekáče prsíčky dolu, podlijeme vodou, přiklopíme víkem a pečeme na 150°C 3-4 hodiny. Pak husu otočíme, dle potřeby podlijeme, můžeme přidat rozkrojená 2 jablka a pečeme odkryté dozlatova. Podáváme se zelím a houskovým knedlíkem.
  3. Příprava zelí: na oleji zpěníme cibuli, pocukrujeme a necháme zkaramelizovat. Přidáme zelí, najemno nastrouhaná oloupaná jablka, špetku skořice, osolíme a dusíme doměkka.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Svatomartinská husa

Andrea P.

Sdílet tento recept