Chlebánky

Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 1 Average: 5]
Vytisknout recept
Chlebánky
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 35 minut pečení
Doba nečinnosti 3,5 hod
Porce
bochánků
Suroviny
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 35 minut pečení
Doba nečinnosti 3,5 hod
Porce
bochánků
Suroviny
Pokyny
  1. Mouku smícháme uděláme důlek nalijeme vodu a nadrobíme droždí.
  2. Po chvíli přidáme kmín,sůl,ocet a vařečkou promícháme ,aby se vše spojilo.
  3. Zakryjeme utěrkou a necháme 3 hod kynout.
  4. Na plech s pečicím papírem uděláme 5 bochánků a ještě necháme 20 minut kynout.
  5. Potřeme vodou a posypeme solí ,kmínem.
  6. V rozehřáté troubě na 200 C pečeme 15 minut a dalších 20 minut pečeme při 150 C.
  7. Po upečení potřeme rozpuštěným máslem.
Sdílet tento recept

Zavařené lečo

Zavařené lečo

Zavařené lečo

Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 1 Average: 5]


Vytisknout recept


Zavařené lečo

Zavařené lečo

Doba přípravy 10 min
Doba vaření 15 min

Porce


Suroviny

Doba přípravy 10 min
Doba vaření 15 min

Porce


Suroviny

Zavařené lečo


Pokyny
  1. Cibuli a papriky nakrájíme na tenké proužky. Rajčata na kostičky.

  2. Dáme do velkého hrnce. Přidáme olej, cukr, sůl, ocet, rajčatový protlak,
    zamícháme a povaříme cca 15 minut.

  3. Lečo nandáme do zavařovacích sklenic a zavíčkujeme.

  4. Do velkého hrnce nalijeme vodu a až začne vařit, položíme do hrnce utěrku, dáme
    na ní sklenice a povaříme 5 minut, aby chytla víčka.
    Zavařené lečo

  5. Přeji dobrou chuť! ..Reny


Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB:


Sdílet tento recept

Pomazánka z pečené papriky

Pomazánka z pečené papriky


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 5 Average: 4]
Vytisknout recept
Pomazánka z pečené papriky
Výborně se hodí na tousty, topinky nebo jen tak na chléb s máslem či s dobrou domácí paštikou
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 30-40 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 30-40 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Papriku umyjeme, naskládáme na vyšší plech s pečícím papírem, pokapeme olejem a pečeme na 220°C asi 20-30 minut – musí začít černat. Papriku necháme částečně vychladit a poté oloupeme a odstraníme semínka i se stopkou.
  2. Do většího hrnce nalijeme olej, přidáme najemno nakrájenou cibuli, a když začne malinko hnědnout, přidáme nakrájenou papriku, rajčata, feferonky, červenou řepu, jablka, rajský protlak, osolíme a dusíme pod poklicí asi půl hodiny. Občas promícháme. Odkryjeme, další půl hodinu vaříme bez poklice a promícháváme častěji.
  3. Poté rozmixujeme, přidáme hořčici, ocet a cukr. Promícháme, odstavíme a naplníme do čistých malých skleniček. Zavíčkujeme a sterilizujeme 10 minut.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Pomazánka z pečené papriky

Andrea P.

Doporučujeme také recept: Masová směs na topinky

Sdílet tento recept

Salát z čínského zelí a mrkve

Salát z čínského zelí a mrkve


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 9 Average: 3.1]
Vytisknout recept
Salát z čínského zelí a mrkve
Doba přípravy 10 minut
Doba nečinnosti 10 minut
Porce
osoby
Suroviny
Doba přípravy 10 minut
Doba nečinnosti 10 minut
Porce
osoby
Suroviny
Pokyny
  1. Zelí nakrájíme, mrkev nastrouháme, přidáme ostatní suroviny a promícháme. Necháme chvilku proležet a podáváme.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Salát z čínského zelí a mrkve

Andrea P.

Sdílet tento recept

Vaječná tlačenka

Vaječná tlačenka


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 3 Average: 3.7]
Vytisknout recept
Vaječná tlačenka
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 15 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 15 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Vejce nakrájíme nadrobno – ideálně přes drátěnou mřížku, přidáme jemně nakrájenou šalotku a ostatní suroviny.
  2. Přilijeme želatinou připravenou podle návodu.
  3. Promícháme a nalijeme do formy vyloženou potravinovou fólií.
  4. Necháme ztuhnout v chladu 1-2 hodiny.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Vaječná tlačenka

Andrea P.

Sdílet tento recept